(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op een kiloknaller in de haven van Antwerpen en een plantaardige duizendklapper in Los Angeles na , gaan we deze week op een nogal exotische war on weed trip. Zo zijn we op het niet-Nederlandse en dus Franse deel van Sint Maarten, laten we een bijzondere foto zien van een straatdealer in Suriname, huiveren we bij een IS-achtige strandfoto uit Papoea-Nieuw-Guinea en sluiten we af met een stinkend zaakje op Curaçao.

Wietfoto 1 – Verenigde Staten

Zelfs op plekken waar ze al lang en breed een gereguleerde cannabismarkt hebben, is er van vrede in de war on drugs geen sprake. Neem Los Angeles, waar bovenstaand videofragment vandaag komt. Het is een deel van 206 kilo wiet die leden van het Narcotics Bureau Eradication Team van het Los Angeles County Sheriff’s Department onlangs bij elkaar graaiden in een bedrijfspand in South El Mont. Nog indrukwekkender is het aantal levende wietplanten dat de politie aantrof: meer dan 5.500! Twaalf mensen zijn in de boeien geslagen voor deze enorme illegale wietplantage op een plek waar wiet legaal is. In principe dan hè, want de sheriff voert naar eigen zeggen jaarlijks 300 tot 600 wietgerelateerde huiszoekingen uit. Krijg jij als bonus ook het filmpje nog te zien:

Wietfoto 2 – Sint Maarten

Van het zonnige Californië snel door naar het nog zonnigere Sint Maarten, in de Caraïben. Nou denk je: hé, dat ken ik wel! Het gaat hier echter niet om de Nederlandse maar de Franse helft van het eiland. Vorige week onderschepte de douane in samenwerking met de kustwacht een container met ‘verdovende middelen’ in de haven van Sint Maarten. Gezien de regio denk je dan al snel aan coke, maar in dit geval bevatten de “20 balen drugs” dus mooi 470 kilo wiet. Rest inmiddels niks meer van.  En het smokkelgilde krijgt zelfs nog een sneer na van de politie: “Dankzij de goede samenwerking tussen de Douane van Sint Maarten en de Kustwacht Caribisch Nederland hebben beide autoriteiten de afgelopen tijd aanzienlijke successen geboekt.” 

Wietfoto 3 – Suriname

We varen een stukje verder van Sint Maarten naar Suriname voor een fascinerende foto van de politie Houttuin. Die ging samen met leden van het Regio Bijstandsteam Midden op pad naar een winkel genaamd Xing Long aan de Aratutuweg. Daar zouden jongeren drugs kopen! Inderdaad wisten de agenten zaterdagavond een dealer te vatten op het adres: de 33-jarige verdachte Benito L. “In de naad van een golfplaat werden in de nabijheid van de verdachte 16 ziplockzakjes aangetroffen waarvan 1 met marihuana en 15 gevuld waren met hasj met een totaalgewicht van 6,3 gram. Bij fouillering aan zijn kleding werden een fijnweger, schaar en vloeipapier aangetroffen”, schrijven Surinaamse media. Schaar?! Wij tellen zomaar 4 scharen!

Wietfoto 4 – België

Garnalen in de haven van Antwerpen zeker? Bijna, het zijn wiettoppen. En niet te zuinig ook mensen, in totaal viste de douane van de Belgische havenstad liefst 818 kilogram cannabis uit kartonnen dozen. De federale gerechtelijke politie Antwerpen is inmiddels een onderzoek gestart naar de wiet. Wellicht ook vanwege de omvang, aangezien de krant PZC schrijft: ‘Een dergelijk grote hoeveelheid cannabis die ons land wordt binnengesmokkeld, is uitzonderlijk. De meeste grote drugsvangsten in de Antwerpse haven bevatten cocaïne.’ Welja, de straatwaarde van de partij ligt volgens de autoriteiten “tussen de 6.953.000 en 8.180.000 euro”. Wij hebben trouwens wel een idee van het hoe & waarom van deze partij. De container kwam namelijk uit… Canada!

Wietfoto 5 – Papoea-Nieuw-Guinea

Op Papoea-Nieuw-Guinea kunnen ze een nieuw nationaal record afgepakte wiet bijschrijven: 100 kilo. De handel ter waarde van 2,4 miljoen Papoea-Nieuw-Guinese kina a.k.a. 573-duizend euro zat verpakt in 17 zakken aan boord van een motorbootje. Een wonder dat daar ook nog de 8 knielende kerels op de foto – Sam, Amed, Joe, Sumba, Alex, Ramsten, Mark en Ken – tussen pasten. Dat we hier op een exotische plek op aarde zijn, blijkt ook uit het commentaar van West New Britain Police Commander Chief Superintendent Peter Barkie. “De verdachten zijn allemaal in staat van beschuldiging gesteld, waarna ze zijn overgebracht naar een nabij gelegen houthakkerskamp genaamd Blok 3 waar ze gevangen worden gehouden in een geïmproviseerde cel gemaakt van een container.”

Wietfoto 6 – Curaçao

We waren er net al even en we keren tot slot ook weer terug naar de Caraïben. Naar het ooit Nederlandse en tegenwoordig onafhankelijke Curaçao. Maar wat the fok doet die geit hier op CNNBS, vraag je? Nou, die hoort bij de wiet links op de foto. Sowieso is het een vreemd stinkend geval hier, want de politie stuitte toevallig op geit en wiet terwijl ze een onderzoek deden naar een poging tot moord. De gast die ze hiervoor zochten en in de boeien sloegen in Leliënberg is de 36-jarige S.C.F. Bij de huiszoeking vonden de agenten een naar hun zeggen ‘omvangrijke hennepplantage’. Haha, misschien zijn ze vergeten daarvan een foto te maken, of zouden ze hiermee werkelijk dat zooitje links bedoelen? Oh ja, de politie nam dus ook twee geiten in beslag ” waarvan vermoed wordt dat ze gestolen waren vanwege hun afgesneden oren”.

[openingsbeeld: Shutterstock AI]
(advertentie)