(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Formaties klappen, onderhandelaars lopen weg maar wiet slopen blijft altijd en overal. Ga met ons mee op een nieuwe onzalige vernietigingstrip in horrorachtige beelden. Onze fotorubriek voert ons deze week behalve naar twee plekken in eigen Nederwietland, vooral naar Engelstalige overzeese gebieden, tot en met guerrilla’s in Australië’s outback aan toe.

Wietfoto 1 – Nederland

Het Carnaval in Limburg is weer voorbij. Maar wij hebben het vermoeden dat de “verdachte” die vorige week wegens dit verboden groen “op heterdaad” werd betrapt in Kerkrade, helemaal niet heeft lopen hossen & hijsen. Immers, volgens de Politie Basisteam Kerkrade werden er in zijn huis aan de Kohlbergsgracht liefst “drie hennepplantages” aangetroffen. Ja, dat lees je goed. Wellicht bedoelt de politie dat er in 3 afzonderlijke ruimtes van 1 huis wiet woonde. Hoe dan ook sneuvelden er op de laatste woensdag-gehaktdag liefst 900 wietplanten daar in zuid-Limburg door toedoen van het hennepteam van BT Kerkrade. Alaaf! Not.

Wietfoto 2 – Groot-Brittannië

Ook aan de overkant van de grote zoute waterplas hebben geüniformeerde wetshandhavers geen problemen om in het weekend te werken aan het verwoesten van andermans goudgroene dromen. Wat heet, de dienders van het Basildon Community Policing Team vielen bovenstaande cannabisboerderij (zoals ze een wiethok noemen in het VK) binnen op zaterdag, om half negen ’s ochtends! Op dat moment beukten ze de voordeur van een bedrijfspand aan Noble Square in Pitsea kapot. Dat ze dit precies hier deden, kwam weer door een tip. Die rat had helaas gelijk; er werden 350 wietplanten ontdekt “in verschillende groeifases”. Nu ook allemaal net zo kapot als de voordeur, dat begrijp je. Enige troost is dat er nog niemand voor gearresteerd is.

Wietfoto 3 – Nederland

Of het nu een echte stekkenboer betreft of een broodkweker die zijn eigen stekken trekt, feit is dat die potten op de linkerfoto voorlopig niet gevuld gaan worden. Dat komt 100% door toedoen van de politie in Groningen, die ongevraagd en nogal plompverloren kwam binnenvallen aan de Zaagmuldersweg, op een zaterdagmiddag nog wel. Zelfs in het weekend ben je dus niet veilig als plantenvriend. En maar klagen over de werkdruk die gasten. Hoe dan ook: “In totaal werden bijna 200 hennepstekjes en diverse goederen gevonden die gebruikt worden voor een kwekerij”, schrijft de Politie Groningen Noord  tevreden op Instagram. En door naar de volgende!

Wietfoto 4 – Verenigde Staten

Zo’n beetje het halve kantoorpand van het Georgia Bureau of Investigation – een regionaal zusje van de federale FBI – moest aan de kant worden geveegd om de buit van twee huiszoekingen te showen. De panden behoren toe aan de 39-jarige Vincent Simon, iemand die we zeer zeker voorlopig niet meer hoeven uit te nodigen op de vrijdagmiddagblow. In zijn huizen in Ellenwood en Decatur vonden de agenten heel veel dingen waarvoor je in Georgia jarenlang de bajes in draait. We noemen 61,2 kilo wiet. Maar we noemen nog veel meer 2 kilo MDMA/ecstasy en 405 gram cocaïne. En laten we ook de 45 (!) vuurwapens niet vergeten. Nee, deze man met de 2 voornamen zien we voorlopig niet meer terug.

Wietfoto 5 – Australië

Australië is beroemd vanwege de outback en de bijbehorende bush. Maar ook – of misschien wel juist – in de bush is het goed guerrilla kweken, dachten sommige mensen in de outback van South Australia. ‘Nearly 100 marijuana plants found in remote SA bushland‘, kopte nieuwszender Nine.com over de zaak. En als zelfs de Aussies zelf zeggen dat iets afgelegen is… Ach, kijk anders even naar een luchtfoto van waar bovenstaande dames tot voor kort leefden:

Helaas, er rest nu niets meer van de 98 wietplanten – variërend in grootte van 1 tot 3 meter hoog –  die werden gekweekt op drie locaties in de Coorong, een lagunegebied aan de monding van de Murray River op ongeveer 80 km van Adelaide. Met geen dank (echt niet) aan politie en wat meelopers van National Parks and Wildlife. Man, waar kan je eigenlijk wél nog ongestoord je goddelijke gang gaan met de vrouwtjes als het hier al niet meer lukt?

Wietfoto 6 – Groot-Brittannië

We sluiten de beeldweek af met een atypisch beeld uit Engeland. Meer specifiek zien we de twee handigste jongens van de West Midlands Police bezig met hun lievelingshobby: slopen. Ze werken hier keihard met de slijptol aan het toegangshek van een bedrijfspand op een terrein in Coventry. Niet geheel op goed geluk hoor, eenmaal door de poort en in het pand aan Newdigate Street bleken daar “meer dan 700 planten” te staan, bericht de BBC. Foute planten uiteraard, tenminste in de ogen van de Britse overheid. Nadat alles vakkundig werd uitgeroeid in opdracht van diezelfde overheid, bleven er 2 mannen van 20 en 27 jaar oud over. Gelukkig maar dat ze de doodstraf voor mensen wel al hebben afgeschaft in de UK.

(advertentie)