(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is weer vrijdag, en dus nemen we weer een kijkje bij onze testkwekers aan het buitenwietfront. Deze keer zijn het Shawn, Nan, Selma, Vincent en Claude Pouche die je hun nog jonge zaailingen laten zien. Hier en daar mogen de plantjes af en toe al naar buiten. Claude opereert zijn gemuteerde Strawnana Gum met chirurgische precisie, waarna ze er een stuk beter uitziet. 

Shawn

Update 28 april 2023: Hey hey, de zaden zijn goed aangekomen. Ik heb ze op 15/04 in koffiefilters gegaan voor het kiemen. Zestig uur later (op 17/04) waren ze tot mijn verbazing al enkele centimeters lang. Sommigen waren zelfs al helemaal uit het zaadje, dus heb ik ze snel in de grond gestoken. Door het verschieten van de lengte van de kiempjes ben ik meteen gaan potten, en heb ik maar één foto kunnen maken.

Ik ben zeer verrast door de snelheid van het ontkiemen! Dit is de eerste keer dat dit zo snel gegaan is. Ze zijn nu allemaal goed vertrokken, en zijn binnen onder een LED lamp van 20 Watt gezet. Foto 2 is op 20/04 en foto 3 is op 23/04 genomen. Op 26/04 zijn ze onder een grotere lamp gezet; de laatste foto is van vandaag (28/04). Het zijn de kleine plantjes op de laatste foto, verstopt tussen de grotere dames.

Groene groeten!

Nan

Update 29 april 2023: Hallo allemaal! Reeds op de tweede dag zijn ze ontkiemd, en kon ik ze in de aarde zetten 😃 Ik zet ze nu nog lekker binnen en binnen een paar weken als da weer hier wat beter wordt verhuizen ze naar buiten. Nu afwachten wanneer ze komen boven piepen 🙌 Ik hou jullie op de hoogte van mijn getover 😁
Fijn weekend voor ieder!

Update 3 mei 2023: Hallokes, zoals je kan zien zijn m’n zaadjes (behalve één, de Strawnana Gum) goed uitgekomen 😃 Nu mogen ze wat sterker en groter worden, en dan verpot ik ze in grote potten om buiten te zetten… Nu hopen dat het weer wat beter gaat worden ☀️
Groetjes Nan

Selma

Update 30 april 2023: Hallo CNNBS, de zaden lagen ondertussen te branden. Ik had jullie pakket al even in huis; een mooie verpakking en leuk dat we dit jaar van tevoren te weten welke varianten het zijn. Dit ook om later rekening te houden met de standplaats en volle grond of pot. Gisteren, 29 april, leek me een uitstekende dag om ze te zaaien. Het was lekker warm.

Vandaag zijn ze alle vijf de zaden al ontkiemd en ze zitten reeds in een potje. De meiden en ik zijn van start!
Ik wens iedereen een mooie, vruchtbare zomer toe. Ik ben ook weer heel benieuwd naar de ervaringen van de andere testkwekers.

Update 3 mei 2023: Alle vijf de zaden zijn boven gekomen. Overdag staan ze in het kleine kasje en ’s nachts gaan ze nog naar binnen. Maar goed ook, want afgelopen nacht vroor het hier nog…

Vincent

Update 2 mei 2023: Nog niet veel te melden. Dat we maar snel aan het einde van mei zijn, zodat ze naar buiten kunnen en we het wat spannender kunnen maken. Want ja, het is nog een beetje saai nu.

P.S. Op de achtergrond zie je een ander werkje van me; een bonzai zai ze zai zai 😅 Die is voor de saaie momenten die wiet kweken toch soms ook met zich meebrengt….
Green greetings, Vincent

Claude Pouche

Update 3 mei 2023: Hey hey, goeiemiddag 😃 Hier een kleine maar toch vrij positieve update 😁🙏 We zullen beginnen met de grootste, de Dynamite Kiks (die was ook als eerste uitgekomen). Ze doet het goed; mooie gekartelde bladeren beginnen te komen, dus ze is zeer gelukkig volgens mij.

Dan de Strawnana Gum 🙈😂 Zij leeft dus nog op haar eigen rare manier, maar ik laat ze nog even haar gang gaan en zie wat er nog uitkomt. En dan het beste nieuws: er zijn nog twee andere zaadjes uitgekomen 😁 De Jack Hulkberry en de #25 Dynamite. Voor de Double Bubble vrees ik een beetje dat zij nog boven komt piepen maar vier van de vijf ben ik zeker tevreden mee.

Ik heb eens naar de vooruitzichten van het weer de komende 2 weken gekeken (tot IJsheiligen praktisch) en het ziet er al bij al goed uit qua nachttemperatuur. Ik denk dan ook dat ik ze stilletjes aan ‘los’ ga maken van hun kunstmatige serre, en ze al een weekje in de veranda ga zetten. Daarna gaan ze in hun ‘for ever hok’. Ik heb weer foto’s toegevoegd van de verschillende strains 😁 Nog een prettige week gewenst 🙏 Groet van Claude Pouche

P.S. 👋 Ik zat net even te kijken naar de Strawnana Gum en ik zag toch al een worteltje uitsteken, dus heb ik het uit het potje gehaald en zag ik toch redelijk wat wortelgroei. Ik heb het plantje toen verpot en een beetje de  chirurg gespeeld en de gelobde bladeren chirurgisch verwijderd. Het ziet er al veel beter uit nu zelf al een normaal blaadje heeft 🙈🤣 Ik heb er ook een paar foto’s bij toegevoegd van het proces (de wortels en het verwijderen van het gelobde blad). Groet, Claude Pouche

(advertentie)