(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je dacht dat White Choco Haze de onbetwiste chocoladekoningin van Amsterdam Genetics was, dan heb je het mis. Dat is namelijk Royal Choco, een koninklijke kruising tussen de wereldberoemde wietsoorten Chocolope en K2. Klassieke genetica in een prachtige balans op alle vlakken. 

Royal Choco is wat ze bij Amsterdam Genetics een Homegrown hybride noemen. Dit zijn wietsoorten die uit de stal van het Amsterdamse zadenbedrijf zelf komen, dikwijls gebaseerd op Amsterdamse genetica. In Royal Choco vinden we dan ook de klassieke Hollandse wietsoort K2 terug, maar ook Aziatische strains zoals Hindu Kush en Chocolate Thai.

K2 x Chocolope

De zorgvuldig samengevoegde K2 en Chocolope genetica zorgt voor een licht indica dominante hybride in een perfecte yin-yang balans. Deze balans vinden we terug bij alle aspecten van Roya Choco, dus zowel qua groei, bloeitijd en structuur van de planten, als de smaak en het effect van de wiet na de oogst.

Voor een indica dominante hybride maakt Royal Choco nog een vrij lange bloeitijd van 8 tot 9 weken door. Dit wordt echter meer dan gecompenseerd met een overvloedige opbrengst. Opbrengsten van 450 tot 500 gram per vierkante meter zijn dan ook geen uitzondering. Zulke opbrengsten worden mede mogelijk gemaakt door de compacte indica-structuur waardoor de toppen zonder veel moeite netjes in de sweet spot groeien. Voor buiten is Royal Choco echter minder geschikt, tenzij je in een land met een mediterraan klimaat woont.

Evenwichtig creeper effect

De uitgekiende balans vinden we ook terug in de smaak en het effect van deze cannabiskoningin. Neem de smaak om te beginnen, die is met de dominante terpenen pineen en humuleen zowel klassiek als vooruitstrevend en complex te noemen. Lastig in één woord te vatten maar met ‘zoet’, ‘pittig’, ‘aards’, ‘muskus’, ‘parfum’ en natuurlijk ‘chocolade’ krijg je een aardig beeld.

Na het roken en proeven van al die lekkere smaken mag je een pittig effect verwachten. Het THC gehalte van Royal Choco is dan ook 24% en dus behoorlijk sterk. Toch brengen de uiteenlopende genetische lijnen hier ook een aangename balans met zich mee. Het uitgebreide entourage effect komt langzaam op gang en beïnvloedt  zowel lichaam als geest. Het langzame creeper effect laat de spieren lekker ontspannen en de geest waaien met een top-tot-teen effect in perfecte balans.

  • Soort: indica dominante hybride (60% indica, 40% sativa)
  • Genetica: K2 (White Widow, Hindu Kush), Chocolope (Chocolate Thai, Cannalope Haze)
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Effect: sterke lichamelijke ontspanning, lichte hoofd-high, 24% THC
  • Geur/smaak: zoet, kruidig, aards
  • Zadenbedrijf: Amsterdam Genetics
(advertentie)