(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op de zolder van Claude Pouche staan de serieuze wietsoorten Warlock, Seriosa en Serious Kush inmiddels drie weken zichtbaar in bloei. Omdat de Serious Kush planten eigenlijk wat meer groeitijd hadden mogen hebben, heeft onze zolderkweker daar een speciaal zomerproject voor bedacht. Kweekverslag!

Hey hey, hier zijn we weer met een update 😁 Het is zondagochtend 11 februari (bijna Valentijn 😁) en ik rook nu eens geen wiet die ik zelf heb gekweekt maar eentje van de straat. Niet dat ik al zonder zat of zo maar ik had eens zin in iets anders.

‘Hmm, die is lekker!’

En soms passeert er dan wel eens een soort waarvan je denkt, “mmm die is lekker! Laten we daar eens een paar grammetjes van nemen”. Welke strain het exact is kan ik niet zeggen. Wel dat hij goed binnenkomt en het keiharde bleke bloemen zijn (zie foto). Op de achtergrond klinkt een Mendo Dope deuntje; tasje koffie erbij en daar gaan we weer 😁

Hmmm, die is lekker!

Vandaag is het einde van de derde effectieve bloeiweek, en ze gaan echt hard nu! Vooral de Warlock planten zijn nog serieus in de hoogte geschoten 🙈 en staan nu bijna net zo hoog als de Seriosa dametjes 😁

Kleine genetische verschillen

We zullen dan ook beginnen bij de Seriosa planten. Daar kan ik volgens mij wat verschillen zien in de topvorming. Bij de helft ongeveer zijn het meer de gewone pluizige bolletjes zoals we die kennen. Bij de andere helft ongeveer, zijn de bloemen iets minder pluizig en lijken het al meer op toppen. Ik dacht eerst aan herma’s maar ik heb ze allemaal goed gecontroleerd, en zie nergens banaantjes.

Ook zijn er geen bruine haren die aangeven dat ze bestoven zijn, en stoppen met bloemen aan te maken en zo. Maar gelukkig is hier geen sprake van dus ik vermoed dat er gewoon sprake is van wat genetische verschillenden. Als het echt hele grote verschillen zijn noemen ze het ook wel verschillende fenotypes maar dit zijn eigenlijk gewoon kleine genetische verschillen.

Of de planten naast de topstructuur nog meer verschillen weet ik nog niet, maar als dat wel zo is kan het nog leuk worden. Ik ben er echter nog niet helemaal zeker van, dus ik hou het voorlopig even goed in de gaten en hoop dat het geen herma’s zijn.

Serious Kush

Warlock

De Warlock had een klein tekort aan voedingsstoffen dus die heb ik deze week wat extra gegeven. Omdat alle planten echter hetzelfde voedingswater krijgen via druppelaars heb ik ze even apart water en voeding gegeven met de tuinslang. Inmiddels zijn ze alweer wat groener, dus ze waren duidelijk iets hongeriger dan haar zusjes. De bloemetjes zijn mooie witte pluisjes. Ze zijn iets witter dan bij de andere strains maar ook hier gaan ze volle borst vooruit 😁

Serious zomerproject

En dan de Serious Kush…  Ja … je zal het wellicht al een paar keer gelezen hebben in de vorige verslagen maar deze dames hadden wat langer mogen groeien. Dat wordt door Serious Seeds zelf ook aangeraden maar omdat ik de andere dames in dezelfde tent kweek, had ik niet echt de mogelijkheid om dat nog te doen.

De serieuze Kush-dames zijn dan tegelijk met de andere dames in bloei gegaan, en dus wat kleiner. Dit bleef toch een beetje wringen omdat ik het jammer vind om er niet het uiterste uit te halen, of de planten tot hun volle potentieel kan laten komen. En toen ben ik dus even gaan denken of er misschien niet wat aan te doen is voor de Serious Kush 😁

Ik las namelijk een artikel waarin Dokter Groen zijn uitgebloeide Runtz x Layer Cake (van Barney’s Farm als ik me niet vergis) weer in de groeifase bracht, door de plant na het oogsten weer op 18/6 te zetten. Dit vond ik eigenlijk wel heel interessant, dus had ik bedacht om zoiets ook te proberen met een van de Serious Kush planten 😁

Dus wat heb ik gedaan? Ik heb een van de Kushjes die eigenlijk nog geen bloemen had uit de tent gehaald en in mijn voorgroeitent gezet. Hier groeien momenteel ook de planten die deze lente naar buiten gaan, en het licht staat dan ook op 22/2. Hier mag deze Serious Kush op haar gemak terug in de groei komen.

Daarna zal ze in een grote kuip komen van 25 liter of zo, tot ze groot genoeg is om een tentje van een vierkante meter te vullen 😁 Ik denk dat het dan tegen mei is dat ze in de bloei kan. En zo kan deze dame nog een mooi zomerproject worden, en kan ik binnen alsnog alles uit de Serious Kush halen 😊🙏

En daar zal ik me al stukken beter bij voelen ook eerlijk gezegd 🙈🤣🤣 Ja, ik vond het echt een beetje sneu dat die Kush door mijn toedoen zo klein gebleven zijn, terwijl de rest in volle glorie aan het bloeien is. Maar op deze manier wordt het weer een leuk nieuw project. Ik heb het ook nog nooit gedaan (reveggen) maar ik kan in het archief van Dokter Groen hier op CNNBS altijd teruglezen hoe hij dit allemaal aangepakt heeft 😊

Onder de Serious Kush planten zijn er een paar die bloemetjes beginnen te maken, maar er is ook nog een deel waar er niet zoveel gebeurt. Ik vermoed ook dat ik bij deze dames een beetje last heb gehad van te veel water. Dit omdat ik altijd met weinig water begin, en dat dan opbouw. Omdat de Kush echter wat kleiner bleef, kregen deze relatief te veel water via het bewateringssysteem. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden als ik weer verschillende strains met een systeem bewater.

Ook heb ik de dames een beetje gediefd a.k.a. gelollipopt. Hierbij heb ik de onderkant van de planten gesnoeid voor een betere luchtstroming, en om toprot te voorkomen in de toekomst.

Koekjes van The Bulldog

Dan de cookies van Bulldog Cookies tot slot. Die staan ook mooi te bloeien! Het zal ondertussen ongeveer de tweede week van de zichtbare bloei zijn. Overal groeien mooie topjes en deze dames vragen ook niet veel onderhoud. Het is dus echt een gemakkelijke en leuke soort waar ik geen moeilijkheden of zo over te melden heb 😊

Nou, ik zie dat ik alweer een heel stuk geschreven heb, dus ik zal de beschrijving van de Warlock planten voor volgende week bewaren 😊 Nu nog de plaatjes en een filmpje. Het filmpje laat helaas niet de volledige derde  week zien want ik mis helaas een paar dagen.

Tot de volgende, en voor de eenzame growers met Valentijn: geef jou indoor-dames op die dag gewoon wat extra aandacht. Controleer ze eens extra goed, haal wat oudere blaadjes eraf of zet een lekker muziekje voor ze op. Ze zullen het zeker appreciëren 😊

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)