(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bij Claude Pouche staan nog steeds drie serieuze wietsoorten op zolder. En die bloeien ondertussen ook al heel serieus, al gaat de ene soort wat sneller dan de andere. Gelukkig bespreekt Claude ze allemaal in dit kakelverse kweekverslag. Dit keer met wat extra aandacht voor de Serious Kush.

Hey hey, hier zijn we weer met een verse kweekupdate 😁 Als ik dit schrijf is het zaterdagochtend. In mijn hand heb ik een lekkere joint met Strawberry Cough, en naast me staat een kopje valeriaan thee voor de verandering 😊 Die gaan zeer goed samen op dit soort dagen. Want buiten is het koud en er is niet veel meer te doen dan bankhangen en Netflixen 🙈🤣 Op de achtergrond klinkt een ontspannend instrumentaal blues-setje van YouTube, en daar gaan we dan 😁👌💨

Seriosa, Warlock & Serious Kush

De dametjes dus. Nou ja, dametjes zijn het niet meer, zeg maar gerust dames 😁 Vooral de Seriosa is serieus de hoogte in geschoten deze week! En zoals we hadden gehoopt komen er overal mooie bloemetjes tevoorschijn. Het zijn nog niet de harige witte bollen maar dat komt nog wel 😊

Bij de Warlock beginnen ook al veel meer topjes tevoorschijn te komen. Deze planten zijn ook iets meer aan het strekken en ik heb de indruk dat de Warlocks ook iets ‘hongeriger’ zijn dan hun zusjes. Dat zal ik dan ook even goed in het oog houden.

Als deze strain inderdaad wat meer voeding nodig heeft dan zal ik die namelijk apart moeten geven. Alleen wordt dat nog lastig omdat ik zoals je weet een druppelsysteem gebruik en de planten via slangetjes gevoed worden. Ik zal mijn hoofd er alvast over breken hoe dat eventueel opgelost kan worden 🙈 Maar dat zijn zorgen voor later; nu vooral genieten van al de beginnende bloemetjes 😊

Warlock

De Serious Kush dan. Ondanks dat deze echt wel in de hoogte schieten, en er bij enkelen zelfs al mooie bloemetjes tevoorschijn komen, blijven ze toch een pak kleiner dan de andere planten. Zeker omdat ze naast de Seriosa’s staan lijkt het een enorm hoogteverschil. Maar goed, dat weet je als je aan een kweek met verschillende strains begint.

Zoals ik in het vorige Serieuze artikel al had geschreven had ik de Serious Kush eigenlijk ook wel een paar weken langer mogen laten groeien. Dat was volgens de website van Serious Seeds ook aan te raden, en dat staat ze goed vind ik. Er zijn maar weinig zadenbanken die een groeiperiode aanbevelen maar dat is toch heel handig. Zo krijg je een idee van de groeiperiode en dat is naar mijn mening net zo belangrijk als de bloeitijd. Misschien is het een tip voor andere zadenbedrijven om dat er ook bij te zetten.

Serious Kush

Ontbladeren en dieven

Ik heb de planten ook al een beetje gedefolieerd (ontbladerd). Hierbij haal je bladeren weg die veel licht tegenhouden, en een schaduw werpen op de lagere groei. Ik doe dat tegenwoordig meestal in één keer. In het verleden had ik soms de neiging om het in delen te doen, maar dat is niet handig. Tegen de tijd dat je de hele tent dan gehad hebt, staan de eerste planten alweer vol in het blad, en kun je weer opnieuw gaan knippen.

Uiteindelijk levert dit volgens mij meer stress voor de planten op, dan alles gewoon in één keer te ontbladeren. Ik zal dan ook nog eens grondig strippen als de strek voorbij is. Dan kan ik ze meteen even goed lollipoppen aka dieven, of zoals ze het bij tomaten noemen: ‘luizen’.

Hierbij haal je de onderste takken weg die te laag groeien om volwaardige toppen te worden. Het resultaat is dat de hogere toppen meer energie krijgen en dus dikker kunnen worden 😁 Dit wordt zo al eeuwen gedaan bij allerlei plantensoorten, en is dus niet echt iets nieuws.

Serious Kush

Vandaag zal ik de Serious Kush eens wat nader beschrijven 😊 Dit is zoals je inmiddels wel weet een soort van Serious Seeds, en een indica dominante kruising tussen hun eigen strain White Russian en een OG Kush. En hier wordt het dan wel heel erg interessant, want de white Russian is op haar beurt dan weer een kruising tussen White Widow en AK-47. Je kunt dus gerust zeggen dat de Serious Kush de crème de la crème is van de oldschool genetica.

Zowel White Widow als AK-47 zijn immers wereldberoemd en beide soorten staan bekend voor hun sterke effect. Wist je trouwens dat AK-47 ook een originele en exclusieve wietsoort van Serious Seeds is? 😊🙏 Tevens heeft de indica dominante White Russian ook al vele prijzen gewonnen. Onder meer twee High Times Cannabis Cups: de eerste plaats in 1996 in de categorie ‘Bio Cup’ en de tweede plaats in de categorie ‘Best Bio Grass’ in 1997.

En wat nu toevallig is; ik ben door mijn zoektocht te weten gekomen dat ik nog een kruising tussen White Widow en AK-47 aan het kweken ben. In mijn tentje waar ook de Bulldog Cookies staan, staan namelijk ook drie Kalasnikova planten. Deze soort van Green House Seeds blijkt ook een kruising tussen White Widow en AK-47 😁
Over de Bulldog Cookies gesproken trouwens, die gaan ook heel goed! Het zijn mooie dikke bosjes met korte internodes en dikke stammetjes 😁 dus dat belooft nog wat 😁

Dit was het weer voor vandaag. Nu nog even genieten van de plaatjes en het groei- en bloeifilmpje, en dan hebben we hopelijk volgende week een mooie zee van witte topjes. Tot dan!

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)