(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Behalve drie gruwelijke executies in eigen land wippen we voor het betere afslachtwerk van vredelievende cannabisvrouwtjes ook naar de VS, het VK en Nepal. Het lijkt wel alsof er niemand meer naar de Duitsers luistert, haha. Terwijl ze daar toch echt wiet hebben gelegaliseerd afgelopen vrijdag. Nou ja, zolang de drugsoorlog duurt zullen wij ‘m blijven zwartmaken en dat doen we dan ook nog doodleuk met foto’s die door de ‘vijand’ zelf zijn gekiekt.

Wietfoto 1 – Nederland

Die vervloekte speekseltest. Onlangs nog riep onze columnist namens het VOC mensen op om zich te melden als zij in het verkeer slachtoffer zijn geworden van de THC-speekseltest. Misschien dat deze jongeman (18) uit Oosterhout zich ook moet melden, want hij werd in de nacht van zondag op maandag gepakt. In den Hout werd hij staande gehouden ‘wegens rijden onder invloed’, aldus het Brabants Dagblad. ‘Agenten wilden hem controleren, maar roken al meteen dat er iets niet in de haak was. Toen het raampje van de auto openging, drong een sterke hennepgeur direct de neuzen van de agenten binnen.’ Geen wonder dat de speekseltest positief uitsloeg op THC. Het definitieve bewijs – een lekker brokje hasj – zie je ook op de foto, naast die vervloekte speekseltest.

Wietfoto 2 – Nepal

Nee, dit zijn geen pannenkoeken. Het zijn zakken/plakken wiet op zijn Nepals. De man met het eh… balkje voor de ogen is de 48-jarige Jayadev Chel en achter ‘m staat zijn ambulance. Het voertuig staat op naam van liefdadigheidsinstelling Haldibari Sewa Samaj in Jhapa en het was zondag op weg naar Biratnagar vanuit Sangurigadhi in Dhankuta. Maar in plaats van een mens met wellicht nog zo’n rare naam lag er dus mooi even 52 kilo wiet in de ziekenauto. Netjes per kilo verpakt ook nog eens. Foei toch! Nou ja, plannetje mislukt en mr. Chel uit wijk 8 van Biratnagar Metropolitan City is de Sjaak daar in Nepal.

Wietfoto 3 – Verenigde Staten 


Tja, wat verwacht je dan van mensen die wonen in Highland Park… Natuurlijk kweken ze daar in Detroit dan wiet en niet te zuinig ook: meer dan 4.000 planten! Maar hoewel wiet legaal is in de Amerikaanse staat Michigan, betreft het hier een operatie zonder licentie. Met de bust pakt de Michigan State Police Marijuana & Tobacco Investigation Section  flink uit op X. Vier posts wijden ze eraan. Behalve duizenden wietplanten trof de politie ook 96,5 kilo ‘verwerkte marihuana’ en 164 kilo gedroogde wiettoppen aan. “Tegen de huidige prijs van 93 dollar per ounce (28 gram, red.) die wordt verkocht in faciliteiten met een vergunning van de Cannabis Regulatory Agency wordt de waarde van deze inbeslagname geschat op 6,3 miljoen dollar”, aldus de wouten op X.

Wietfoto 4 – Nederland

Geen foto’s (die komen dadelijk ook nog) maar eerst een videootje. Eentje die de Politie Basisteam Venlo-Beesel graag verspreidde via Facebook. Nou zullen deze Limburgse dienders ook niet elke werkdag tweeduizend wietplanten tegenkomen gokken wij, dus het is ze niet van harte gegund. In drie verschillende ruimtes kweekten andere Limburgers in deze loods in Velden verboden planten. Als straf zitten de bewoners van het bijbehorende huis nu ook stroom en water kwijt (afgesloten). Krijgen ze pas weer als ze de naheffing betalen en die zal niet meevallen gezien het aantal planten en het feit dat ze stroom en water pleegden te jatten. Ook “enkele duizenden euro’s en dure horloges” zijn nog van eigenaar gewisseld. Dus komt het übercliché weer:  alles wat rest zijn de foto’s…

Wietfoto 5 – Groot-Brittannië

Aan die typische manier waarop de wietplanten zijn opgebonden (foto rechts) zie je direct dat we weer in Groot-Brittannië zijn. Daar is het elke dag wel prijs met het ontmantelen van een ‘cannabis farm’, zoals men daar een wietkwekerij doorgaans noemt. In dit geval gingen de mannen/vrouwen van het Neighbourhood Policing Team  lekker tekeer in een huis in Sutton Bridge. Uiteindelijk stopte de slachtpartij na 423 slachtoffers en namen de agenten drie mannen mee die ze tot dan in leven hielden. Aan de namen te zien – Denis Xibraku en Halil Gopani bijvoorbeeld – gaat het om Albanezen. Die runnen samen met de Vietnamezen een flink deel van de Britse illegale tuintjes. Daarom durven wij gerust te stellen dat deze ene bust geen ene moer verandert voor de cannabisconsument op het eiland.

Wietfoto 6 – Nederland

 

We waren er al even en we sluiten er ook af: Limburg. Daar werd vrijdag een 63-jarige Limburger uit de gemeente Echt-Susteren gearresteerd voor bijna duizend schitterende – want zo goed als oogstrijpe –  wietplanten. Maar nog voordat onze vriend van de show aan de mega-knipklus kon beginnen, werd hij verraden. Anoniem nog wel, via die bekende kliklijn. En dus konden agenten van de Politie Basisteam Echt makkelijk scoren, daar aan de Stationsstraat in Susteren. Ook deze kweker jatte stroom én water, maar wij vermoeden dat de kerel vooral zal janken om het verlies van de 966 planten + 7 kilo ‘gedroogde hennep’.

(advertentie)