(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CBD-olie helpt volgens de wetenschap alvast bij deze 17 aandoeningen en ziekten • Klassiek recept voor de basis van heel veel cannabis edibles: wietboter • Hoe kan mediwiet helpen bij astma? • Mannen die cannabis consumeren blijken minder kans te hebben op nierstenen • Tien heel goede redenen om THC wietolie te gebruiken!

De niet-bedwelmende cannabinoïde CBD komt voor in cannabisplanten en in zogeheten industriële (vezel)hennep. Mensen van alle leeftijden gebruiken de stof om een breed scala aan medische problemen te bestrijden. Na de FDA-goedkeuring in de VS van Epidiolex bestaat er weinig twijfel meer over de medicinale waarde van CBD.

Klinische onderzoeken in meerdere stadia voor epilepsie tonen duidelijk aan dat dit het geval is. CBD-olie staat echter om nog veel meer redenen in de belangstelling. We kijken naar 17 aandoeningen waarbij deze cannabinoïde zou kunnen helpen en wat de wetenschap erover zegt. Aan bod komen:

 1. Symptomen met betrekking tot de behandeling van kanker
 2. Epilepsie en andere neurologische aandoeningen
 3. Angst en depressie
 4. Slapeloosheid en slaapstoornissen
 5. Pijn en ontsteking
 6. Diabetes en diabetische zenuwpijn
 7. Hart- en vaatziekten
 8. Artritis
 9. Spierspasmen
 10. Multiple sclerose
 11. PTSS
 12. Stressverlichting
 13. Opioïdenverslaving
 14. Acne en andere huidaandoeningen
 15. Lupus
 16. Hersengezondheid
 17. Vermindert het risico op obesitas

Lees HIER verder

Waarom wietboter? Cannabinoïden – de werkzame stoffen in wiet – hechten aan vet. Daarom wordt voor edibles bijna altijd een vet gebruikt waarin deze werkzame stoffen oplossen. De meest gebruikte is boter, de basis van vele gerechten en natuurlijk een veelgebruikt ingrediënt in tig recepten.

Kokosvet is overigens een gezondere optie vanwege de samenstelling van gezonde vetzuren. Maar ja, daarmee kun je niet alle recepten naar een hoger niveau tillen. Vandaar dit recept voor de klassieke basis voor cannabis edibles: wietboter! Lees HIER verder

Naar schatting kregen in 2019 60.300 nieuwe patiënten in Nederland de diagnose astma bij de huisarts. Astma kan ernstige gevolgen hebben in het dagelijks leven van een patiënt. In dat kader hebben onderzoekers de afgelopen jaren gekeken naar de mogelijkheid of cannabis iets aan de behandeling van astma kan bijdragen.

Hoewel de gegevens beperkt zijn, is één ding duidelijk: als je astma hebt, is het waarschijnlijk geen goed idee om cannabis te róken!

Gelukkig kun je voor andere manieren kiezen om cannabis te consumeren. Naast het bekijken of cannabis daadwerkelijk iets positiefs kan doen voor astmatische aandoeningen, schetsen we in dit artikel vijf klassieke cannabissoorten waar jij als astmapatiënt van kunt genieten (zolang je ze niet rookt of inhaleert). Lees HIER verder

Nierstenen worden al duizenden jaren bij mensen gedocumenteerd. Nierstenen zijn harde afzettingen van mineralen en zout die zich in de nieren vormen en door de urinewegen van een persoon het lichaam verlaten. Het passeren van een niersteen kan ongelooflijk pijnlijk zijn. De stenen veroorzaken doorgaans geen blijvende schade, zolang ze maar tijdig worden herkend.

Om de mogelijke relatie tussen cannabisgebruik en nierstenen te onderzoeken, heeft een team van Chinese onderzoekers een representatieve steekproef van meer dan 14.000 Amerikaanse proefpersonen tussen de 20 en 59 jaar beoordeeld. Ze ontdekten dat mannelijke cannabisgebruikers inderdaad “omgekeerd geassocieerd waren met nierstenen.” Hoe zit dat? Lees HIER verder

Buiten dat THC een psychoactieve werking heeft en daardoor recreatief gebruikt wordt, is het ook gezond. THC is inzetbaar bij vele aandoeningen, maar ook preventief te gebruiken om bepaalde ziektes te voorkomen. In dit artikel bespreken we tien redenen waarom THC een toevoeging kan zijn op onze dagelijkse inname van voeding en supplementen.

 1. THC beschermt hersencellen
 2. Je slaapt beter dankzij THC
 3. THC voorkomt/vertraagt de ziekte van Alzheimer
 4. THC reduceert stress
 5. THC versnelt de stofwisseling
 6. THC werkt tegen misselijkheid
 7. THC is effectief tegen virale en bacteriële infecties
 8. THC helpt bij migraine
 9. THC als pijnstiller
 10. THC verbetert onze longgezondheid

Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Duizenden mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: Brian Goodman/Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]
(advertentie)