(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Auto Melonade Runtz

Of je de komende maanden nou buiten gaat kweken of gewoon binnen, Auto Melonade Runtz verdient een plekje in je tuin! Dat is namelijk een hagelnieuwe hybride kruising tussen Auto Pink Runtz en Melonade met wel 25% THC! En zoals de naam laat raden is die ook nog eens zeer fruitig en heerlijk zoet!

Het is pas februari en het sympathieke Nederlandse zadenbedrijf Dutch Passion heeft nu al drie hagelnieuwe wietsoorten bijgeschreven voor 2024. Twee daarvan zijn Melonade Runtz en Auto Melonade Runtz. En die moet je deze zomer dus zeker een plekje in je tuin geven. Maar waarom eigenlijk?

Om te beginnen is Auto Melonade Runtz een autoflower met een levenscyclus van zaadje tot oogst van zo’n 11 weken. Dat betekent dat het een zeer geschikte wietsoort is om in Nederland buiten te kweken. Omdat je met autoflowers immers veel sneller klaar bent, hoef je niet bang te zijn voor toprot.

Fruitig én romig!

Maar deze nieuwe wietsoort heeft veel meer te bieden dan een korte levensduur alleen. Om te beginnen de smaak, want het bouquet is zoet, tropisch, fruitig maar ook romig, bessenachtig en fris zuur tegelijk. Het is een unieke mix van de nieuwste cannabissmaken, en bevat een relatief grote hoeveelheid farnesseen. Dit terpeen hoort bij deze wietsoort zelfs tot de zes belangrijkste terpenen, en heeft de fris groene smaak van appeltjes.

Met zoveel terpenen kun je je wel voorstellen dat je in de bloeifase een intense geur zult ruiken. Die penetrante geuren blijven ook na het drogen zeer sterk, en complementeren de mooie bag appeal van de compacte buds van deze autoflower. En zulke lekkere buds zijn dus ook niet alleen voor de professional bereikbaar, want Auto Melonade Runtz laat zich door iedereen gemakkelijk kweken. Dus ook beginners.

Auto Melonade Runtz

Een intense geur en dito terpenenprofiel kan alleen als een wietsoort veel hars produceert, en daar zijn deze dames dan ook sterk in. Kan ook niet anders met een THC gehalte van 20 tot 25%, want dat moet ergens vandaan komen. Toppen van deze autoflower zijn dan ook zeer plakkerig en bevinden zich onder een dik pak trichomen!

Auto Pink Runtz x Melonade

Om hun nieuwe strain te creëren organiseerde Dutch Passion een sensuele samensmelting tussen Auto Pink Runtz en Melonade. De Auto Pink Runtz was hierbij de moederplant en het stuifmeel kwam van de Melonade, welke een zogenaamde reversed female was, om gefeminiseerde zaden te krijgen. Zo ben jij altijd verzekerd van gefeminiseerde planten en dus heerlijke wiet!

Dit goudhaantje van de hedendaagse autoflower genetica wordt niet te groot en ook niet te klein maar heeft precies de goede hoogte. Hierdoor kun je haar uitstekend binnen kweken maar geeft ze je ook buiten een XL-oogst. De planten hebben een mooie vertakte structuur en ongetrainde planten ontwikkelen dan ook een mooie dikke hoofdcola, omringd door vele secundaire toppen.

Last but not least het effect van Auto Melonade Runtz. Dat is met 25% al net zo intens als de geur en de smaak, en hakt er dan ook lekker snel in. Het is zowel een lichamelijke als een psychische ervaring, wat voor de meesten prettig en ontspannen aanvoelt, zonder dat het te loom of zwaar wordt. Weest echter gewaarschuwd want door het hoge THC-gehalte is deze vooral geliefd onder de wat meer ervaren wietrokers!

  • Soort: hybride autoflower
  • Genotype: Auto Pink Runtz, Melonade
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Geur/smaak: zoet, tropisch fruit, romig, bessen, meloen, appel
  • Effect: zeer intens hybride effect, lichamelijk ontspannen, geestelijk euforisch
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion
(advertentie)