(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In het tegenwoordig op cannabisgebied nogal zielige Nederland zijn cannabisbeurzen onmogelijk. Voor een leuke, nuttige en informatieve expositie over wiet, CBD, hennep en alle producten en parafernalia eromheen moet je naar Duitsland, Spanje, Tsjechië, Polen, Griekenland, Italië, Oostenrijk of Zwitserland. Maar je kan er natuurlijk ook een echt avontuur van maken en naar Zuid-Afrika gaan. Daar vond afgelopen weekend de grootste cannabisbeurs tot dusver plaats!

Van lichtend voorbeeld naar ’t sufferdje van de wietwereld

Nee mensen, het is al jaren kwaad kersen eten in Nederland – wat toch echt jarenlang een lichtend voorbeeld voor de internationale cannabisgemeenschap is geweest met onze coffeeshops en gedoogbeleid. Maar daar is door alle opeenvolgende CDA/VVD-ministers van justitie vakkundig een einde aan gemaakt. Tegenwoordig hobbelt Nederland zo’n beetje achteraan de hervormingskaravaan die zo succesvol over de wereld trekt.

Zelfs in Afrika lachen ze ons nu eigenlijk regelrecht uit en we kunnen zo meteen de beelden laten zien die dat staven. In Johannesburg namelijk kwam de nationale en internationale wietbranche bijeen voor een 3-daagse expositie met de kraakheldere naam ‘The Cannabis Expo‘.

In maart is er weer een driedaagse wietbeurs in Zuid-Afrika, wellicht een goed idee om onze ministers van BZ en EZ daar eens heen te sturen?

Belangrijke rol overheid in succes cannabisbranche Zuid-Afrika

Newzroom Africa kondigt het filmpje over dit evenement – dat dus in Nederland ondenkbaar en onuitvoerbaar zou zijn door openlijke tegenwerking van de autoriteiten – aan met mooie, trotse woorden. “De groei van de cannabisindustrie is duizelingwekkend, met elke dag nieuwe trends en innovaties. Bedrijven en belanghebbenden kwamen dit weekend bijeen op Afrika’s grootste cannabisevenement in Johannesburg, om de verschillende toepassingen van de plant te promoten. Velen die deelnamen aan de driedaagse expo benadrukten de belangrijke rol van de Zuid-Afrikaanse overheid in de groei van de industrie.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Cannabis Expo (@the_cannabis_expo)

Welja, de wietwereld is echt wel ten goede veranderd de laatste jaren, behalve in Nederland… Komen die jaloersmakende en toch ook wel troost schenkende beelden van The Cannabis Expo in Johannesburg, Zuid-Afrika!

(advertentie)