(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je zult het misschien niet geloven maar wiet is in Amerika al in 2018 gelegaliseerd, toen de Hemp Farming Act werd aangenomen. De wet was bedoeld om onderscheid te maken tussen hennep en wiet, zodat agrarische bedrijven eindelijk legaal industriële hennep konden kweken. Maar zonder het te weten legaliseerden de beleidsmakers daarmee niet alleen hennep maar ook THCA.

De THCA loophole in de Amerikaanse wet is het gevolg van een gebrek aan kennis bij beleidsmakers. De Hemp Farming Act legaliseert namelijk niet alleen hennep maar alle cannabisproducten. Zolang die maar niet meer  dan 0,3% THC bevatten is het goed. Een niet gedecarboxyleerde wiettop met dik 25% THCA is daardoor dus feitelijk legaal in Noord-Amerika, en kan dus ook gewoon van Californië naar Florida verstuurd worden.

THCA loophole

Deze loophole in de Hemp Farming Act is levensecht en wordt al door bedrijven benut, zonder dat er tegen opgetreden kan worden. THCA is immers geen THC tot je het verhit, dus de bedrijven die de maas in de wet gevonden hebben testen zich een slag in de rondte, en doen er alles aan om hun producten koud te houden.

(advertentie)