(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nog maar twee kleine weekjes en dan is het alweer tijd om 420 te vieren. Wij doen dat dit jaar op het eerste Belgische cannabis evenement Terpz & Herbz in Izegem. Jij kunt er natuurlijk ook bij zijn, en als het een beetje meezit zelfs gratis, want we geven aan vijf mensen twee gratis tickets weg. Zien we je daar?


* Update 10 april 2024: Terpz & Herbz laat weten dat ze diep getreurd zijn om te moeten melden dat het evenement toch afgelast wordt. De politie heeft het verboden omdat de samenkomst op de beurs zou aanzetten tot het gebruik van cannabis. De organisatie van Terpz & Herbz geeft aan persoonlijk een heel andere mening te hebben, maar staat met haar rug tegen de muur en is genoodzaakt om het evenement te annuleren.


Het was even onzeker of de eerste Terpz & Herbz in België wel door zou kunnen gaan maar de organisatie heeft gelukkig een nieuwe locatie voor het evenement gevonden. De burgermeester van Avelgem, waar het feest in eerste instantie gehouden zou worden, had het verboden maar de organisatie heeft gelukkig een nieuwe locatie kunnen vinden.

420 in het bierkasteel

De nieuwe locatie is nog steeds in dezelfde regio het zuiden van België, dus je hoeft niet veel van je oorspronkelijke plannen af te wijken. Terpz & Herbz heeft namelijk de hand weten te leggen op het Bierkasteel in Izegem voor de festiviteiten.

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig om 420 in een bierkasteel te vieren maar zo gek is het toch niet. Terpz & Herbz wordt namelijk georganiseerd door cannabisbier-brouwer Cannahopper, en het Bierkasteel is een privé-locatie van een collega brouwer.

Win 5×2 tickets!

Terpz & Herbz gaat dus gewoon door, en wij hebben twee vrijkaartjes voor vijf gelukkigen die ons in één zin kunnen vertellen waarom cannabis ook in België zo snel mogelijk legaal moet worden. België heeft anno 2024 namelijk ook aardig wat bedrijven die iets met hennep, CBD of cannabis doen. Het verbod op cannabis is niet meer van deze tijd. Het aantal landen met legale cannabis groeit en België zou een bijvoorbeeld aan Duitsland kunnen nemen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen te bedenken waarom wiet in België ook legaal zou moeten zijn, en misschien heb je ook wel een hele persoonlijke reden. Probeer jouw reden zo goed mogelijk in één zin te vangen en stuur die in een email naar ons op. De vijf beste redenen belonen we met twee gratis tickets voor Terpz & Herbz op 20 april in het Bierkasteel in Izegem.

Stuur je inzending uiterlijk vrijdag 12 april naar redactie@CNNBS.nl, of gebruik ons contactformulier, en wie weet zien we je op 420 dan wel daar. Deelnemers krijgen uiterlijk op 15 april te horen of ze wel of niet gewonnen hebben, en winnaars ontvangen de gratis tickets via email. Terpz & Herbz is op zaterdag 20 april vanaf 11 uur in het Bierkasteel in Izegem: Brouwerijstraat 1, 8870 Izegem. 

[Openingsfoto: Shutterstock]
(advertentie)