(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ja, het is al een weekje heerlijk zonnig en warm buiten, en dat vinden de testplantjes van de SeedStockers en CNNBS Buitenwiet Test klaarblijkelijk wel lekker! We hebben dan ook een extra lange update voor je vanuit maar liefst 13 tuinen in Nederland en België, en zelfs een compleet verslag van een deelnemer waarvan we nog niet hoorden tot nu toe. Helaas kregen we echter slecht nieuws van Julien, die ons zijn laatste update stuurde…

Bloom

Update 9 juni 2023: Hoi beste CNNBS vrienden, hierbij mijn eerste update! Op 23 april ging ik van start met het ontkiemen van de zaden, volgens de koffiefilter techniek. Hierbij werd er steeds besproeid en bevochtigd met SPA reine (blauw). Alle zaden gingen vlot van start, behalve de Jack Hulkberry. Na het ontkiemen heb ik ze meteen in vrij grote opkweekpotten geplaatst, met drainagegaten onderaan en langs alle buitenzijden.

De jack Hulkberry leek wel te willen, maar niet te kunnen. Het zaadje opende op een klein plekje met een heel klein miniworteltje. Nadat er enkele dagen geen beweging in kwam, ondanks het verversen, heb ik besloten het zaadje toch te planten. Dit gaf het zaadje een boost om toch beter wortel te schieten, echter had het volgens mij op dat moment al te veel krachten gebruikt.

Het zaadje kende het verschil tussen boven en onder niet meer, en is met de wortel naar boven toe beginnen groeien waardoor dit plantje uiteindelijk is uitgevallen.

Tijdens het opkweken van de zaailingen maakte ik enkele kleine foutjes waardoor deze wat gingen strekken.
Opgelost met een licht briesje op de zaailingen, waardoor ze goed konden groeien onder een 150 Watt LED lamp. Deze heb ik later nog wat lager gehangen om de groei van de plantjes nog wat verder te stimuleren.

Tijdens deze fase krijgen ze nog steeds SPA reine, om de zaailingen optimaal te voorzien van mineralen en de juiste waarden.

Vlnr: #25 Dynamite, Dynamite Kiks, Strawnana Gum, Double Bubble

Op 15 mei was het dan eindelijk zover en mochten de dames hun eerste keer naar buiten om af te harden. Er was veel wind, waardoor ze hun stelen goed konden verstevigen, en dat ging in snel tempo. Ook de groei van de eens zo kleine zaailingen werd extra gestimuleerd door de kus van de zon en de warmte. De eerste dagen mochten ze ’s nachts nog binnen overnachten. Maar vanaf 19 mei brengen ze nu ook de nacht buiten door. In de tussentijd krijgen ze van mij enkel SPA reine en af en toe afgekoeld water van gekookte groenten.

Vandaag (9 juni) is het D-day om de planten te verhuizen naar hun vaste stek. Grote potten van 70 liter vormen hun nieuwe thuis. De gebruikte potgrond is standaard potgrond. Zolang het zuivere grond is heeft dit in mijn ogen weinig belang. In de potten zelf worden onze dames omringd door enkele knoflook tenen; die helpen tegen bladluis en spint. Ook krijgen ze vanaf nu één keer per week water waarin geplette knoflook werd afgekookt om spint en bladluis te voorkomen.

Rondom de planten staan ook enkele potten met Hosta planten, zodat de slakken een beter plekje hebben om naartoe te trekken dan naar onze dames. Over een kleine week, wanneer ze gewend zijn aan hun nieuwe thuis zullen ze een bewateringsschema krijgen van één keer per dag indien het warm is, en om de dag bij normale temperaturen.

Eén keer per week zal ik de voedingstechniek op basis van verdunde urine toepassen (100ml op 1 liter water). En ook één keer per week krijgen ze de voedingstechniek op basis van afgekookte en geplette knoflook. Alle andere watermomenten krijgen ze zuiver water of afgekoeld kookwater van groenten.

Bloemige groetjes, Bloom

De Groene Tuinman

Update 9 juni 2023: Hallo allemaal, hier even een update van mij. Ik had het de afgelopen tijd erg druk, en had dus geen tijd om een update te schrijven. De plantjes doen het aardig goed, op één na. Die blijft aardig klein en ik denk niet dat die het gaat halen… maar we gaan het zien. Dit zijn de plantjes tot nu toe, ze zijn aardig gegroeid de afgelopen tijd, en ik ben ook begonnen met bio voeding geven.

KritischeMassa

Update 10 juni 2023: Wat een zon! Wat een prachtweer deze week, lieve kijkbuiskindertjes. De planten groeien bijna zienderogen. De Double Bubble is aardig aan het bijkomen en het is, zoals ik vorige week al dacht een heel mooi plantje. Vol en dik. Net als de Jack Hulkberry die nog steeds, ondanks haar geringe lengte, naar mijn idee de mooiste is.

De Strawnana Gum ontwikkelt zich ook erg mooi, vol en gedrongen en kan eigenlijk wel wedijveren met de Jack Hulkberry. Bij de Strawnana gum is soms een roze/paarse zweem te zien bij hele jonge blaadjes. Ik ben benieuwd of dat het gevolg is van mijn experimenten als tiener met psychedelica, of dat de Strawnana Gum straks een prachtig kleurenpalet gaat tonen.

De beide Dynamite strains schieten omhoog, en laten nog steeds weinig takvorming zien. De steel van de #25 Dynamite is heel mooi paars aan het kleuren, en ook de jongste blaadjes hebben een duidelijke paarse zweem. Ik ben zeer benieuwd hoe zich dat gaat uitten in de toppen.

Alle plantjes, op de Double Bubble na, zijn op 10-06-’23 toe aan de 6e node met de 5e vol ontwikkeld. De Double Bubble ligt een node achter, logischerwijs een gevolg van de extreem lange ontkiemtijd die ze nodig had.

Tot nu weinig overlast van vraat,  mede door de slakkenkorrels waar ik me dit jaar voor het eerst aan bezondigd heb, na experimenten met kopertape, slakkenmuren en andere contrapties om de slakken te snel af te zijn, helaas zonder gewenst resultaat. Dat is met deze korrels anders kennelijk. Nu ben ik dit jaar ook wel laat begonnen en is het ook wel zo dat het nu wel erg droog voor slakken is. Dus ja… zeg het maar, hoe dan ook, weinig vraat tot nu toe.

Verder niet zo veel bijzonders te melden. De dames groeien lekker en gaan zo een tropisch weekeind tegemoet, dus lawema wat foto’s doen he? Beter dan dat wezenloze gekwaak. Het is nu zaterdag 10 juni 2023, 7:00 ‘s ochtends:

Myriam

Update 10 juni 2023: Beste allemaal, hierbij mijn update. Mijn vier plantjes (de Double Bubble is helaas nooit ontkiemd) staan sinds een week in de grond. Twee staan in de volle grond, te weten de Jack Hulkberry en de Strawnana Gum. De twee anderen in mijn moestuinbakken, te weten de Dynamite Kiks en de #25 Dynamite. Puur op gevoel heb ik ze zo geplant.

Het weer is fantastisch en ze hebben het reuze naar hun zin.

Nu ga ik voor vier weken op reis met mijn camper; mijn oudste dochter woont in mijn woongebouw en zal de zorg (lees: op tijd wateren) voor haar rekening nemen. Ze zal mij ondertussen op de hoogte houden middels foto’s.

Tot over vier weken; ik ben nu al erg benieuwd hoe de plantjes er dan bijstaan!

Groene zomergroet, Myriam

Dynamite Kiks

#25 Dynamite

Jack Hulkberry

Strawnana Gum

Marc

Update 10 juni 2023: Eindelijk is het begin er. Twee dagen geleden ben ik begonnen met ontkiemen, en vandaag gaan de eerste drie de grond in. #25 Dynamite en Dynamite Kiks hebben er veel zin in, en mooie lange worteltjes. Strawnana Gum lijkt iets minder enthousiast maar gaat ook de grond in. Alleen Jack Hulkberry en Double Bubble laten zich niet haasten. Ik kijk iedere dag even of er ontwikkeling is.

Groet, Marc

Bart

Update 11 juni 2023: Hey, hierbij nu eindelijk mijn eerste update. Ik was het helemaal vergeten maar gelukkig was ik niet vergeten om de zaadjes te planten. Er waren vier zaadjes netjes ontkiemd maar één helaas niet. Ik heb het nog wel in een potje gedaan maar die deed echt niks…

Van de vier die wel waren opgekomen had één plantje een verbrand blaadje, dus die is ook overleden. De andere drie doen het goed. Ik had ze net als vorig jaar in een pot met een open onderkant in de grond gezet. De reden is dat je die potten kan afdekken voor de regen. de wortels komen in het begin toch nog niet in de volle grond. Nou maar hopen op een goede opbrengst.

mtegrowin

Update 12 juni 2023: Goedemorgen, hierbij ff een kleine kweekupdate over de buitenwiet-test. De Double Bubble heeft het helaas gehaald, en de Jack Hulkberry heeft een mutatie waardoor die maar 1 blad heeft aangemaakt, dus met die is het nog afwachten. De rest is kerngezond op wat strekken na dan. Ze genieten af en toe ook al van de zon.

Nan

Update 13 juni 2023: Hey Hey! Met dit zalige weer doen m’n dames het supergoed 👌 Buiten water en liefde geef ik ze momenteel niks extra 😊 Ze staan nu van half mei buiten, en ik verschiet van mezelf dat ik ze zo mooi groot krijg, want zoals ik al zei ben ik echt nog maar een beginneling 😇 Leuk om de reacties van de andere testers te lezen, want daar haal ik wel nuttige tips uit 😉 Tot de volgende update en geniet van het lekkere weer 🌞

Met vriendelijke groeten, Nan

Selma

Update 14 juni 2023: Beste CNNBS, ik word zelf altijd nogal sloom van dit warme weer. Maar ondanks dat de natuur om ons heen helaas hard uitdroogt, floreren de wietplanten in de tuin. De planten in de potten (Jack Hulkberry en Strawnana Gum) heb ik getopt. Ze zijn beiden in drieën gesplitst. Deze wil ik in augustus verduisteren en/of de mogelijkheid geven om droog te staan (te kunnen verplaatsen), vandaar dat ik ze liever niet te hoog heb.

Ondanks de 100% compost bij de Strawnana Gum zijn er nog geen tekenen van overbemesting. Vanwege de zwarte potten en het hete weer hebben ze een overhemd aan. De beiden Dynamites, alswel de Double Bubble staan vrolijk in de volle grond.

Tot de volgende update!

Frederike

Update 15 juni 2023: Hallo! De groep is in week zeven weer aardig doorgegroeid. Ze zijn nu zo’n 60 cm hoog en Strawnana Gum en Dynamite Kiks zijn duidelijk het hoogst. Double Bubble is wat lichter van kleur tov de anderen maar ziet er verder prima uit. Alleen #25 Dynamite heeft in ene wat roestige plekjes op twee bladeren(!?), en Strawnana Gum laat wat vraat zien van een insect… In beide gevallen is het niet veel gelukkig! Ik maak me in ieder geval geen zorgen!

Groetjes, Frederike

Michel

Update 15 juni 2023: Ik ben wat later begonnen vanwege de temperatuursverschillen overdag en ’s nachts, maar na 3 dagen waren de dames alle vijf ontkiemd.

Beyond Context

Update 16 juni 2023: Lieve kwekers, hier is de wekelijks update van de dames. Het ziet er naar uit dat de groei een kleine inhaalslag heeft gemaakt, en vooral de Jack Hulkberry (zie foto van het enkele blad). Strawnana Gum lijkt zich ook goed te ontplooien in de warmte. Dynamite Kiks idem dito. Dat gaat een leuke worden. Ik heb haar aardig vroeg getopt en daarbij (uiteraard) is één, twee geworden. De timing was blijkbaar juist 😃 #25 Dynamite doet het op een andere locatie prima. Mooi in balans qua groei, kleur en cola’s.

Verder heb ik de Jack Hulkberry gefimd (fuck I missed). Ben uiteraard erg benieuwd of dat dit jaar net zo goed uitpakt als vorig jaar. Verder keurige genetica, uitstekend weer en leuk leuk leuk! Ik wens jullie een prachtig zonnig weekend toe, en tot volgende week.

Beyond Context

AtticCanna

Update 16 juni 2023: Hallo allemaal, hier zijn we dan nog eens met een kleine update over ons buitenkweek avontuur. Ondertussen zijn de dames verhuisd naar hun permanente woning van 11 liter, waar ze genieten van het lekkere zonnige weer. In de groei van beide planten (hier hebben we alleen de twee Dynamites laten ontkiemen) is er duidelijk verschil te zien. De Dynamite Kiks steekt er voorlopig toch met kop en schouders bovenuit, maar niet getreurd want de #25 Dynamite komt traag maar zeker ook op gang. Ze krijgen uiteindelijk nog 4/5 weken om hun race uit te vechten. Dan duwen we ze in bloei door te gaan verduisteren, en zo mooi te kunnen afbloeien. En uiteindelijk ergens midden september te kunnen oogsten, zo om toprot tegen te gaan in het meestal wel vochtige oktoberweer .

Jah bless allemaal! Tot te volgende keer 🙏💚

Julien

Update 16 juni 2023: Hoi CNNBS, dit wordt helaas mijn laatste update. In week vijf heb ik mijn plantje rust gegeven om te groeien, en heeft het weer mooie blaadjes gecreëerd. Ik heb om de twee dagen één of meerdere foto’s genomen, en water gegeven. Ik was weer blij want het plantje groeide.

In week zes werd ik echter zwaar teleurgesteld toen het plantje slap ging hangen. Op 05-06-2023 heb ik het plantje slap zien liggen. Ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan; ’s nachts ging ik slapen en in de ochtend kwam ik erachter dat het plat lag.

Ik ben boos op mezelf. Wat ik was trots dat er drie van de vijf uitkwamen, en mooi wouden gaan groeien en nu heb ik niks. Volgend jaar als ik de kans krijg, wil ik het op nieuw proberen en dan gaat het wel lukken. Het spijt me zeer dat ik niks meer kan laten zien. Ik stuur de laatste foto’s naar jullie; ik was zo enthousiast en had veel hoop dat het ging lukken, zelfs met één.

Het verhaal stopt voor mij en ik ben boos en teleurgesteld in mezelf; ik voel dit echt in mijn gevoelswezen. Sorry…

(advertentie)