(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor zover wij weten is er met Nieuwjaar niet één enkele oorlog gestopt, en zeker die tegen de wietplant niet. Daarom ook in 2024 weer wekelijks een overzicht van de waanzinnige wereldwijde war on drugs door middel van actuele foto’s. Kiekjes gemaakt door de diverse (*ahum) wetshandhavende instanties in binnen- en buitenland. Pak het teiltje er maar weer vast bij!

Wietfoto 1 – Nederland

Nou ja, Hulst is nog nét Nederland. Zo’n beetje óp de grens met België profileert de stad zichzelf als ‘meest Vlaamse van Nederland’. Van ons mag het. Het verklaart wellicht ook dat er hier in dit stukje Zeeuws-Vlaanderen flink in wiet gehandeld en zo wordt. Mag bij de Belgen helemaal niet, wiet. In Nederland zul je hoogstzelden voor wiet(teelt) in de gevangenis komen, maar in België kun je er beter vooraf rekening mee houden bij een rechtbankbezoek. Tuurlijk; het zijn “kilo’s aan drugs” zoals de politie schrijft. Maar het is ook alléén maar wiet, deze “ruim 13 kilo softdrugs” uit een huis aan de Liniestraat in Hulst. Get a f**king life zeg.

Wietfoto 2 – België

Uiteraard ontbreekt de politie in Antwerpen niet. Al is het maar vanwege hun inmiddels fameuze styling van de politiebuit. Neem deze supermooie foto, gewoon op de vloerbedekking van het politiebureau geschoten! Kladblokje erbij leggen en klaar is Kees. Alweer een toppertje voor nieuws- en sociale media in en nabij Antwerpen. En natuurlijk voor gezag-tartende internet klootviolen zoals CNNBS. Dank Oom agent! Oh ja, waar het over gaat? Twee gasten vluchten voor politie in Nederlandse auto, racen dwars door de havenstad, worden later alsnog gepakt, huiszoeking erbij, 3e man ook de Sjaak (geen familie van Kees) én 120 gram wiet kwijt. Plus een lief sommetje van 55.000 euro.

Wietfoto 3 – België

We blijven in België, al is de voertaal nu ineens Frans. Soit, ook die andere Belgen doen flink aan wiet, het zal niet. ‘30.000€ et un demi-kilo de cannabis saisis dans le même véhicule à Bruxelles… à deux jours d’intervalle‘, kopt Sudinfo bijvoorbeeld. Over gedoe vlak na Kerst, op 4 januari kwam het politiepersbericht echter pas. Man gooit zak wiet op straat, nadat zijn auto vastloopt in het verkeer en hij er te voet vandoor gaat. Toch gepakt, met veel cash (4.520 euro) op zak. Bij huiszoeking nog een have kilo wiet gevonden. Twee dagen later is het weer bingo met dezelfde auto. Met een andere bestuurder dit keer. Een die nog veel méér cash geld (25.505 euro) op zak heeft dan collega/ezel 1. Maar ook ezel 2 is tutti kwijt.

Wietfoto 4 – Nederland

Volgens het Algemeen Dagblad (dat is een krant) zien we hierboven de inhoud van ‘een bijzondere poging tot drugssmokkel’. Niet zo bijzonder helaas dat het ook gelukt is, en er nu tenminste wat meer blije patiënten rond zouden dwalen in de kliniek van Fivoor. Om welke vestiging van de instelling voor overlast gevende psychiatrische patiënten het precies gaat, dat meldt AD niet. Wel dat twee mannen bovenstaande 35 gram hasj in hun schoenen naar binnen probeerden te smokkelen, net na Nieuwjaar. Ze zeiden er nog eerlijk bij dat ze ‘spullen kwamen afleveren’, maar dat baatte niet meer. Kliniek belt wijkagent en die pikt snel de drugs in. Maar dan gaat het AD echt de mist in: “De hoeveelheid hasj was net boven het maximaal toegestane bezit van 30 gram.” Haha, das war Einmal  ja. In de jaren 70 – 90 van de vorige eeuw!

Wietfoto 5 – Limburg

Wat krijg je na 2x NL en 2x BEL? Limburg natuurlijk! Daar hebben beide landen er een van en in beiden wordt er wiet gekweekt tegen de beboste heuvels op. Of onder de grond natuurlijk, ook mateloos populair bij mensen die liever geen blauwe overheidsenveloppen openmaken. “Vandaag werd in de wijk Malberg, na goed onderzoek, een grote ondergrondse hennepplantage aangetroffen”, schrijft de Politie Basisteam Maastricht  op Facebook. Goed onderzoek, echt? Hoe ‘groot’ precies, dat wordt niet opgehelderd. Dus weten we ook niet of het hier nou gaat om een groot – en weliswaar kunstig onder het aardoppervlak verbogen – wiethok, of om overdreven borstklopperij van de dienstdoende sociale media-politieagent in Maastricht, Limburg (NL).

(advertentie)