(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Jack Hulkberry

Volgende week moet je CNNBS maar éxtra goed in de gaten houden, want ook dit jaar organiseren we weer een buitenwiet lezerstest. Maar voordat we buiten nieuwe wietsoorten gaan testen, willen we je eerst even voorstellen aan Jack Hulkberry. Een van de buitenwietsoorten die we vorig jaar getest én goed bevonden hebben. 

De zomer van 2023 werd gekenmerkt door een extreem lange en regenachtige periode, en was daardoor een bijzonder slecht buitenwietjaar. De ideale testcase dus om een mooie buitenwietsoort als Jack Hulkberry te ontdekken. Deze sativa dominante hybride bleek de underdog van onze testsoorten, die de periode van regen met gemak doorstond, en in het najaar nog een grande finale in petto had.

Jack Hulkberry komt voort uit de CNNBS buitenwiet test van 2023.

Jack Hulkberry

Jack Hulkberry is een sativa dominante buitenwietsoort en het nageslacht van twee keiharde cupwinnaars. De eerste en tevens de moederplant is Jack Herer. Dit is een wereldberoemde hybride van Sensi Seeds die zo’n beetje elke cannabis cup gewonnen heeft, en in Nederland ook officieel als medicinale wietsoort wordt erkend.

De vaderplant heet simpelweg Hulkberry. Deze werd vernoemd naar The Incredible Hulk oftewel het alter ego van Marvel Comics stripheld Bruce Banner. Hulkberry is een wietsoort van Royal Queen Seeds, en is net als de Hulk zelf supersterk. Het is een sativa dominante wietsoort met OG Kush en Strawberry Diesel genetica.

In Jack Hulkberry komen Jack Herer en Hulkberry samen tot een krachtige (medicinale) buitenwietsoort. Deze werd door de specialisten van SeedStockers vakkundig veredeld voor het gematigde Noord-Europese klimaat. Het is een sativa dominante soort die net als de Hulk een enorm formaat kan aannemen. Haar ware aard komt echter pas in de nazomer naar boven.

Grande finale & 20% THC

In de buitenwiet test van 2023 zorgde Jack Hulkberry voor een spectaculaire finale. Het is dan ook niet de vroegst bloeiende buitenwietsoort maar wel een die aan het einde van de zomer voor grote verassingen kan zorgen. Met genen van klassieke soorten als Haze, Northern Lights, Skunk, OG Kush, Strawberry, Diesel en een pietsie ruderalis, is Jack Hulkberry weerbaar tegen de natte omstandigheden van het najaar.

Het najaar is dan ook meteen wanneer deze dames zich tot een echt monster kunnen ontpoppen. Het is dan ook bij uitstek een wietsoort om je laatste slag van het seizoen mee te slaan. Ideale wietzaden dus om je kansen mee te spreiden, en die natte zomer met een Indian Summer helemaal goed te maken.

Op het oogstfeest aan het einde van de buitenwiet test van 2023 testte de wietsoort een THC-percentage van 20% met de Purple Pro van Uncle Kush van The High Cloud podcast. Buitenwiet tester Selma schreef er in 2023 dan ook het volgende over: “… de Jack Hulkberry in de pot gaat komende week op een zonnige dag geoogst worden. Deze heeft de allerdikste toppen die ik ooit in mijn Hollandse buitenwiet heb gehad.”

Heerlijke Herer Haze

Het échte genieten van Jack Hulkberry begint natuurlijk pas na de oogst, als ze goed gedroogd en gerijpt is. Het THC-gehalte van 20% is zeker voor een buitenwietsoort zeer hoog, en de wiet heeft een heerlijke fruitige en kruidige smaak.

De invloed van Jack Herer is goed te proeven en zorgt voor een herkenbare Haze smaak. Tester Claude Pouche was er na de zomer dan ook zeer over te spreken toen zijn Jack Hulkberry eenmaal goed gecured was. “We roken een lekkere joint met de Jack Hulkberry van de outdoor test ronde. Die is nu lekker gecured en man hij is echt lekker zacht, en toch die Jack Herer invloed die je kan proeven 😁”

  • Soort: sativa dominante buitenwietsoort
  • Genotype: Jack Herer, Hulkberry
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitype: gefeminiseerd, buitenwiet
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Oogstmaand buiten: oktober
  • Geur/smaak: zoet, fruitig, kruidig en ‘hazy’
  • Effect: opgewekt en sterk effect, 20% THC
  • Zadenbedrijf: SeedStockers, exclusief verkrijgbaar op CNNBS.shop
(advertentie)