(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize Pouche komt het einde nu serieus in zicht, en dat merk je aan alles. De Seriosa toppen hebben al een ijzige laag met plakkerige trichomen, de Warlock dames verspreiden een heerlijke oldschool geur en de Serious Kush planten krijgen knoerten van toppen! Claude bereid zich alvast voor op een nieuwe kweek, en trakteert je op een mooie bloeivideo. 

Hey hey, hier zijn we weer met een nieuwe update 😁 Ik schrijf op zaterdagochtend 2 maart, en het is het einde van de zesde week van de zichtbare bloei voor de dames op zolder 😁 Ik heb een lekkere joint met hasj en wat tabak uit een Marlboro sigaret. Naast me staat een glas fruitsap want ik probeer wat te minderen met cafeïne en cola 🙄🙈🙈🤣 Mendo Dope verzorgt een lekker deuntje op de achtergrond, en daar gaan we weer 😁

AK- en Mimosa-Seriosa

De Seriosa dames staan er echt dik en vet bij op het moment. Door wat speurwerk in de beschrijving van de Seriosa heb ik ontdekt dat er inderdaad sprake is van twee verschillende fenotypes. De ene neigt meer naar de de originele AK-47 van Serious Seeds en de ander lijkt wat meer op de Mimosa.

Het ‘AK-fenotype’ zijn bij mij de achterste dames, en hebben meer langwerpige toppen. Het ‘Mimosa fenotype’ herken ik meer in de voorste dames. Deze hebben meer dikke en ronde toppen. Het is duidelijk dat de Seriosa’s met nog drie weken te gaan zeker op tijd klaar zullen zijn, dus is het aftellen nu 😁

Back to the future met Warlock

Dan de Warlock. Daar beginnen de buds nu aan te zwellen en dicht te groeien, en ontwikkelen ze tot mooie dikke toppen 😁 Hier ruik ik ook echt wel een oldschool geur die ik al lang niet meer geroken had. Het neemt me bijna mee naar de beginjaren 2000. In die jaren ging ik nog weleens op bezoek bij andere growers, en ik meen me die geur daarvan te herinneren. En anders herken ik het misschien ook wel van een coffeeshopbezoek uit die tijd 😊 back in the days 😁👌💨💨💨

Ook de toppen van Warlock vallen op; het zijn van die typische kerstboom-vormige toppen en ik ben blij deze soort in mijn tuintje te hebben 😊🙏

Klein maar DIK!

En dan natuurlijk onze kleine ukkies oftewel de Serious Kush planten. Deze zijn klein en schattig maar hun hoofdtoppen zijn zeker niet klein en schattig. Dat zijn namelijk echte dikke knoerten van toppen 😁 Ze gaan ook volle borst vooruit nu!

Het Serious Kush plantje dat ik een tijdje geleden terug in de groeitent zette, is weer volop nieuwe bladeren aan het aanmaken 😊

Seriosa verbindt

En dan is het nu eindelijk tijd om de nieuwe soort Seriosa eens wat nader te beschrijven. Seriosa is zoals eerder vermeld een kruising tussen de originele AK-47 van Serious Seeds en de Amerikaanse strain Mimosa. De AK-47 is dan weer een kruising tussen enkele landrassen uit de hele wereld 😁 Dit zijn onder meer Colombian, Mexican, Thai en Afghani wietsoorten.

Mimosa is op haar beurt een kruising tussen Clementine en Purple Punch, dus vandaar de paarse tinten vermoed ik 😁

Seriosa is dus eigenlijk een kruising tussen een beroemde Nederlandse oldschool strain (AK-47 ) en een bekende new school Amerikaanse strain (Mimosa). Wat daar interessant aan is, is dat de Seriosa twee strains uit verschillende uithoeken van de wereld met elkaar verbindt 😁

Daarnaast is Seriosa een indica dominante wietsoort met een bloeitijd tussen de 8 en 9 weken, maar er zijn ook dames bij die zelfs in minder dan 8 weken al klaar zijn 😊 De smaak wordt beschreven als fris en fruitig tot zoet en kruidig, en het effect is een ontspannend indica-effect.

Vooruitblikken

Nu het einde van deze ronde in zicht komt, ben ik ook alvast begonnen met de voorbereidingen voor de volgende ronde 😁 Ik had al eens iets laten vallen over de Power Plant van Dutch Passion die ik wilde kweken maar nu heb ik het geluk om nog eens drie nieuwe soorten van Zamnesia te kunnen kweken. Dit zijn Mac 1, Skywalker OG en Alien OG. Allemaal Amerikaanse strains, dus wordt het oldschool vs newschool en een veelbelovende ronde denk ik 😁

Trouwens, over Amerikaanse strains gesproken; de Bulldog Cookies van Bulldog Seeds staan er ook echt mooi en gezond bij zoals je hieronder ziet. Ik heb hier niet veel op aan te merken. Ze groeien en bloeien allemaal mooi en gelijkmatig 😊 en hebben mooie topjes die zich goed aan het ontwikkelen zijn 😁

Voeding en techniek

Tot slot nog eens de technische kantjes van mijn kweek 😜 De lamp draait op 100% (650W) en op 11 uur licht per dag en 13 uur donker. Ik bouw het aantal lichte uren geleidelijk verder af, zodat de dames ‘denken’ dat het herfst is en nog harder gaan bloeien. Als het licht aan staat is het tussen de 25 en 26 graden en als het donker is ligt de temperatuur tussen de 15 en 17 graden. De voedingsstoffen van deze week zijn 14 ml Mills A en B, 4 ml C4, 10 ml Ultimate PK en 1 ml Vitalize. Dit is allemaal per 10 liter water, en aangezuurd naar een pH-waarde van 5,8.

De druppelaars heb ik zondag trouwens ook eruit gehaald, dus ik zal de planten de laatste drie weken met de hand water geven. Een groot deel ervan was namelijk verstopt, en sommige dames kregen te weinig en anderen te veel water. Daarna heb ik alles nog even mooi gesnoeid.

Geniet van de plaatjes en kijk uit naar mijn verslag volgende week. Om mooi af te sluiten heb ik deze week nog een verrassing voor je, namelijk deze video:

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)