(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je wilt ze niet tegenkomen, maar toch gebeurde het deze week 2x in Antwerpen: wietvolk meets DOT. In eigen land zijn ook 2 slachtoffers van plantgericht overheidsgeweld te betreuren: een stekkenboer en twee gasten met een volgens de politie ‘zeer professionele hennepkwekerij’. En alsof dat nog niet genoeg is allemaal, ook nog twee geslaagde/mislukte (keuze invullen naar gelang je beroep en hobby) groene avonturen op het eiland aan de overkant van de Lage Landen.

Wietfoto 1 – België

Je denkt bij de naam ‘Drugsondersteuningsteam’ – afgekort DOT – aan aardige mensen die je helpen met het maken van een juiste, verantwoorde cannabis aankoop. Maar nee hoor, de naam is synoniem voor narcoticapolitie. In dit geval die in Antwerpen, waar DOT in actie kwam samen met Dio. Mensen & drugshond pakten flink door bij twee gasten die gepakt waren met ‘een gebruikershoeveelheid hasj’ in hun auto in Wilrijk. Bij de heren thuis werd het echt leuk voor DOT met de vangst van ‘2,66 kg cannabis, 671 gram hasj, 28 joints en net geen 5 000 euro cash geld’. Twee BB guns (balletjes schietdingen) en een handvuurwapen maken het beeld dat we met verboden Belgische zaken van doen hebben compleet.

Wietfoto 2 – Groot-Brittannië

Een heerlijke zee van groen, of zelfs een zee van zo goed als rijpe wiettoppen in dit geval. Een zee waar ook de media in het VK van onder de indruk zijn, want de opgerolde ‘cannabis farm’ in Newport wordt steevast omschreven als ‘huge’ of ‘massive’. Niet helemaal onterecht natuurlijk, want het gaat om zo’n 2.800 (!) volwassen wietplanten, schrijft de West Mercia Police. En die zijn goed voor bijna drie miljoen euro, tel uit je winst. Nou ja, tellen hoeven de luitjes die deze wietkwekerij runden in een verlaten industriepand aan de – let op – High Street nu natuurlijk niet meer. En dat is extra wrang omdat hun hele clandestiene mega-operatie voortijdig ten einde kwam door een… inbraakmelding. 

Wietfoto 3 – Nederland 

Een vrouwelijke agent bekijkt de collega-vrouwtjes die mede dankzij haar toedoen binnen afzienbare tijd een gruwelijke dood gaan sterven. De killer lady behoort tot de wijkagenten in Alblasserdam, die bovenstaande kiekjes schoten toen ze vorige vrijdag een inval deden in een pand aan de Vroegestraat. De oogst was er eentje die ook nog een tijdje zal nadreunen bij andere plantenliefhebbers tussen Rotterdam en Dordrecht. Dat komt omdat we hier met een echte stekkenboer van doen hebben, zoals je aan de plantjes wel kunt zien. Het gaat hier niet om de toppen, zeg maar. Desalniettemin is de balans uiteindelijk even zuur: weg 326 ‘hennep planten’ en weg 4.788 ‘hennep stekjes’.

Wietfoto 4 – België

Yep, daar is DOT weer (zie de 1e foto van deze week) en hier lijkt het wel of ze een schoenenzaak hebben overvallen waar toevallig ook wiet & coke worden verkocht onder de toonbank. Maar het is precies andersom, haha. DOT volgde onlangs een verdachte auto vanop de Luchtbal tot in de Betogingstraat in Antwerpen, zag dat de inzittende iets van drugs verkocht, arresteerde nog een tweede verdachte en voerde  5 huiszoekingen uit. En wie zegt daar dat drugs dealen niet loont? We zien 45 (!) paar spiksplinternieuwe sneakers – een stash om jaloers op te worden. Maar nu resten de twee sneakerdealers slechts de tralies. 90 sneakers, 2,4 kilo cannabis, 66 gram hasj en 377 gram cocaïne zijn hiermee eveneens verleden tijd.

Wietfoto 5 – Groot-Brittannië

De vacuümtrekmachine voor oversized gripzakken – in de hippe kleuren zwart en wit – heeft flink doorgewerkt hier in de UK. Allemaal tevergeefs uiteindelijk, want de partij wiet kwam in handen van de Metropolitan Police. Daar hadden ze al een donkergroen vermoeden nadat eerder een partij van 300 kilo op een adres in Hayes was onderschept. Dit keer ging het om 390 kilo wiet op Stansted Airport die in het snotje liep bij de douane. Hebben die toch weer even iemand 4,5 miljoen euro door de neus geboord. Zoveel is alleen al die laatste vangst ‘op straat’ waard, aldus MET. Vier mannen zitten er voor vast op beschuldiging van wietimport onder de Misuse of Drugs Act 1971. Maar hoezo misuse..? Er is hier helemaal geen sprake meer van enige use.

Wietfoto 6 – Nederland

Helaas komt die vrachtwagen links niet voor het brengen van kweekattributen maar juist voor het weghalen ervan. Plus gelijk maar ‘een grote hoeveelheid aan planten en potten’, aldus de Wijkagenten Drimmelen op Instagram. Blijkbaar geen alledaagse kost voor hen, aangezien ze in kapitalen ‘HENNEPKWEKERIJ GEERTRUIDENBERG’ erboven zetten. Even verderop spreken de agenten over een ‘zeer professioneel ingerichte’ kwekerij op de eerste verdieping van het betreffende bedrijfspand. Twee verdachten zijn ter plekke in de boeien geslagen, mede omdat ze direct het bestaan van een hennepkwekerij erkenden. Tja, dan rest ons wederom niets anders meer dan de beelden van dames (inmiddels morsdood).

(advertentie)