(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We zijn alweer aangekomen bij kweekupdate #13 van de buitenwiet testplanten, die we natuurlijk aan de professionele zadenmakers van Seed Stockers te danken hebben. En zoals dat gaat in de zomer worden kleine plantjes groot. Wat zeggen we; het worden alweer aardige bomen zelfs! De foto van de week award gaat naar Selma, want haar tuin lijkt wel een sprookje!

De Groene Tuinman

Update 7 juli 2023: Hallo CNNBS, ik ben helemaal vergeten wat schrijven maar hierbij mijn update. De dames doen het uitstekend en groeien goed. Ik heb nu drie dames getopt omdat ik dit een keer wou proberen, en het is zoals ik dat nu kan zien erg goed gelukt. Sommige planten beginnen al aardig lekker te ruiken. Ik heb tevens een slot geplaatst om mijn grootste drie dames tegen diefstal te beschermen. Dit omdat mijn tuin best wel open is, en ik niet wil dat ze zomaar meegenomen worden, want dat zou zonde zijn. Dit was mijn update voor deze week.

Groetjes, De Groene Tuinman

Myriam

Update 12 juli 2023: Hoi CNNBS, hierbij mijn update, na een maand op reis geweest te zijn met mijn camper. De plantjes staan er bijzonder goed bij en zijn enorm gegroeid in mijn afwezigheid. Gelukkig kwam ik net na de storm van vorige week thuis, zodat ik ze kon gaan ondersteunen met bamboe stokken. Er waren er twee enigszins omgewaaid. Voor de rest spreken de foto’s voor zich!

Groene zonnige groet, Myriam

Jack Hulkberry

Nan

Update 12 juli 2023: Hey hey, hier zijn we met een kleine update van m’n vier dames 😊 Ze krijgen nu een dikke week bloeivoeding bij mij, want ik had reeds een dikke week bloeihaartjes. Mij lijken het dus echt vier dezelfde dames dus ik ben zeer benieuwd hoe dat ze gaan smaken 😉 Wat ik mij wel afvraag is of we onze dames buiten ook moeten minder licht proberen te geven want dit lijkt mij niet echt makkelijk 🤔

Ik had samen met men test dames nog een ander zaadje gepland en zoals je zal zien op de laatste foto is deze wel al heel erg aan het bloeien… Ik kijk ernaar uit om jullie plantjes te zien deze week want er zijn er echt wel mooie bij 😁 Hopelijk niet te veel storm weer de komende weken en we kunnen aftellen 🙌🙌🙌 Zo, dit was het weer voor deze week, groetjes uit de Kempen.

Met vriendelijke groeten, Nan

Frederike

Update 13 juli 2023: Nou, ik heb toch wel een paar keer peentjes gezweet met al dat heftige weer hier… Maar terwijl bij de buren de top uit een grote boom waaide, bleven m’n wietplanten fier overeind! Geen centje pijn gelukkig 😁

Ik heb ze deze week eigenlijk niet aangeraakt: er was al genoeg stress voor ze. Ik heb alleen wat lage bladeren die aan het vergelen waren weggehaald. Ze zijn ook niet hard gegroeid deze week. Ik zie wel dat er in de oksels van lage bladeren nieuwe uitlopers komen… even in de gaten houden en KWW (Kiek’n wa’t wort).

Een drogere, meer zonnige en rustigere week toegewenst!
Groetjes, Frederike

mtegrowin

Update 14 juli 2023: Goedemorgen, hier een nieuwe update over de test. Ze groeien nu behoorlijk hard door het mooie weer. Ook de zijtakken beginnen zich nu goed te ontwikkelen. Helaas loopt de Jack Hulkberry wel wat achter, door wat complicaties aan het begin van de grow. Maar ook die begint nu hard te groeien.

Selma

Update 14 juli 2023: Beste CNNBS, Deze foto wilde ik jullie niet ontzeggen want het oog wil ook wat. Links staat de Double Bubble, in het midden zie je de Jack Hulkberry onder de Lablab bonenboog, en rechts staat de #25 Dynamite tijdelijk in de steigers.

Alle vijf de dames gaan goed op dit Hollandse zomerweer. Het beginnen alweer hele bomen te worden. De potten hebben een extra laag compost gekregen, en alle planten voed ik nu regelmatig met gier. Ook het blad besproei ik af en toe met gier (2 op 10) om de wantsen te bestrijden. Deze zijn wat overactief bezig geweest, dus dit jaar zitten er veel kleine gaatjes in het blad. Maar ze lijken het goed te kunnen hebben.

Groeten van Selma

(advertentie)