(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is ieder jaar weer een verrassing wanneer en wie het buitenwietseizoen opent met het planten van de eerste buitenwietzaadjes. Dit jaar is dat dus Claude Pouche en zoals je ziet al op de eerste dag van februari! Lees zijn primeur dus maar meteen, en kom erachter welke zaden hij gekozen heeft en hoe hij die de komende weken warm genoeg houdt. Het wordt een mooie zomer mensen!

Dinsdag 30 januari 2024: we hebben al een paar mooie zonnige dagen achter de rug maar het is eigenlijk nog veel te vroeg. Toch haal ik mijn schepijs-doos gevuld, vol met wietzaden die ik de afgelopen maanden verzameld heb tevoorschijn. De potjes stonden ook al even klaar, dus je kan het misschien al raden… Dit is het begin van een nieuw buitenkweekverslag 😁🙏🙏

Kweekjeuk!

Ja ja het is eindelijk zover! Nu ja, eindelijk… Misschien is het nog iets te vroeg maar we waren deze week al in de tuin bezig geweest met voorbereiden in de moestuin. Door het lekkere zonnetje begon het bij mij al te jeuken. Niet alleen bij mij trouwens want de vrouw wilde haar pepers en andere zaadjes ook alvast ontkiemen. Zo zal alles tegen mei al mooi groot zijn!

In in alle eerlijkheid ben ik na de afgelopen geslaagde Frisian Duck zomer, eigenlijk al aan het aftellen sinds november vorig jaar 🙈🤣🤣🤣 Dus ik heb denk ik al lang genoeg gewacht, en bovendien heb ik er ook gewoon heel veel zin in 🤣🤣👌 😊 De eerste pepers en andere zaadjes zetten we voorlopig nog wel in een kweektentje. Onder een klein LED-lampje, samen met mijn cannabis-dametjes 😁

Buitenwiet dames

Over die dames gesproken; ik heb nog niet alles wat ik zou willen kweken in huis. Ik mis namelijk nog de Serious 6 van Serious Seeds, de Supafreak van Humboldt Seeds en de Hollands Hope van Dutch Passion. Die zal ik rond eind februari bestellen en dan ergens beginnen te ontkiemen.

Nu zijn we alvast aan de slag gegaan met een paar andere mooie strains. Onder andere de Purple Punch van Zamnesia. Deze heb ik een paar zomers gekweekt buiten maar nooit echt veel mee gedaan. Ik wil de wietsoort dit jaar nog eens een kans geven omdat het wel lekkere zachte wiet was.

Verder heb ik de Zammi Special van Zamnesia gekozen, vanwege de korte bloeiperiode van 7 – 8 weken. Om dezelfde reden heb ik Afghani van Zamnesia gekozen. Deze hoeft eveneens maar 7 tot 8 weken te bloeien als het goed is.

Black Orchid (ook van Zamnesia) staat erbij omdat ik deze vorige zomer had gezet, maar die door de spint iets minder was geworden. Wat er van te roken viel was echter wel echt lekker, dus krijgt deze ook een herkansing 😁 Daarnaast heb ik de Monster Bud Kush (wederom Zamnesia) ook vanwege de korte bloeiperiode gekozen.

BlackBerry Gum van SeedStockers is ook van de partij deze zomer. Die heb ik een keer binnen gekweekt en dat leek me toen een goede soort voor buiten.

Dutch Kush van Paradise Seeds en Mendocino Skunk van Paradise Seeds in samenwerking met Tommy Chong 😊 had ik nog liggen maar nooit geen gepaste moment of ruimte gevonden om te kweken. Dus die gaan we ook een kans geven. Deze zaadjes liggen hier wel al even, dus het is nog wel even de vraag of ik die goed genoeg bewaard heb, en of ze nog uitkomen? Maar goed, daar gaan we vanzelf achter komen 😊

Kweek- en schrijfplannen & ontkiemen

Zoals je ziet is het al een mooi aantal bij elkaar. Ik kan ze uiteraard niet allemaal uitgebreid beschrijven, maar ik zal een vijftal soorten in samenspraak met CNNBS wel nader beschrijven. Deze vijf kun je deze zomer dan ook volgen op CNNBS. En niet getreurd want de andere dames vergeten we ook niet, en worden natuurlijk ook af en toe eens vernoemd hier 😁👌

In de aankomende lente zal ik een grote kas plaatsen om eens wat meer op autoflowers te testen. En zo hebben we in juli dus misschien al een mooie oogst 😊

Maar laat me niet te hard van stapel lopen. Voor nu ben ik in ieder geval met de bovenstaande zaadjes aan de slag gegaan. Ik heb tijd genoeg dus ik ga ze niet voorkiemen of zo. De zaadjes gaan dan ook gewoon met hun kontjes in de aarde. Ik spreid er dan een klein beetje light mix aarde (van Plagron) overheen en geef ze wat water met SeedStarter (van Plagron).

Vervolgens heb ik alle potjes met de zaadjes erin, onder een 70 Watt LED van Mars-Hydro gezet, die op een lichtschema van 23/1 staat. Dat hebben we dus allemaal vandaag gedaan, en nu is het aftellen geblazen tot de eerste plantjes boven de grond komen 😊

Sinds de Frisian Duck van vorige zomer heb ik echt de smaak te pakken, en willen we er voluit voor gaan! Ik heb me daarom ook wat meer ingelezen over buitenwietsoorten. Daardoor heb ik nu meer soorten gekozen met korte bloeiperiodes, en strains die ons klimaat aankunnen en goed tegen rot en zo kunnen 😊 Zoals je gelezen hebt ben ik dus ook heel erg vroeg begonnen, dus zal ik tot ongeveer mei eens een maandelijkse update brengen.

Verwacht dus begin maart en begin april een update en dan in mei tweewekelijks of wekelijks. Ze gaan in het begin toch alleen maar groeien, en heel traag, dus veel kan ik er dan wekelijks niet veel over lullen 🙈🤣 We starten dus langzaam maar ik hou je op de hoogte tot het buiten warm genoeg is om echt te knallen! 😁

Nu alleen nog plaatjes kijken, en wachten tot het lente is 🙈🤣🤣

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)