(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Sweet & Sour Cream Automatic

Natuurlijk kun je van elke wietsoort binnen én buiten genieten, maar niet elke wietsoort groeit overal even goed. Sweet & Sour Cream Automatic doet dat echter wel, en kun je dus zowel in een kweektent als in je tuin kweken. Als indica-hybride zorgt ze voor heerlijke ontspannen effecten en een smakelijke zoete en romige rookervaring. Dubbel genieten dus met deze Amerikaanse autoflower!

Sweet & Sour Cream Automatic werd gemaakt en uitgebracht onder de onderzoeksvlag van het Research project van Sensi Seeds. Voor de indica dominante autoflower gebruikte het zadenbedrijf vooral Amerikaanse genetica, namelijk een Sour Florida OG en Gelato #420.

Dit heeft geresulteerd in een gemakkelijk te kweken autoflower die zowel binnen als buiten een behoorlijke oogst kan afleveren. Met hun relatief compacte structuur zijn de planten ideaal voor lage kweekruimtes of een discrete buitenkweek in je tuin. Daar kunnen ze tot wel 200 gram droge toppen per plant opleveren, en binnen kan de oogst zelfs oplopen tot 300 gram per vierkante meter.

Sweet & Sour Cream Automatic planten groeien uit tot bossige dames met stevige vertakkingen en korte internodes. En als grower weet je dan waarschijnlijk ook dat dat gepaard gaat met dikke compacte toppen, en een dik pak witte trichomen.

Sweet & Sour Cream Automatic

Maar goed, hoewel Sweet & Sour Cream Automatic inderdaad een gemakkelijke autoflower is, kweek je natuurlijk vooral voor een lekkere smaak en effect. Daarmee zit het in deze Kush-indica ook wel goed. Die heeft namelijk een voortreffelijk terpenenprofiel waar je ontzettend relaxed van wordt.

Als tropische traktatie heeft de Amerikaanse autoflower van Hollandse makelij een bijzondere combinatie aan smaken en geuren. Dat begint al vroeg in de bloeifase met een robuuste (zeg maar intense) bloemengeur. En die wordt alleen maar sterker naarmate de bloei vordert. Het uiteindelijke smaakprofiel komt helemaal tot een hoogtepunt na het drogen en rijpen (curen) van de oogst.

Dan kun je van deze Sweet & Sour Cream Automatic namelijk een duidelijke vanillegeur verwachten, die doet denken aan het romige aroma van een goede Gelato. Ook kun je ondertonen van exotisch sandelhout, noten en een vleugje Cookie Dough ruiken. En bij het roken of vapen wordt is het genieten geblazen, van zoete en fris-zure citrussmaken, Diesel-wietsoorten, vanille. En zelfs een vleugje honing!

Voor kwekers met oog voor schoonheid is de automatisch bloeiende Sweet & Sour Cream ook een niet te missen metgezel in je tuin of kweekruimte. De plakkerige toppen zijn bedekt met een hagelwitte hoeveelheid plakkerige trichomen. Ze hebben doorgaans een ronde en compacte structuur, en produceren soms ook mooie paarse kleuren, die het tropische tintje van de zoetzure autoflower onderstrepen.

  • Soort: indica dominante autoflower (65% indica)
  • Genotype: Sour Florida OG, Gelato #420 (Gelato 33, Durban, Hindu Kush)
  • Bloeitype: autoflower
  • Bloeitijd: 55 tot 65 dagen
  • Geur/smaak: zoetzuur, citrus, romig, vanille, honing
  • Effect: ontspannen bodystone, houdt lang aan. Goed tegen stress
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds (research project)
(advertentie)