(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dat ze (ja, de politie bedoelen we) het gedroogde eindproduct afpakken van hardwerkende wietmensen die vergeten zijn om de belastingdienst in te seinen, is al ietwat bedenkelijk. Maar nog een graadje erger is het als ze (dezelfde overijverige wetshandhavers bedoelen we) je wietplanten komen kortwieken nét voordat die de finish passeren. Daarvan drie schrijnende voorbeelden uit de actualiteit, aangevuld met old school bolletjesslikkers en twee wederverkopers van groengevulde gripzakjes.

Wietfoto 1 – Nederland

Dikke vette toppen en verder maar weinig plant, dat zien we hierboven in vijfhonderdvoud. Sommige toppen buigen al flink door, zo zwaar zijn ze geworden in hun Limburgse kweekruimte. Maar helaas voor de deskundige kweker van dienst, dit prachtige plaatje is gemaakt door de Politie Basisteam Roermond. Uiteraard niet dankzij buitensporig goed speurwerk, maar zoals het meestal gaat: na een anonieme tip. Heeft die rat misschien expres gewacht tot het moment dat de 500 dames zo goed als volrijp zijn, voor wat extra leedvermaak? En dat nog vlak voor Carnaval ook. Nee, dat vrolijke volksfeest is hiermee wel finaal verpest voor dit jaar…

Wietfoto 2 – Spanje

Bolletjes, wie is er niet groot mee geworden? Maar wie dacht dat het naar binnen laten glijden van smokkeldrugs – laat staan hasj – anno 2024 niet meer in zwang is, die heeft het mis. Deze foto is gemaakt door de Spaanse politie in havenstad Algeciras. In de afgelopen zes maanden greep de Guardia Civil liefst 40 hasjbolletjesslikkers in de buikholte. Gemiddeld slikken deze muilezels uit Tanger en Ceuta (Marokko) volgens de politie tussen de 70 en 190 bolletjes, schrijft La Voz De Cádiz. Elke ‘eikel’ bevat ongeveer 10 gram drugs. “Bij de controles in de haven van Algeciras zijn talloze verdovende middelen in beslag genomen, resulterend in een totaalgewicht van ruim 70 kilo met een officiële marktwaarde van ongeveer 150.000 euro”, meldt de stem van Cádiz.

Wietfoto 3 – Nederland

Over naar Wijdenes, een dorp in de Noord-Hollandse gemeente Drechterland. Komen wij niet elke dag, maar de politie wel. Zeker als ze op het spoor van wiet zijn aan de Blokdijk, na een anonieme tip. Zodoende begon de maand februari uitermate k*t voor de mantelzorger van bovenstaande 300 wietplanten. Aangezien de meeste Elfstedentochten in februari waren, is ook de inmiddels afgesloten stroom – die de kweker aan de oevers van het Markermeer even vergeten was af te rekenen – geen plezierige boodschap. Godzijdank was hij/zij niet thuis op het moment dat heel dit pandemonium plaatsvond. Al belooft de politie ‘op een later moment met de eigenaar van het pand in gesprek te gaan’. En dát belooft weer weinig goeds, zoals wij weten.

Wietfoto 4 – Verenigde Staten

Brand, daar zit je niet op te wachten. Helemaal niet als die in jouw huis is en dat huis vol staat met – aldus het Androscoggin County Sheriff’s Office – “duizenden wietplanten”. Dat zit zo. Iemand ziet dat er rook komt uit jouw huis aan 2509 Auburn Road in Turner in de Amerikaanse staat Maine. Daar is wiet weliswaar al legaal maar niet in deze aantallen, helaas. Welja, die stomtoevallige voorbijganger ziet dus rook uit de garage komen, belt de brandweer en die haalt de sheriff erbij nadat men uitgevogeld heeft dat “de rook afkomstig was van een grote hoeveelheid marihuanaplanten die in het huis groeiden”. In eerste instantie dacht men aan 500 dames. “Maar een grondige doorzoeking van het huis leverde naar verluidt in totaal ongeveer 2.500 planten op”, zo bericht Yahoo!News. Naar de eigenaar van het huis – en verdachte nr.1 – uit de naburige staat Massachusetts wordt nog gezocht as we speak.

Wietfoto 5 – Verenigde Staten

We blijven in de U.S.A. want in deze foto komt het beste van dat land samen: drugs, wapens en een high speed chase. Met die autoachtervolging op hoge snelheid begon de ellende voor 3 mannen en 1 minderjarige allemaal, onlangs in Lewiston Woodville. Daar in North Carolina is wiet nog verboden, hetgeen wel meteen een logische verklaring is waarom de 24-jarige Joel Mendez plankgas gaf bij het zien van een smeris. Alleen kon nou net deze Bertie County Sheriff’s Deputy  óók heel hard met een auto rijden. Eind van het liedje is dat mister Mendez nu een serie aanklachten aan zijn broek heeft hangen. Een serie waar je de moed van in de sandalen zakt: 

  • assault with a deadly weapon
  • felony flee to elude arrest
  • felony possession of marijuana
  • possession of marijuana with intent to sell or distribute
  • maintaining a vehicle to store a controlled substance
  • carrying a concealed weapon
  • resisting a public officer
  • failure to heed blue lights and siren
  • reckless driving to endanger

Hoppa, geen wonder dat de borg op 200.000 dollar is gesteld!

Wietfoto 6 – Nederland

We begonnen de gruwelweek in Limburg en daar eindigen we ook. Nog wel in de hoofdstad van deze meest zonderlinge zuidelijke provincie: Maastricht. Daar arresteerde de politie in het weekend voor Carnaval nog snel even een 39-jarige Maastrichtenaar. Niet gewoon omdat het kan, maar omdat de kerel – door de politie een ‘hennepdealer’ genoemd haha – min of meer op heterdaad betrapt werd bij het maken van een deal in de wijk Caberg. Dát de dienders dit konden zien, was alweer aan een anonieme tip te danken. Nou ja, ‘hennepdealer’ ondersteboven gehouden en zie: er vielen ‘diverse zakjes hennep’ uit. Bij de ‘hennepdealer’ thuis in de wijk Mariaberg vond de politie nog eens ’26 zakjes hennep’. Man man, alsof je van hennep überhaupt high zou kunnen worden.

(advertentie)