(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, ’t is vrijdag dus we trekken weer naar het buitenwietfront voor een update over de buitenwiet testplanten. Deze week zien we dat ook libelle’s onze testplanten goedkeuren, en een groot verschil in hoogte tussen de twee Dynamites van AtticCanna. Maar de allergrootste dames van deze week zijn toch wel die van Beyond Context. Kweekupdate #14 coming up!

Claude Pouche

Update 17 juli 2023: Hey hey, zijn we dan weer met een update van de buitenwiet testronde 😊 De regen heeft de dames de laatste dagen goed gedaan. Ik denk dat iedereen wel blij was met een beetje water uit de lucht 😁
De Double Bubble en de Jack Hulkberry heb ik getopt zodat ze een beetje in de breedte kunnen uitzetten. Het is ook de bedoeling dat ik ze in de serre kan zetten als ze later in bloei staan, en het weer in de herfst wat tegenslaat.

Dan de Dynamite Kiks; zijn grotere pot staat al klaar dus er komt al schot in de zaak 🙈😂 Die zou ik ook nog willen toppen als ze verpot is, als het dan al niet te laat is tenminste. Nu we augustus bijna tegemoet komen schiet het al op namelijk, maar we zien wel… eerst verpotten 🙈 De Strawnana Gum a.k.a. de mutant, die is ook nog altijd mooi maar smeekt om een andere pot. Maar daar wordt in een kleine week allemaal aan gewerkt 😁👌

Doordat ze wat beschut tussen andere struiken staan, hebben ze niet zoveel last van de wind maar vangen ze wel iets minder water op als het regent. Ik probeer ze dan wel wat meer uit het struikgewas te zetten, zodat ze met volle teugen van de regen kunnen genieten 😊 Over de regen gesproken; toen het op een avond eens had geregend en ik eens ging kijken, zag ik een mooie libel zitten op een van de dames. Ik heb er een paar fotos van toegevoegd 😁

P.S. aan de andere growers van de buiten testronde: jullie dames zien er allemaal mooi en gezond uit. Het is echt leuk om te lezen hoe ieder op zijn manier kweekt en onderhoudt, echt leuk 😁👌 Dat jullie dames allemaal zo mooi en gezond mogen blijven groeien en bloeien 🙏

Groene groet, Claude Pouche

Luuk

Update 20 juli 2023: Hoi CNNBS, het is weer tijd voor een kweek update. Er is🌪🌞🌧 technisch veel gebeurd de afgelopen twee weken. We hebben veel divers weer gehad, maar ondanks dat groeien de plantjes goed door. Toen ik hoorde dat het ging stormen heb ik de planten ondersteuning gegeven door middel van bamboestokken.

De twee grote chika’s (Dynamite Kiks en Double Bubble) groeien aardig goed door. Mijn baby Jack Hulkberry is omgezet naar een groter verblijf en mag de wereld van tiener betreden. Nadat die in de grote pot gezet was ging die meteen knallen. Die groeit dus ook goed door. Ik heb deze in een grotere pot geplaatst dan de andere twee dames, omdat ik dezelfde maat pot niet meer had. Bigger is better, so lets wait and see.

Voor de Jack Hulkberry heb ik dezelfde grond samenstelling gehanteerd als bij mijn twee andere dames. Wil je weten wat die samenstelling is, dat staat in mijn vorige kweekupdate. Ik hoop dat ik jullie weer een kijk heb kunnen geven van mijn kweek proces.

Adios, Luuk

Frederike

Update 20 juli 2023: Hoi allemaal, ze zijn weer wat gegroeid maar de snelheid valt mee. Ik mest dan ook niet en doe weinig aan snoei. Waar ze staan is het redelijk droog en zanderig. Wel is er wat eigengemaakte compost vooraf aan het planten op gegaan (gecomposteerd uit blad en ezelmest). Kortom, ik ben een luie wietkweker 😉

De Strawnana Gum is nog steeds het meest donker van bladkleur. Maar dan nog is ook zij vrij licht. Double Bubble is het lichtst van kleur en heel open. De zon kan er overal goed bij en ze loopt nog steeds overal uit. Ook op oudere stengels. Toch een beetje anders qua groeivorm dan de anderen.

Dynamite Kiks vertoont de meeste ‘ziektes’… of is ze gewoon het lekkerste voor een insect? Als ik alleen maar wist welke soort insect… Ook zat er op enig moment een slap blad met wat bruin langs de randen tussen…hmm… Maar gauw weggehaald. En wat een mooie sterke ‘stampvoet’ krijgen ze!

Beyond Context

Update 20 juli 2023: Lieve mensen, hier is weer een update over de dames. Ze hebben aardig wat te verduren gehad de afgelopen tijd. De Jack Hulkberry begon een ware boom te worden, totdat één van de twee takken (de grootste ook nog eens) afbrak. Bijna tot over de stam en dus bijna mijn hele plant naar de getver… Maaaaar, mevrouw had al wat haren op de tanden, en groeide verder met half haar lichaam.

Mevrouw Stawnana Gum heeft er best zin in. Potent, groot en veel cola’s. Dynamite Kiks ontwikkelt zich ook uitstekend. Ik ben trots op ze 😁 #25Dynamite, die elders staat, blijft vrij klein maar is vooralsnog een volwaardige dame met prima genetica. Proportioneel (wat ik al eens heb vermeld) uitermate geschikt voor binnen en main linen volgens mij.

Ik wens ieder een prachtig weekend toe, en ben zeer benieuwd naar de andere kwekers en hun testers!

Beyond Context

AtticCanna

Update 21 juli 2023: Hi allemaal, een korte update vanaf het testfront hier. Beide dames verkeren in goede gezondheid en stralen van geluk. Leuk om te zien hoe verschillend ze beide zijn qua silhouet. De Dynamite Kiks is een kanjer met wat meer sativa looks, en bij de #25 Dynamite zitten de nodes al wat dichter op elkaar, wat ze korter en bossiger maakt. Het is wat aan de late kant maar ik ga deze week toch nog starten met het verduisteren.

Groeten, en tot de volgende!

mtegrowin

Update 21 juli 2023: Goedemorgen, hierbij een nieuwe update. Ondanks de bewolking groeien ze zelfs nu nog best redelijk. De planten zijn kerngezond en houden van het mooie weer. Wel veel regen de laatste tijd, dus hopelijk wordt het de komende weken beter weer. De Jack Hulkberry is toen ik laatst terug kwam thuis, ineens gesneuveld. Ik denk dat er een vogeltje bij heeft gezeten, dus nu hebben we helaas alleen deze drie dames nog over…

(advertentie)