- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#11)
- Zijn kunstmatige wietzaden de toekomst? Hoe worden ze gemaakt?
- Studie • ‘Beter slapen van wiet gaat niet op bij gezonde mensen’
- Wiet in bed • Betere seks en oplossing voor ‘man-vrouw orgasmekloof’
- Lieve Muna geeft eerste kweek adviezen
- Video: hoe donker moet het eigenlijk zijn voor wietplanten?
Creamy Kees: Haze met Cookies & Cream concentraat
Super Sativa Seed Club heeft prachtige gefeminiseerde en autoflower zaadjes voor de thuiskweker maar maakt ook bijzondere wietsoorten voor breeders. Dit zijn reguliere wietzaden om verder mee te kruisen, of een uniek fenotype uit te kiezen. Je vindt ze onder de noemer ‘breeder beans’, en Creamy Kees is er een van. Gemaakt naar het favoriete rokertje van de cannabisspecialist: “een pure Karel’s Haze joint met een dikke rol Cookies & Cream concentraat in het midden”.
Om de reguliere hybride Creamy Kees goed te begrijpen, duiken we even heel kort in de geschiedenis van Super Sativa Seed Club. Geloof het of niet maar tussen 1985 en 1987 was dat zadenbedrijf namelijk een van de eerste zadenbanken ter wereld. Het werd in die tijd opgericht door Karel Schelfhout. In recenter tijden sloot Karels zoon Kees zich bij zijn vader aan. Samen vertegenwoordigen de twee zowel Karels oldschool, als Kees’ newschool genetica, die door de Super Sativa Seed Club in ere wordt gehouden.
Creamy Kees
Enter Creamy Kees, een wietsoort die veredeld werd om de favoriete smaken van zoon Kees in kiemkrachtige wietzaadjes te vangen. Waar je hem namelijk altijd voor kunt wakker maken is een pure joint, gevuld met Karel’s Haze met in het midden een dikke rol Cookies en Cream concentraat. Samen zorgt dat namelijk voor unieke smaken en dito terpenenprofiel, en een opwindend krachtige hit!
Deze favoriete ervaring heeft de zadenbank met Creamy Kees in een wietsoort geprobeerd te vangen. Letterlijk door Karel’s Haze met Cookies & Cream te kruisen en verder te veredelen, ontstond deze eerste échte newschool kruising van de wietzadenclub.
En Creamy Kees slaat de smaakspijker blijkbaar ook nog op zijn kop. Bij het inhaleren proef je romige sensaties van koekjesdeeg en vanille, terwijl je bij het uitblazen op de gassy citrussmaken van Karel’s Haze wordt getrakteerd. Het is deze gelaagde smaaksensatie die Creamy Kees een unieke reguliere strain maakt, met twee uitersten van het terpenenprofiel in één.
Wacht niet te lang…
…voor je met Creamy Kees naar de bloeifase overschakelt. Hoewel de wietsoort namelijk erg sterk is en tegen een stootje kan, begint ze rustig aan haar groeifase maar kan ze daarna aardig strekken. Zo’n 8 tot 9 weken zijn nodig voor de bloeifase. Vanwege haar snelle groeispurt aan het begin daarvan wordt een korte groeiperiode aanbevolen voor Creamy Kees.
Na de bloeiperiode mag je de zoete vruchten gaan plukken. Gewoonlijk zijn dat typische dikke en ronde toppen die niet alleen zeer compact en hard zijn maar ook vol zitten met ontelbare trichomen. Creamy Kees is dan ook een uitstekende wietsoort om Ice-O-Lator hasj en concentraten van te maken. Met name in 90 en 120 micron filterzakken kun je volgens de specialisten van de zadenbank een uitzonderlijke opbrengst aantreffen.
- Soort: hybride wietsoort (50/50% sativa/indica)
- Genotype: Karel’s Haze, Cookies & Cream
- Geslacht: reguliere wietzaadjes
- Bloeitijd: 8 tot 9 weken
- Geur/smaak: romig, zoet, vanille, nootachtig en gassy
- Effect: sterk effect, 24% THC, sociaal, ontspannen
- Zadenbedrijf: Super Sativa Seed Club