(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de laatste wietfoto rubriek van dit jaar – vanaf volgende week draait het Jaaroverzicht op CNNBS – blijven we op uitstapjes naar India en de UK na in eigen land. Vrijdag begint hier het langverwachte en toch nog gekomen wietexperiment met gereguleerde wietteelt en verkoop in coffeeshops. Maar ondertussen (en ook nog lange tijd daarna vrezen we) houdt een groot deel van ’s lands geüniformeerde knuppelaars zich nog dagelijks bezig met het jagen op de illegale zusjes van die gereguleerde dames. Bah, bah en nog eens bah. Waar blijft ons (mensen)recht op thuisteelt eigenlijk?!

Wietfoto 1 – Nederland

Wat zien wij hier? Een illegaal gedropte hondendrol? Nee, het is een zak hasj. Nu in handen van de politie in Amstelveen, die de 57 gram Marokkaanse lekkernij afpakten van vier jongeren die zomaar wat aan het rondhangen waren in een parkeergarage op de Burgemeester Rijnderslaan. Nou ja, misschien dat ze ook wel een lekker hasj jointje rookten, wie zal het zeggen? In ieder geval belde iemand de politie over deze “verdachte situatie” en liet een ander iemand (door de politie een “alerte bewoner” genoemd) de smerissen binnen in de parkeergarage. Daar pikten ze snel de halve ons hasj van een bromfietszadel én gaven ze de hangjongeren een bekeuring voor het “zonder redelijk doel ophouden in een parkeergarage”.

Wietfoto 2 – India

Wat zien wij hier? Wetshandhavers van de Karimganj Police in India met de vruchten van hun noeste arbeid in naam van de staat. Ofwel, het zevental poseert hier in in de deelstaat Assam met 637 kilo cannabis, die ze ripten uit een vrachtauto langs de grens tussen Assam en Tripura. Dan zitten we in het Churaibari-gebied mensen en dan weet je: smokkelen! Alleen ging het feest dit keer niet zoals gepland, wat met name kwam omdat de politie “geheime informatie” over het transport kreeg. Tja, dan heeft een “geheime ruimte” in de truck waar je 91 pakken cannabis verstopt ook weinig zin meer. Geluk bij dit vreselijke ongeluk is dat de chauffeur ervandoor ging en tot op de dag van vandaag niet is teruggevonden c.q. gearresteerd.

Wietfoto 3 – Nederland

Wat zien wij hier? Het is de dag van Arjen Schut in beeld. Arjen is wijkagent in het centrum van Hoofddorp en ook hij loopt daarom voorop in de war on drugs, of beter gezegd de oorlog tegen wiet. Op X tikte Arjen onlangs: “Hoe mijn dag was? Inval pand waar een hennepkwekerij moest zitten, was even zoeken maar, bingo.” Bingo betekent hier de dood van vijfhonderd dames, aan de Haarlemmerstraatweg in Halfweg. Nou, de plantjes zijn helemaal weg hoor. Op NH Nieuws gaat een andere politieman los op de  gevaren van ‘hennepteelt’. Denk ripdeals, ontploffings- brand- en gezondheidsgevaar voor omwonenden. Samengevat, aldus deze diender: “Daar wil je niet naast wonen of je bedrijf naast hebben.” Nou…

Wietfoto 4 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? Volgens de Nothinghamshire Police kijken we naar “poor living conditions inside a cannabis house”. Dat wiethuis woont aan Fraser Square in de Britse plaats Carlton. Vorige week beukte de politie daar, na tips, de voordeur in met een stormram. “Vervolgens werd het pand doorzocht, waarbij de politie al snel een slapende verdachte vond en aanhield”, aldus de Engelse kit. De man (21) had geslapen op een geïmproviseerd matras dat onder een aanrecht op de keukenvloer was gelegd. “Toen agenten het adres doorzochten, werd al snel ontdekt dat de rest van het pand volledig was omgebouwd tot geavanceerde en speciale ruimtes om cannabis te kweken”, schrijft de politie. In totaal werden er 51 wietplanten aangetroffen, ons is het daarom een raadsel waarom de jongeman niet gewoon ergens in een bed in een slaapkamer ging pitten…

Wietfoto 5 – Nederland

Wat zien wij hier? Het schoolvoorbeeld van de uitdrukking ‘in de kiem gesmoord’ zou je kunnen zeggen. De plantjes zijn gekiekt (en later ook gekild) door – en daar is ie weer – wijkagent Willem. Saris geheten van achteren en hij houdt beroepsmatig het buitengebied van Winterswijk veilig. In de praktijk betekent dit natuurlijk dat Willem dagelijks driftig op jacht gaat naar planten. Afgelopen maandag begon zijn werkweek waarschijnlijk fantastisch toen hij zomaar op 500 net gepotte verboden plantjes stuitte aan de Meddosestraat. Met de inmiddels standaardzin “De kwekerij wordt ontmanteld en vernietigd”, sluit de blije Willem zijn tweetje af, en daarmee is ook deze wietteler van dienst weer helemaal terug bij af.

Wietfoto 6 – Nederland

Wat zien wij hier? Opnieuw een kunstige fotocollage van andermans leed. In dit geval gaat het om 400 wietplanten op een adres in Ede die in verkeerde handen vielen, na maar weer eens een tip. Dat succes (*ahum) meet de politie in Ede natuurlijk graag breed uit op hun sociale media. “Dat een hennepkwekerij voor veel gevaar zorgt mag wel duidelijk zijn als de foto’s bekeken worden”, meent de dienstdoende blauwe tikgeit op Facebook/Instagram. Na ietwat cryptische opmerkingen over “wederrechtelijk verkregen voordeel” en “ontnemingsmaatregel”, besluit dezelfde politieagent met de woorden: “De verdachte wordt teruggebracht naar zijn originele financiële staat. Misdaad mag nooit lonen.” 

(advertentie)