(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het schiet al op met de CNNBS en SeedStockers buitenwiet test, want dit is alweer de elfde kweekupdate met Strawnana Gum, Jack Hulkberry, #25 Dynamite, Dynamite Kiks en Double Bubble. We maken ook voor het eerst kennis met de planten van Wieger en Arend, en Nan heeft zelfs al de eerste bloeiharen al ontdekt! 

Wieger

Update 23 juni 2023: Hallo en goedendag mensen. Dit is pas mijn eerste update en dat komt omdat ik als vrachtwagenchauffeur en niet veel thuis ben. Sorry hiervoor maar een kleine update kan ik jullie inmiddels zeker geven want het staat er allemaal goed bij.

Ik ben begonnen met ontkiemen op 5 mei en heb de zaadjes met de koffiefiltermethode uit laten komen. Vier van de vijf zijn uitgekomen maar alleen de Strawnana Gum niet. Ik heb geen idee waarom en heb het zaadje zelfs nog lichtelijk opgeschuurd maar het mocht niet baten. De andere zaadjes hadden binnen drie dagen een mooie lange wortel om in de aarde te stoppen. Ik heb van dit proces alleen geen foto’s maar ik heb de zaadjes netjes opgepot.

Tot eind mei hebben ze onder een TL lamp gestaan om voor te groeien, omdat het in mei echt gewoon slecht weer is geweest. Heb ze nu dikke drie weken buiten staan, in 20-literpotten. Twee heb ik gewoon laten gaan en de andere twee heb ik getopt voor wat meer volume.

De namen heb ik helaas door elkaar gehaald. Door een regenbui wist ik jammer genoeg niet meer welk plantje welk soort is maar ik kan je zeggen: ze doen het super! Nogmaals sorry voor de late update maar beter laat dan nooit. Ik zal zeker nog wat foto’s nemen en later nog eens een update sturen.

Arend

Update 23 juni 2023: Hey CNNBS, excuus dat ik nog niets heb laten horen! Ik was helaas erg druk; hier thuis en met mijn werk. Maar hier is dan even een korte update. Ik ben met hemelvaart begonnen met de zaadjes, en er zijn er helaas maar drie omhoog gekomen. Deze dames zijn inmiddels verpot en genieten van het weer. Geniet van de foto’s en jullie horen snel weer van me!

Groetjes, Arend

Bart

Update 27 juni 2023: Hey hallo, hierbij mijn 2de update: ze groeien allemaal goed, en ik heb ze nu twee keer getopt, omdat ik ben van plan ben om de dames te verduisteren. Ik wil voorkomen dat ze over de twee meter muur groeien, en dat ik weer toprot krijg.

Luuk

Update 27 juni 2023: Ola CNNBS, het is weer tijd voor een update! Met het warme weer groeien de plantjes heel goed en zien ze er prachtig uit. Ik had nog een zaadje gekiemd (#25 Dynamite) maar deze is helaas overleden. Ik zag net een blaadje boven de grond uitkomen maar deze werd bruin. Na nader onderzoek bleek dat de wortel was afgebroken. RIP dear #25 Dynamite.

Daarna heb ik meteen een nieuw zaadje gekiemd (Jack Hulkberry), en deze keer gelukkig wel met succes! Deze staat al lekker in de zon te genieten.

Ik heb de twee planten die al goed gegroeid waren verpot naar een grotere pot. Hiervoor heb ik een mengsel gemaakt van potgrond, perliet en vermiculiet. Dit doe ik altijd om ervoor te zorgen dat er genoeg zuurstof in de grond komt en de grond niet te vast wordt.

De twee grotere planten (Dynamite Kiks en Double Bubble) groeien goed door, nadat ze zijn omgepot en genieten van het mooie weer! Als de Jack Hulkberry wat groter is, dan ga ik deze ook naar een grotere pot overzetten, en die foto’s zullen in de volgende update voorbij komen. Dus Stay Tuned!

Gr Luuk

Nan

Update 28 juni 2023: Hey hey, hier zijn we weer 😃 jullie zuiderbuur uit de Kempen. Met mijn dames gaat het het vlotjes 🤞 Alle vier krijgen ze de laatste dagen groeivoeding bij. De eerste bloeihaartjes zie ik al verschijnen maar ik las dat ik toch nog heel even groeivoeding mag geven, dus gaan we dat even testen 🙌

Veel verschil in grootte of blad zie ik (nog) niet. Op ’t moment lijken ze voor mij vier dezelfde en dat verbaast mij want als ik vijf dezelfde planten kweek, krijg ik gewoonlijk vijf heel verschillende 🤣🤣🤣 Ik doe er nog wat foto’s bij en zie uit naar jullie wietkinders 😉

P.S. Waarom ligt die hond toch altijd zóóóó dichtbij m’n dames 😆

Met vriendelijke groeten, Nan

Beyond Context

Update 28 juni 2023: Het is een zware week gebleken voor de dames. Een zonnesteek ga ik enigszins vanuit. Het is voornamelijk de Stawnana Gum die het hardste geraakt is. De Jack Hulkberry daarna, en uiteindelijk de Dynamite Kiks. Op goed vertrouwen ga ik ervan uit dat het vriendinnengroepje in het heetst van de strijd dit wel aankunnen. Stagnatie, dat wel…

De #25 Dynamite doet het prima. Rustig groeiend, niet strekkend en in de juiste proporties. Vanaf volgende week wordt het echt goed knallen! Ik wens ieder nog een prachtig weekend 🙂

mtegrowin

Update 30 juni 2023: Hierbij een nieuwe update van de buitenwiettest. De Jack Hulkberry heeft het overleefd en is nieuw blad aan het maken. De anderen hebben een beetje een moeilijke tijd achter de rug, door wat gebrek aan genoeg licht maar dat probleem is nu verholpen. De vier planten in de grote potten zijn die van de test.

(advertentie)