(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoeveel buitenwiet testplanten er na deze update nog overeind staan in de lage landen weten we niet precies, maar feit is wel dat er deze week weer een hoop geoogst zijn. Hele weken hebben sommige van onze testkwekers ervoor nodig gehad, maar dat is alleen maar een goed teken. Buitenwiet oogstverslag nummer #3 coming up! 

Claude Pouche

Update 15 oktober 2023: Hey hey, hier zijn we ook weer, met een korte update over de overgebleven dames. Of dame eigenlijk, want ik heb de Double Bubble vorige week door rot en opkomend regenweer moeten oogsten. De Jack Hulkberry is nu nog de enige die recht staat, maar die moet nog wel even. Ik weet niet of ik die buiten nog volledig ga kunnen afbloeien.

Ik twijfel dan ook of ik deze als het echt moet, in de laatste weken eind oktober naar binnen te halen. Onder een klein lampje zou ze dan de laatste weekjes moeten afmaken. Het zou zonde zijn als ze door het weer aan het eind van oktober kapot zou gaan, of vol rot zou zitten. De Jack Hulkberry was altijd al een achterblijvertje qua groeien maar blijkt nu ook met de bloei 🙈 Maar het komt sowieso allemaal goed.

Dan de Dynamite Kiks en de Strawnana Gum aka de mutant. Deze zijn mooi droog en zitten al in potten. Ik moet ze alleen nog ontdoen van de kleine blaadjes maar dat zal ik doen als ze allemaal wat meer smaak en geur hebben. Dan kan ik ook nog hasj of iets dergelijks maken van de kleine suikerblaadjes.

De Strawnana Gum heeft een zeer skunky geur als ik het zo mag omschrijven. De Dynamite Kiks ruikt ook al zeer zoet. Dit was het terug voor deze keer. Het was een leuk project nogmaals bedankt aan CNNBS en SeedStockers voor dit mooie initiatief, en dat ik er mocht bij zijn met de dames 😊

Groene groet, Claude Pouche 🙏

Frederike

Update 19 oktober 2023: Hallo allemaal! Het dagelijks schudden en luchten is in volle gang. Verder staan de potten lekker in het donker bij andere kruiden die ik gebruik. En mijn laatste plant, de Strawnana Gum, is ook bij de kapper 😉 Deze is duidelijk het beste van kwaliteit. Veel voller dan de toppen van de anderen. Ondanks dat ik ook hier niet bemest heb. Niet ontevreden over het kweken, drogen en curen.

Marieke

Update 18 oktober 2023: Beste redactie CNNBS, gisteren (17 oktober) zijn mijn twee grote planten geoogst: Strawnana Gum en Lemon OG. De Strawnana Gum was echt topzwaar geworden en begon gevaarlijk te hellen. De opbrengst is boven verwachting, een echte topper❣️Leuk dat ik mee mocht kweken ook al was mijn bedrage maar klein dit jaar. Goede oogst allemaal!

Groene groet, Marieke

Vincent

Update 19 oktober 2023: Hallo allemaal, alles is geoogst. Er zat heel veel rot bij #25 Dynamite en Jack Hulkberry maar dat was te verwachten. Gelukkig heb ik toch een paar mooie toppen kunnen oogsten, en wat genetica kunnen behouden voor binnen. Deze twee ga ik cobben. Ik ben al lang benieuwd hiernaar en dit lijkt mij de ideale gelegenheid. Ik zal de redactie zeker hier zeker over op de hoogte houden…

De Dynamite Kiks zit in potten 😁 en dat zal het voor mij geweest zijn buiten dit jaar. Nog wat pictures en tot 🤔 misschien nog een smoke verslag.

Green greetings, Vincent

Luuk

Update 19 oktober 2023: Ola CNNBS en alle lezers van dit verslag. De nazomer is nu dan echt afgelopen maar wat hebben de dames genoten de laatste weken! Ze waren dan nu ook echt klaar om geknipt te worden. De twee dames begonnen voortekens van toprot te laten zien, dus ik moest snel handelen. Met ook nog een baby in huis en een vrouw vol hormonen 🤯 was het veel schakelen en mijn tijd nuttig inplannen.

Voor mij is het knippen altijd echt een ding. Ik ga lekker in m’n schuurtje zitten met een muziekje aan, theetje erbij. Dan draai ik een aantal sjekkies voor en dan, lets go! Vier dagen knippen en ik was klaar. Mooie toppen heb ik eraf gehaald. Gelukkig was maar een klein aantal aangetast en doordat ik altijd meteen knip en binnen in een droogtent droog is het resultaat optimaal. Daarvoor mag ik mijn maat bedanken die dit verslag ook zeker leest. Van hem mag ik altijd de droogtent lenen en dat doet veel met het eindresultaat heb ik gemerkt in de loop der jaren. Ik heb overal foto’s van gemaakt maar er staan geen namen bij de weed vermeld dit keer.

Ik heb nu nog één dame staan, de Jack Hulkberry die ik helaas iets te laat heb gekiemd. Alhoewel ik moet zeggen dat daar toch ook aardige toppen aan zitten. En doordat ik deze onder de overkapping heb staan blijven ze fijn droog. Die zal ik naar verwachting in de loop van de volgende week gaan knippen dus daar zullen jullie nog over lezen in mijn volgende verslag. Ook zal ik jullie dan de foto’s laten zien van het eindresultaat van de Double Bubble en Dynamite Kiks! Ik heb ook foto’s toegevoegd van hoe ik het droogproces altijd hanteer.

Have fun and stay cool amigo’s! Till the next time. Groet, Luuk

Beyond Context

Update 19 oktober 2023: Hallo allemaal! De laatste loodjes. Vandaag is de dag dat alles eraf gaat. De droogkamer heeft weer wat ruimte gekregen. Het is een uitstekende oogst en ik ben er zeer blij mee. Net nog enkele foto’s gemaakt. Ik was nogal laat thuis…

Myriam

Update 20 oktober 2023: Hierbij dan mijn laatste update van het testkweekseizoen ’23. Het was een volle week oogsten, knippen en drogen, in de week van 6 t/m 13 oktober om de grote hoeveelheden regen voor te zijn. Erg veel werk, maar het is gelukt. Behoudens een paar kleine rot plekjes, zijn de drieënhalve plant die overgebleven waren, allemaal netjes binnen gehaald.

Het drogen gaat prima op mijn logeerzolder, wel met verwarming, ventilatiekieren via de twee dakramen en onze luchtreiniger erbij. Dit laatste vanwege klusjesmannen die in de ondergelegen ruimte bezig zijn met het aanleggen van een warmtepomp, en de eerste dagen ook voor de buurt het geurde nogal. Ben zeer benieuwd naar de smaak en werking van de verschillende planten.

Groene groet, Myriam

(advertentie)