(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We tellen het tweede verslag van de drie serieuze wietsoorten bij Claude Pouche op zolder, en het begin van de vierde groeiweek. Als het een beetje meezit is dat ook meteen de laatste groeiweek want Claude overweegt een extra kweekronde in te plannen. Lees dus snel hoe dat precies zit, én natuurlijk hoe de dames het maken na deze koude winterweek.

Hey hey hier zijn we weer met een update 😊 Zoals ik vorige week heb uitgelegd ben ik op 13 december een nieuwe ronde met Serious Kush, Warlock en Seriosa begonnen. Vandaag (zondagochtend) is het einde van de derde week van de groeifase.

Het is een koude ochtend en ik zal straks ook wat meer over vertellen over de kou koude week 🙄🙈 Ik rook vandaag een lekkere joint met de Hawaiian Snow van Green House Seed Company. Dat was vanwege de hoogte een bitch om te kweken en te onderhouden.

Ik had me dan ook voorgenomen om deze niet meer te kweken maar na het drogen en curen ben ik toch van gedachten veranderd 🙈🤣🤣 Hij is namelijk echt wel lekker man; een echte sativa, kleine losse topjes maar damn die smaak bij m’n pot koffie en de muziek mmmmmm 🤤🤤🤤 Ik luister naar Deep Roots Reggae op YouTube … en daar gaan we weer! 😁

Een koude week

Zoals ik al zei, het is een koude week en dat kon ik aan de dametjes ook wel zien. We hadden buitentemperaturen van min 7, min 8 ’s nachts, en dan is het natuurlijk ook wat kouder boven. Bij zulke kou moeten we het ‘elektrische vuurtje’ buiten de tent laten aanslaan als de lamp ’s nachts uit is.

Meestal hou ik de temperatuur in de tent dan zo rond de 15 graden. Dit om verschillende redenen, waaronder dat het niet te koud mag zijn voor de dametjes. Maar ook – en dit is wel een belangrijke reden – om het ijs op mijn dak te behouden 🙈 als je begrijpt wat ik bedoel 😅

Mijn dak is goed geïsoleerd maar ik wil het er niet op wagen om het vuurtje (a.k.a. de kachel) iets te hoog te zetten en dat er dan te veel warme lucht op zolder is en mijn dak daardoor ijsvrij zou zijn wat zeker niet de bedoeling is 🙈🤣

Maar omdat het nu toch wel wat kouder was had ik de kachel wel aangezet maar iets te laag 😅 En dus was de temperatuur ’s nachts slechts rond de 12 à 13 graden, en das toch net iets te koud. De bladeren klauwden dan ook wat naar beneden van de kou 🙈 maar toen het kacheltje terug op de juiste temperatuur stond was het opgelost. Het bleef mooi rond de 15 graden in de tent en het ijs bleef netjes op het dak liggen 🤣

Serious Kush, Seriosa & Warlock

We zullen beginnen bij de Serious Kush. Die blijven nog altijd het laagste maar ze hebben allemaal wel dikke stammetjes, en zijn een ‘serious’ stuk buiten hun pot gegroeid, dus die hoogte zal ook wel goed komen 😊 Dan de Seriosa. Die zijn het hoogste en ook daar dikke stammetjes en typische grote dikke indica bladeren. Ik heb daar op dit moment niet veel meer op aan te merken, buiten het feit dat ze het echt goed doen dan 😁👌

En dan de oldschool Warlock. Die is net hetzelfde; ze zijn allemaal mooi uit hun pot gegroeid. De ‘darmpjes’ oftewel de slangetjes van mijn bewatering zijn al bijna niet meer te zien 😊 Bij de Warlock verder ook mooie dikke en grote bladeren en duidelijke indica trekjes 😁

Dan nog even de voedingsstoffen die ze krijgen. Dit zijn Start-R en Groei-A en -B van Mills Nutrients, en de pH-waarde heb ik aangezuurd tot een zuurtegraad van 6,0.

Stof om over na te denken

Dan zit ik ook nog met een klein dilemma 😅🙈🤣 Normaal gesproken top ik mijn dames altijd, om meer opbrengst te brengen. Maar nu dat de dametjes zo goed groeien en eigenlijk allemaal redelijk kleine bosjes zijn, denk ik er over na om deze keer misschien niet te toppen.

Ik kan ze dan ook iets vroeger in bloei zetten, en ben dan dus ook wat eerder klaar. Op die manier kan ik misschien nog een klein rondje erna eruit persen, nog net voor het te warm wordt op zolder. Ik zit te denken om nog eens een tentje met alleen de oldschool Power Plant van Dutch Passion te kweken.

Ik gok dan ongeveer ergens eind april klaar te zijn. En als ik ze daarvoor alvast laat ontkiemen kunnen ze meteen in de tent zodra die leeg is en ook meteen op 12/12. Dan ben ik ergens midden juli klaar, en dan kan ik opruimen tot na de zomer. Tegen die tijd zijn we ook al een heel stuk bezig met de buitenplanten 😁 en heb ik voor de zomer misschien nog een mooie voorraad Power Plant om te roken 😁

Stof dus om over na te denken 🙈 Ook is het wel zo naar mijn bescheiden mening, dat als je ze niet topt die ene hoofdtop toch net iets dikker is dan wanneer je ze wel topt en meerdere toppen hebt. Dan zijn ze meestal toch  iets kleiner, dus we zien het wel.. 😊

Ik zal ze nog een vierde groeiweek geven, en dan gaan we zien hoe groot ze zijn en of ze dan eventueel al in bloei (12/12) gezet kunnen worden.

Andere projecten

Tot slot nog mijn kleinere projectje met de Bulldog Cookies. Die zijn alle vijf mooi uitgekomen en hebben al twee nieuwe blaadjes maar verder niet veel om over te vertellen 😊 Ook heb ik een foto bij van mijn andere tent toegevoegd. Daar is het een beetje oldschool vs. American strains.

Ik heb in die tent gekozen voor een oldschool soortje, de Shiva Skunk van Sensi Seeds en twee Amerikaanse strains. Dit zijn de Runtz van Zamnesia en de Gorilla Zkittles van Barney’s Farm, dus dat wordt nog interessant.

Dit was het weer voor deze week. Volgende week zullen we dan eens soort per soort onder de loep nemen 😊 Nu nog de plaatjes en dan zien we elkaar volgende week terug 😊

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)