(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het drugsbeleid piept en kraakt in al zijn voegen, niet in het minst in eigen land. Hoewel de burgemeester van Mokum het begint te begrijpen en je in twee Brabantse steden legaal wiet kunt kopen, gaat het merendeel van ’s lands dienders nog dagelijks en traditiegetrouw op plantenjacht. Helaas ook deze week niet zonder succes, waarvan slechts deze foto’s nog kunnen getuigen. Om niet moederziel alleen een potje te janken, delen we ons leed met wat Engelstalig overzees volk.

Wietfoto 1 – Nederland

De Politie Basisteam Kaag en Braassem – wie kent ze niet – meldt twaalf dagen nadat het in real life gebeurd is dat ze ook midden in het Groene Hart van Nederland met een rattenplaag te maken hebben. Meer specifiek in Leimuiden, waar zo’n vies schepsel er voor zorgde dat de agenten van genoemd basisteam uitrukten naar het Seringenplein. Maar in plaats van fleurige bloemen, troffen ze geurige planten aan. Ruim 350 stuks om maar weer specifiek te zijn. Die groeien en bloeiden gezellig in de twee slaapkamers. Totdat de rat en vervolgens de smerissen in actie kwamen, dat is. Dus wat nou Groene Hart?!

Wietfoto 2 – Nederland

Aan de schitterende setting van de foto te zien, denk je dat we in Antwerpen zijn. Maar het is – oh teleurstelling – gewoon Nieuwegein, dat zo’n beetje synoniem is aan het begrip Vinex-wijk. Ook daar kan de politie dus prima lullige foto’s van “drugs” maken, zoals we zien. Maar écht lullig is de manier waarop de slechts 18 jaar oude “drugsdealer” uit Houten zijn 60 zakjes wiet en hasj kwijtspeelde in Nieuwegein. Meneertje scheurde daar ’s avonds zo hard op zijn scooter dat een toevallig passerende politieagent niets anders kon doen dan in actie komen. Uiteindelijk bleek bovenstaande stash in de buddyseat verstopt te zitten. Einde oefening dus.

Wietfoto 3 – Verenigde Staten

Hè, wiet is toch legaal in Amerika? Voor veel mensen daar inmiddels wel, maar toevallig weer net niet in de staat Virginia. Zal je altijd zien, dat daar dan net iemand de oudste truc uit het grote smokkelboek probeert: drugs vervoeren in je koffers met het vliegtuig. Zucht, dat lukt natuurlijk nog maar zelden. Ook niet als je al die wiet – 15 kilo schoon aan de politiehaak – omhult met twee schattige slaapzakken. Trapt zelfs de snuffelhond op Roanoke/Blacksburg Regional Airport niet in. En dus kreeg de passagier met de koffers een douw, fikkie een bot en was er taart voor de leden van de Star City Drug and Violent Crime Task Force

Wietfoto 4 – Nederland

 

Ook de Politie Basisteam Rivierenland-Oost doet een duit in het afvoerzakje. Op X, Insta en Facebook plaatste dit politiekorps bovenstaande foto’s van hun ongeëvenaarde wereldprestatie in de rivierklei. Zoals we aan het niet al te kleine Canna-kannetje kunnen aflezen, waren de dames hier al een flink eind op weg naar jouw of onze longen. De plek waar ze hard aan het bloeien waren was best origineel: een chalet op een camping in Lathum. Maar helaas, ook hier snuffelen de ratten. “Aangekomen bij het chalet trof men geen bewoner van de woning aan. Daarentegen troffen ze wel ruim 160 illegale logees aan in de vorm van hennepplanten: oftewel een werkende hennepkwekerij”, schrijft de politie over wat er na het belletje van de rat gebeurde. En wat er dáárna gebeurde ken je wel: oven, vuur, wiet weg.

Wietfoto 5 – Groot-Brittannië

Eén miljoen Britse pond (1.170.571 euro), zoveel zijn bovenstaande wietplanten waard. Althans volgens de West Yorkshire Police en die hebben er voor doorgeleerd. Nee, geintje natuurlijk, de wiet wordt gewoon reteduur betaald op het eiland aan de overkant. Des te zuurder dat ook hier de dienders pas in actie kwamen na een tip-off.  Voor de 1.500 “grote planten” in een ex-commercieel gebouw in Wharf Mill, Ravensthorpe, vlakbij Dewsbury maakt het allemaal geen reet meer uit. Want behalve ratten hebben ze in het VK ook hetzelfde Nederlandse cannabisbeleid ten aanzien van dit soort stekjes: totale vernietiging!

Wietfoto 6 – Nederland

We sluiten de week af met de politie in Utrecht (West). Het begint op hun Insta gelijk goed met de kop ‘Geld maakt niet gelukkig’. Vervolgens verslag van het aanhouden van een ‘hardleerse bestuurder’. Iemand met een rijverbod wegens drugs die toch de weg op gaat, opnieuw onder de invloed van drugs. Nou ja, cannabis. Hoewel het voertuig “volledig naar hennep rook” vonden de agenten geen wiet. Maar wel geld, ruim 21.000 euro, zoals je op de foto kunt zien. Hartstikke vals, haha. Op het politiebureau gebeurde er daarna nog iets: “Bij de insluitingsfouillering kwam uit zijn onderbroek nog een hoeveelheid hennep en gebruikersvoorwerpen…. ^SS ^YdG”  Dit alles wordt afgesloten met deze grappig bedoelde hashtags: 

#eindbaasmonopoly #onderbroekmeteengeurtje #aanhouding #politie #utrechtwest #drugs #centen #papendorp #utrecht #politieutrechtwest #leidscherijn #vleuten #demeern #haarzuilens

😭

(advertentie)