(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We hebben er met zijn allen maanden naartoe geleefd maar het zal er in deze laatste bloeiweken toch weer om spannen. Laat het weer een mooie rijpingsfase toe, of moeten onze testkwekers alle kunstgrepen daarvoor uit de kast halen? Beyond Context heeft er ondanks zijn enorme planten een hard hoofd in maar Selma spreekt al van een enorm goed wietjaar! Met dank aan SeedStockers natuurlijk voor de mooie testzaden.

Luuk

Update 15 september 2023: Hoi CNNBS, hier is wederom een update 🌞 Momenteel vanuit het ziekenhuis 🏥 want mijn vrouw gaat een deze dagen bevallen🤰🏼en de dames worden momenteel verzorgd door mijn buurvrouw. Met wat instructies komt dat helemaal in orde.

De twee grote dames (Double Bubble en Dynamite Kiks) staan volop in bloei en krijgen momenteel bloeivoeding. Daar begin ik altijd rustig mee, en wordt dan opgebouwd totdat de bloei op zijn piek zit. Daarna wordt de voeding weer afgebouwd, zodat er in de laatste week alleen nog wat water gegeven wordt, zonder voeding.

De kleine iets later gekiemde plant (Jack Hulkberry) begint nu net te bloeien, en zal nog iets langer moeten staan dan de andere dames. Die plant krijgt momenteel alleen nog wat groeivoeding, en over 1 of 2 weken gaat deze ook bloeivoeding krijgen.

De foto’s liegen er niet om en de toppen zien er prachtig uit. Wel zijn er wat gele bladeren, waarschijnlijk door een iets te lage voeding. Toen ik dat zag ben ik meteen iets meer voeding gaan toedienen. Je kan zien dat de aarde waar de planten in staan helemaal leeg getrokken is door de planten. Met wat voeding komen ze de laatste weken hopelijk goed door. Tot een volgende update.

Gr Luuk

Claude Pouche

Update 17 september 2023: Hey hey, hier zijn we ook weer. Het was al even geleden sinds mijn laatste update van de buitenwiet test 🙈 Zoals bij iedereen heeft het mooie nazomer weer ook hier wonderen gedaan. Sommige dames staan al ongeveer een week of vier te bloeien, en sommige andere dames maar een week of twee à drie.

We zullen beginnen met de Dynamite Kiks. Die staat al ongeveer een week of vier mooi te bloeien. Aan de bladeren zijn al veel trichomen te zien, en de toppen beginnen stilaan op te zwellen 😊

Dan de Strawnana Gum, aka de mutant die al lang geen mutant meer is maar een mooie grote dame met mooie topjes in wording. Net als de Dynamite Kiks denk ik dat ze rond de drie à vier weken in de bloei staat.

Dan de Double Bubble. Die begint ook al voorbij de witte-haartjes-fase te zijn, en begint echte topjes aan te maken. Alleen is deze plant zeer hongerig, en nu nog meer dan in de groei. Regelmatig verschijnt er daarom hier en daar een vergeeld blad, maar verder doet ook zij het goed 😊

En dan als laatste uitgekomen toen: de Jack Hulkberry. Die staat nog altijd in de serre en heb ik vorige week onderaan beetje opgekuist. Ik heb hierbij de kleine takjes en bladeren verwijderd voor meer luchtstroming omdat de serre nogal redelijk vol staat, en ik zoveel mogelijk toprot wil vermijden.

Zó, dat was het terug voor deze keer, en omdat ik in een van de vorige artikelen zag dat een van de andere growers (Selma) de trend van de smiley foto voortzette gaan we er ook weer een bij toevoegen 😉

Groene groet, Claude Pouche 🙏

Marc

Update 21 september 2023: Eindelijk weer een update van mij. Na vakantie en wat ongelukjes later, gaan de dames in ieder geval wel goed. Mijn planten zijn niet de grootsten, en dat is bewust gedaan vanwege de buren. De toppen worden goed gevormd en ik heb gelukkig nog geen last van toprot. Wel moet ik wat extra nitrogen (stikstof) toevoegen en dat doe ik door middel van tabakstof, de natuurlijke leverancier van nitrogen.

Groet Marc

Vincent

Update 21 september 2023: Het gaat spannend worden denk ik met het weer, en we hopen op het beste. Ik denk persoonlijk dat mijn Strawnana Gum het eerst zal eindigen, en de laatste zal de #25 Dynamite zijn. Als er tenminste iets van overblijft want heb in mijn leven al heel wat toprot gezien 🥴 Voor de test heb ik trouwens niks van meststoffen gebruikt, alleen regenwater…

Green greetings, Vincent

Beyond Context

Update 21 september 2023: De engelen huilen… Ik heb twee hoofdstammen moeten afzagen: Strawnana Gum en Jack Hulkberry. Dynamite Kiks hield het ook niet meer. Het stressniveau van de dames is zo ten top dat de bloei stuk is. Nu enkel afwachten wanneer de dames het meest droog zijn om te drogen.

Simpelweg pijnlijk dit jaar, in verhouding tot de vorige. Destijds begonnen de toppen pas eind september goed vorm te krijgen, en nu 18 september… stuk! Twee dingen blijven sowieso staan. #25 Dynamite is klein maar uitstekend in kwaliteit. Timing voor oogsten wordt de sleutel.

De overigen: grotere toppen worden consumeerbaar. De rest wordt hasjolie waarbij je naderhand zelfs je pyrex kom kan weggooien. Duss …ik maar er het beste van.

Een prachtig weekend gewenst aan ieder 🙂

Selma

Update 22 september 2023: Beste CNNBS, de planten gaan nog steeds steady, ondanks alle regen en storm.
De Double Bubble hangt te drogen, plus wat door de storm afgebroken takken van de Dynamite Kiks.

De Dynamite Kiks is een fantastische plant. Enorm groot en hele dikke aromatische cola’s. Bijna tijd voor de oogst… Ook de Jack Hulkberry in de pot gaat komende week op een zonnige dag geoogst worden. Deze heeft de allerdikste toppen die ik ooit in mijn Hollandse buitenwiet heb gehad.

De Strawnana Gum in de pot en de #25 Dynamite mogen nog een weekje langer afbloeien, als het weer het toelaat.

Ondanks alle zorgen om beestjes, droogte, hitte, regen en storm, mag ik al spreken van een enorm goed wietjaar! Met veel dank aan SeedStockers voor hun bijzonder goede plantgoed en natuurlijk CNNBS die dit heeft georganiseerd!

(advertentie)