(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

China, China, China… Wie herinnert zich niet dit anti-China mantra van de Amerikaanse president Donald Trump, een aantal jaren geleden? Het economisch vals spelende en daarmee criminele China dat het merendeel van de problemen in de VS veroorzaakt. En hoe gek die Henkie met het geel-oranje haar in het Witte haar ook was, misschien heeft ie op dit punt toch een punt. Althans als we deze reportage over illegale wietteelt van tv-zender FOX News mogen geloven!

Chinezen of wietspoken?

Tuurlijk, FOX News was en is de favoriete televisiezender van The Donald en van heel rechts-conservatief Amerika. Maar het is ook de best bekeken nieuwszender van allemaal in de VS – en hoewel de zaken er veelal dik worden aangezet, betekent dit nog niet dat het per definitie allemaal leugens zijn.

In onderstaande korte reportage (iets langer dan 4 minuten) zien en horen we Amerikaanse bezorgdheid over de toenemende infiltratie door illegale Chinese wietkwekerijen. Zo’n beetje hetzelfde dus als de Vietnamezen en Albanezen hier in sommige Europese landen flikken, denk met name aan Groot-Brittannië maar zeker ook de Lage Landen.

Of zoals FOX het zelf op YouTube aankondigt: “Mark Woodward, woordvoerder van het Oklahoma Bureau of Narcotics, is te gast bij ‘Fox & Friends Weekend’ om te praten over China dat ervan beschuldigd wordt misbruik te maken van het Amerikaanse drugs- en grensbeleid om marihuana te verkopen.”

Ach ja, nog één zo’n lekkerbekkende FOX-kop dan, voordat we het filmpje gaan kijken:

Narcotics official sounds alarm on Chinese marijuana farms in US: They want to ‘blend in’

(advertentie)