(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het was alweer een drukke week voor al die met belastinggeld betaalde mensen in uniform die beroepsmatig moeten zoeken naar bij wet verboden planten. Het mag echter gerust heel veel geld, middelen en mensen kosten, de samenleving vrijwaren van het gevaar van wietplanten. Dat de verzamelde wetshandhavers dit laatste doel never nooit niet halen – niet eens bij benadering (zie prijzen coffeeshopmenu) – dondert verder niet. Vragen stellen behoort namelijk niet tot het gesubsidieerde takenpakket van de gemiddelde politieman/vrouw/X.

Wietfoto 1 – Verenigde Staten

Oké, we hebben er VS boven gezet als locatie, maar deze mega-wietkwekerij in Maine werd weer eens volledig door Chinezen gerund. In dit geval was het een drietal uit Brooklyn, New York: Yao Bin Cheng (61), Ying Xia Liao (59) en  Xi Qiang Zhao (56) dat in de naburige staat aan de slag ging. Dat deden ze met de bekende Chinese werklust, want agenten van de Somerset County Sheriff’s Office Criminal Division  wisten liefst 4.760 (!) wietplanten te tellen aan de Waterville Road in het plaatsje Skowhegan. Het was al de derde grote wiet bust voor dit politiekorps in enkele weken, iets wat zelfs CNN haalde. Maar je zou de autoriteiten daarginds een bekend Nederlands gezegde willen adviseren: dit is echt dweilen met de kraan open jongens!

Wietfoto 2 – Nederland

Zo te zien is dit een foto van de politie, haha. Tevens zien wij een zak wiet van 1 kilo. Hoezo? Wijkagenten in Breda zagen op de Belcrumweg een bromfiets. Daarop twee mannen, waarvan de passagier helmloos. Dat is kassa voor de wouten (180 euro in dit geval), maar met alleen dat bonnetje namen ze geen genoegen. Ook de bestuurder werd gecontroleerd en dan vooral de big shopper tussen zijn benen! “In die tas zat zichtbaar een grote zak met wat wij herkenden als hennep. Om en nabij een kilo denken we. Nu begrepen we waarom de bestuurder dacht; ik ben er eens weg van!” tikken de wijkagenten op hun Insta. De verklaring van de twee gesnapte kerels uit Breda voor die kilo wiet, is er ook al eentje om van te watertanden: “Die heb ik gevonden hier vlakbij op straat”.

Wietfoto 3 – Groot-Brittannië

Ietwat vreemde foto, deze prent van de Essex Police. Dat je je wiet verpakt in dit soort vuilnis- en boterhamzakjes in Witham is tot daar en toe, maar waarom ligt dat fotootje van Pablo Escobar op tafel? En wat doet Super Mario hier?! Geen idee en ook genoemd politiekorps maakt er geen woorden aan vuil. Dat doen ze wel door zichzelf op de borst te kloppen met de eigen prestaties. “In de afgelopen 12 maanden heeft het Braintree and Uttlesford Community Policing Team  meer dan 16 inlichtingengestuurde drugsbevelen uitgevoerd, meer dan 40 mensen gearresteerd en 27 aanklachten in behandeling genomen. Bij deze arrestatiebevelen is meer dan 40.000 pond en een hoeveelheid drugs in beslag genomen”, tettert inspecteur Phil Jackson. 

Wietfoto 4 – Nederland

!HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN! Dat kalkt de dienstdoende social media agent van de politie in Renkum op Facebook. Blijkbaar is het nogal wat, gezien er ook een uitroepteken vóór de kop is gezet. Veel wijzer worden we er verder niet van trouwens, van die post. Alleen dat er iets in een bedrijfspand in Oosterbeek is gevonden, ontruimd en vernietigd. Dagblad De Gelderlander  weet de volgende dag iets meer, bijvoorbeeld dat het om 670 wietplanten gaat. De krant gaat overigens weer lekker mee in de bangmakerij van de politie aangaande wiet. Alleen die kop al: Politie ontmantelt grote hennepkwekerij in Oosterbeek: ‘Illegaal stroom aftappen is gevaarlijk’. Tuut-tuut-tuut…

Wietfoto 5 – Nederland

Tijd voor een klassieker in Nederwietland: de befaamde (speur)neus van Oom Agent. Dit keer wippen we daarvoor naar Winschoten, waar surveillerende politieagenten van binnen in hun auto “een enorme wietlucht” opsnoven. Die kwam van de wagen voor hen, dus die mocht direct langs de kant parkeren. “Het vermoeden werd bewaarheid; in de auto lagen diverse balen met in dekkleden gehulde hennepstengels, tot aan het dak opgestapeld”, schrijft de Politie Oldambt op Facebook. Tellen maar! Op het politiebureau stopte de meter uiteindelijk bij 560 planten – “alle rijp om te worden geknipt”, aldus de politie. Je begrijpt dat het knipfeest werd afgelast. De 60-jarige stinkautomobilist is na verhoor alweer vrijgelaten, want dát is ook Nederwietland natuurlijk.

Wietfoto 6 – Nederland

Kijk, een al dan niet valse hond inzetten als bewaker van je kostbare groen, dat snappen we nog wel. Maar “tientallen exotische slangen” bij je kweekhok laten rond eh… kronkelen, dat is nog eens fris & fruitig buiten de box gedacht! Een drukke bedoening dus al met al, want in deze vrijstaande woning in het buitengebied van Ugchelen trof de politie ook nog eens “ruim 1.000 hennepplanten”, zo leren we van de Politie Apeldoorn. Twee telers – een 60 jarige inwoner uit Ugchelen en een 46 jarige inwoner uit Biddinghuizen – werden op heterdaad betrapt met wiet en addergebroed. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit doet onderzoek naar de slangen en heeft in het belang van dat onderzoek alle slangen meegenomen. De politie hield zich verder bezig met hun eigen specialiteiten: het slopen van planten en het afpakken van spullen van burgers met planten. En zo zie je op de foto hierboven boven de slang ook nog een laatste glimp van een Harley-Davidson… 

(advertentie)