(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Officiële cannabispatiënten – dus via een arts – zijn volgens Bureau Medicinale Cannabis en bijwerkingencentrum Lareb heel tevreden • Zo maak je zelf cannabiszalf met CBD en/of THC • Wietthee dossier – voordelen en toepassingen van cannabisthee • Gebruik cannabis heeft ook op lange termijn nauwelijks gevolgen voor cognitieve vermogens • De 7 meest voorkomende bijwerkingen van wiet.

Bijwerkingencentrum Lareb heeft in samenwerking met het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) van maart 2021 tot maart 2023 via vragenlijsten informatie verzameld. Met name over de verschillende indicaties en specifieke klachten waarvoor patiënten in Nederland medicinale cannabis gebruiken, en uiteraard hun ervaringen met dit gebruik en het optreden van bijwerkingen.

De meeste deelnemers in dit onderzoek hebben als indicatie voor de medicinale cannabis chronische pijn. De meest genoemde klachten waarvoor de medicinale cannabis wordt gebruikt zijn: chronische pijn, zenuwpijn, slaapproblemen, spierpijn en krampen. Over het algemeen zijn de patiënten heel tevreden en de bijwerkingen minimaal. Lees HIER verder

Een van de argumenten voor het gebruik van medicinale cannabis is dat het nauwelijks bijwerkingen heeft. Dat klopt, wiet heeft er niet veel. Maar ze zijn er wel, al ben je hoe dan ook beter af dan bij veel reguliere (chemische) medicijnen. Toch is het verstandig om kennis te nemen van deze bijwerkingen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Aan bod komen de volgende zeven mogelijke bijwerkingen (die uiteraard ook afhankelijk zijn van factoren als dosering en wietsoort) en manieren om die te verminderen:

 1. Slaperigheid
 2. Tijdelijk geheugenverlies
 3. Rode ogen
 4. Vreetkick
 5. Droge mond
 6. Angst
 7. Allergie

Lees HIER verder

Je eigen verzorgingsproducten maken, het wordt steeds normaler. Mensen gaan bewuster en duurzamer leven, kweken diverse planten om daar later voeding en/of verzorging uit te halen. De cannabisplant is daar een goed voorbeeld van. Het is een enorm veelzijdige plant, waar iedereen wel iets mee kan. Zo ook cannabiszalf maken.

Het is redelijk eenvoudig om je eigen wietzalf te maken en gemakkelijk aan te passen aan je behoeften. Dat laatste is alleen al een zeer goede reden om zelf je verzorgingsproducten te bereiden. Cannabiszalf is in vier simpele stappen te maken, waarbij je zelf de keus hebt wat betreft het gebruik van CBD, THC, rauwe cannabis, of juist een eindproduct dat verhit is geweest (gedecarboxyleerd). Of gebruik een combinatie, het kan allemaal. Lees HIER verder

De voordelen van wietthee zijn talrijk en het kan worden gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. De thee is rijk aan verschillende mineralen, vitamines en antioxidanten. Ook kan cannabis thee de perfecte aanvulling zijn op je dieet. In dit artikel geven we je alle relevantie informatie over het gebruik van wietthee, een tweetal handige recepten en komen de volgende voordelen uitgebreid aan bod:

 • Het verminderen van chronische pijn
 • Het vermindert misselijkheid
 • De thee kan ondersteuning bieden bij auto-immuunziekten
 • Het werkt angst-remmend

Lees HIER verder

Het is een van de hardnekkigste vooroordelen over cannabis: het idee dat gebruik van cannabis het brein aantast of op zijn minst een negatief effect heeft op de cognitieve vermogens. Oftewel: het vermogen om te leren, te onthouden, te onderscheiden en kennis uit te wisselen. Uit een twintigjarige studie naar een grote groep tweelingen in Minnesota blijkt dat die stelling onhoudbaar is.

Bij 2.410 sets identieke tweelingen uit Minnesota was in 364 gevallen sprake van verschillend onderling cannabisgebruik; deze groep kwam in aanmerking voor het onderzoek. Door het over langere tijd volgen van deze tweelingen konden de onderzoekers van de Universiteit van Minnesota die verschillen in cannabisgebruik bestuderen en analyseren met maar weinig andere variabelen. De tweelingen komen immers letterlijk uit hetzelfde nest en groeien onder – vrijwel – gelijke omstandigheden op. Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Duizenden mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: SESSIONS HIGHLIFE/Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]
(advertentie)