(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We zitten momenteel midden in een zeldzame septemberhittegolf, en dat kunnen de CNNBS en SeedStockers buitenwiet testplanten wel waarderen. De timing is perfect want Strawnana Gum, Double Bubble, Jack Hulkberry en de twee Deense Dynamites staan momenteel vol in bloei. En dat levert prachtige plaatjes én praatjes op.

De Groene Tuinman

Update 1 september 2023: Hallo kweekvrienden, hier weer een update van mijn planten. Mijn update van vorige week was al van een tijdje geleden. Mijn dames bloeien supergoed en heb niks te klagen. Ik heb aardig wat leuke foto’s genomen met een x40 microscoop, en natuurlijk wat foto’s van de dames hoe ze er nu uitzien. Ik heb blijkbaar wel iets te veel voeding gegeven, dus even een weekje niets gegeven en dan ga ik nu weer rustig op bouwen met de voeding.

Frederike

Update 4 september 2023: Hallo, sinds twee weken zijn er bloemtoppen te zien. Nog steeds veel vraat, vooral bij Dynamite Kiks en die is (logischerwijs) ook het verst qua bloei. Met zoveel vraat moet je wel voor nageslacht willen zorgen… 😉

Nog steeds niet bemest. Twijfel wel… rijke oogst is natuurlijk fijn… in ieder geval vandaag gesnoeid. Muv Strawnana Gum. Daar moet nog even duidelijker worden waar de bloemen precies allemaal zitten. Strawnana Gum is nog steeds het grootst. Ben benieuwd of ze allemaal even veel oogst zullen leveren. Ze ontlopen elkaar niet veel

De zon schijnt voorlopig… yay! Ben benieuwd hoe hard de bloei gaat. Volgende week de eerste oogst? Ik heb wat gelezen over de bloeistadia en ik hoop vooral dat ik niet te laat ga oogsten…

Ras Rasta

Update 5 september 2023: Greetings to all! Ja, ik ben terug van een onverwachte reis die me mijn mooie dames liet verwaarlozen tijdens de voorbije twee maanden…

Het is te zeggen, buiten dat ze in uitstekende volle grond staan, dat ik er niets aan heb gedaan. Geen voeding, maar ook niet bijgeknipt en geleid. En dat zal ik geweten hebben, heb er dit jaar te veel opeen gezet en ja ze zijn allemaal al minstens 2,2 meter hoog. Met als grootste de fantastische Dynamite Kiks die zeker 2,3 meter is nu, en volop aan het bloeien gaat.

Ook de Strawnana Gum en de Double Bubble tonen al mooie topjes, de Jack Hulkberry loopt iets achter maar ziet er ook veelbelovend uit. De vier testzaden zijn drie weken na mijn andere soorten geplant (allemaal van SeedStockers trouwens), en als enige al in de bloei. Mijn Girl Scout Cookies begint ook, en Bruce Banner een heel klein beetje… De rest is Haze en Silver Haze en Nicole Cream en die moet nog beginnen.

Nu ondertussen weer thuis, en ga ik na wat snoeiwerk en opbinden en voor de eerste keer Green Sensation en Sugar Royal toedienen. Denk dat de bloeiers een stuk zullen toenemen, vooral nu de zon weer van de partij is.

Give thanks and praises to the most high, Ras Rasta

Nan

Update 6 september 2023: Hey hey, heeft iedereen een fijn verlof gehad? Hier in België is het momenteel prachtig weer 👌 dus zo mag het nog wel even blijven 🙌🙌🙌 Mijn dames bloeien rustig verder… Ik verduister ze zelf niet en laat de natuur zijn gang gaan. Alleen bij harde regen zet ik ze onder een afdak waar ze nog wel goed wat licht krijgen.

Ik ben wel van mijnen stoel gevallen als ik de planten (zeg gerust bomen 😃) van sommige andere kwekers zag in de laatste update… Daar mag ik toch wel een beetje jaloers op zijn hoop ik 😉 Binnen een tweetal weken stuur ik m’n volgende update.

Groene groetjes van jullie zuiderbuur 😄

Beyond Context

Update 7 september 2023: Beste dames en heren, ik ben erg trots op de dames. Ze staan lekker in de bloei. Eindresultaat duurt nog eventjes, dus vingers gekruist of het goede weer aan blijft houden. Mocht het rigoureus omslaan, dan gaan ze in shock. Ik ben blij met het weer, echter alles heeft zijn voor en nadelen.

Ik wens iedereen een schitterend weekend, ben zeer benieuwd naar de andere dames en tot volgende week.

Beyond Context

(advertentie)