(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is inmiddels croptober maar de buitenwiet testplanten gaan door tot het gaatje. Na de eerste oogstronde van vorige week, zien we in deze update vooral hoe onze testkwekers hun planten zo lang mogelijk in leven houden. En over leven gesproken; onze Luuk zette deze week een heel nieuw leven op aarde, lees maar mee!

Marc

Update 29 september 2023: Hoi, de dames geuren heerlijk en gaan nog steeds goed. Ze zijn nog niet klaar zoals blijkt uit de trichomen controle maar het zal niet heel lang meer duren. Ze staan permanent onder een afdak, en behalve de verdwaalde rovende slak af en toe zijn er gelukkig nog geen indicaties van toprot of andere bedreigende situaties. Ze worden wel dagelijks geïnspecteerd, zodat er meteen ingegrepen kan worden.

Vanaf nu wordt het spoelen ingezet en gaat de laatste fase in. Het liefst oogst ik als er 40 procent amber te zien is maar dat is bij buitenkweek afhankelijk van toprot. Dus de vraag wordt nu wat komt eerder? Bij de eerste tekenen van rot gaan ze echt om.

Groet, Marc

Claude Pouche

Update 30 september 2023: Hey hey, zijn we ook weer met een kleine update over de laatste twee dames van de testronde. De Double Bubble begint ook mooi op te zwellen, en moet – als het weer het toelaat – ongeveer een week of 3 à 4 nog denk ik.

Ik zie ook een beetje een paarse schijn in de topjes. Niet zo paars paars zoals de Frisian Duck dames maar meer een paarse schijn, dat wordt nog leuk! De Jack Hulkberry die was altijd een beetje het ‘nakomertje’ en is het nog steeds. Ook qua bloeien, dus ik denk dat deze dame ook zeker nog 4 weken nodig heeft. Misschien net iets meer ook maar we zien wel. Ook deze heeft al mooie kleine topjes overal, en al een mooie laag trichomen op de bladeren en toppen, dus dat komt wel goed.

De andere twee dames zijn intussen gesnoeid. Ze hangen al een paar dagen te drogen in een donker tentje met de afzuiging op halve kracht. Over een weekje ga ik ze van de takken snijden en ze nog een weekje laten drogen op een droognet, en dan trimmen en oppotten.

Dat was het weer voor deze keer. hHopelijk blijven de overige growers beetje gespaard van toprot, en mogen we binnenkort allemaal een lekker eigen gekweekt buitenwietje roken. Ook wil ik nog eens CNNBS en SeedStockers bedanken voor de kans die ik gekregen heb om deze nieuwe en leuke strains dit outdoor seizoen te mogen uitproberen/kweken. Heel erg bedankt daarvoor!!!

Groene groet, Claude Pouche

Myriam

Update 2 oktober 2023: Mijn planten staan, behalve de Strawnana Gum die een paar weken geleden doormidden gebroken was, nog fier overeind. Het restant van Strawnana Gum doet het ook nog prima. De toppen groeien als kool en het geurt heerlijk in mijn tuin.

Groene groet, Myriam

Luuk

Update 3 oktober 2023: Wat één update heb ik voor jullie. Lees en huiver! Allereerst ben ik vader geworden van een prachtige en gezonde zoon Given. Lekker even genieten momenteel thuis met mijn gezin, en doordat ik veel thuis ben kan ik goed de dames buiten in de gaten houden.

Dan nu de update, wat een geweldige nazomer hebben we gehad! En het is nog steeds erg zonnig in het zuiden van het land. De twee dames (Dynamite Kiks en Double Bubble) zijn bijna klaar om geknipt te worden. Wat zien die toppen er mooi uit! Kan niet wachten om te beginnen met knippen. Zie ik dat de zon gaat schijnen de hele dag, dan zet ik ze lekker buiten. Zie ik dat er ook maar enigszins regen wordt voorspeld, dan gaan ze onder de overkapping. Ze mogen nu absoluut niet meer nat worden.

Ik heb nu ook de voeding afgebouwd zodat ze de laatste week voordat ze geknipt worden alleen nog water krijgen. De iets latere dame (Jack Hulkberry) staat nu lekker in de bloei en ziet er nog goed uit. Daar zit ik met de voeding on point. De plant is iets lager maar voller dan de andere twee dames, ik ben benieuwd hoe zij er eruit komt te zien de komende weken. Deze dame zal minder van de zon kunnen genieten dan de andere twee, die al bijna klaar zijn.

Mijn volgende update zal ik waarschijnlijk aan ’t het knippen zijn. Ik zie nu al terug in de verslagen dat er verschillende droogtechnieken worden toegepast. Ik ben benieuwd wat jullie van de mijne gaan vinden, maar dat zien jullie in het volgende verslag. En dan zit ik lekker te knippen✂️

Have fun amigo’s! Groet, Luuk

Marieke

Update 4 oktober 2023: Hier een update van mijn buitenkweek van de Strawnana Gum. Helaas mijn enige plant van de buitenwiet test, maar beter een kleine bijdrage dan geen bijdrage toch? Ik geef wel even mijn bevinding door.

Het is een mooie grote bossige plant waar ik supertevreden over ben. Groeit goed, is flink de hoogte in gegaan (ondanks toppen). Weinig vergeling en staat mooi in bloei nu. Ik heb nog een Lemon OG erbij gekweekt en nog drie autoflowers: twee Think Different planten en één Auto Mazar.

Vorig jaar was Auto Mazar een topper! Maar dit jaar? Na een aantal weken weg… verrassing! Van de autoflowers: een mannetje, een vrouwtje en de Mazar: een herma! Dat was niet helemaal de bedoeling. Maar niet getreurd, alles is te gebruiken voor thee en zalf.

De twee grote planten zijn bijna klaar. Voor mij was het een kweekseizoen met vele verrassingen. De Strawnana Gum is zeker wel een plant die ik vaker zou willen kweken. De plant is het wel waard om op te nemen in het assortiment. Veel succes allemaal met de laatste loodjes.

Groene groet, Marieke

Shawn

Update 5 oktober 2023: Hey hey, hier nog eens een kleine update. Alle dames zijn al een stuk in de bloei, de ene is al wat verder dan de andere maar ze staan er allen goed bij. Twee planten hebben spijtig genoeg een beetje schimmel gehad. De Double Bubble en de Dynamite #25.

Dit waren enkele kleinere topjes die meeldauw hadden en twee stengels die het begin van toprot hadden. Deze heb ik enkele centimeters voorbij de schimmel weggeknipt, en de rest nog even laten uitdikken in de hoop dat deze niet verder gaan schimmelen. Intussen is het donderdag en nog steeds geen nieuwe schimmel of toprot te vinden, dus laten we hopen dat ze nog even volhouden.

De Strawberry Gum en Dynamite Kiks hebben nog het langste te gaan en zijn ook de laagste van de vijf. Ze hebben allemaal nog veel lange witte haren die moeten indrogen, dus ik schat dat ze nog wel tussen de één en drie weken kunnen gebruiken. Laten we hopen dat het weer dit ook toelaat.

Groetjes, Shawn

Ras Rasta

Update 5 oktober 2023: Greetings! De storm is geluwd en ik heb het geweten… Mijn opgeschoten planten zijn er niet ongeschonden uitgekomen, maar het valt al bij al nog mee.

Nooit zet ik nog planten zo dicht opeen… Ja, de toprot is ook tekeer gegaan, vooral de Double Bubble had er last van. Ik heb ze binnen gehaald en was teleurgesteld over de hoeveelheid. Ook de Strawnana Gum heeft hier en daar een rotte plek, die komt morgen ook binnen. De Dynamite Kiks hangt al een tijdje te drogen en heb ik al eens geproefd. Veelbelovend! Stevige body ook…. Lekker, nu al.

De Double Bubble is ook al redelijk droog, en geurt lekker. De Jack Hulkberry staat vol met mooie cola’s bovenaan, zeer harsig en lekker geurend. Ik laat die nog even doorgaan buiten; er liggen nog enkele mooie dagen in ’t verschiet…

One love, Ras Rasta

Beyond Context

Update 5 oktober 2023: Beste iedereen, ik heb ondertussen al veel geoogst. Veel werk aan gehad maar desalniettemin toch lekker bezig geweest. Volgende week (mocht het lukken) dan gaan de andere dames het drooghok in. De opbrengst is nu al iets om erg blij van te worden.

Nog geen toprot, bijna wonderbaarlijk. Echter ja, goede genetica is dus echt wel een ding. Ik wens iedereen een lekkere nazomer en ben erg benieuwd hoe jullie ervoor staan.

Beyond Context

mtegrowin

Update 6 oktober 2023: Hierbij een nieuwe update. De Dynamite Kiks is helaas vorige week omgekapt door schimmel in de hoofdtop. De Strawnana Gum en #25 Dynamite doen het nog goed maar moeten nog ff een weekje of twee afbloeien. Ook krijgen ze ineens behoorlijk wat honger. Iets eerder dan ik gehoopt had, dus ik gooi er zondag even een compost tea met bat guano over, zodat ze nog even door kunnen.

#25 Dynamite met Strawnana Gum rechts op de voorgrond

(advertentie)