(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De nieuwe wietsoort Tarte Tatin werd naar een op zijn kop gebakken appeltaart vernoemd, maar groeit gelukkig gewoon rechtop. Er zijn echter redenen genoeg om toch helemaal ondersteboven te zijn van Tarte Tatin. We noemen een zoete, romige smaak van gekarameliseerde appeltjes, vanille en een vleugje chocola, een heerlijke ontspannen high en prachtige compacte toppen die plakken als duct tape!

Tarte Tatin is een van de nieuwste wietsoorten van de Green House Seed Company, en een aanrader voor zogenaamde terp chasers. Cannabisliefhebbers dus die de meest smaakvolle wietsoorten najagen, want die zitten wel goed met deze omgedraaide appeltaart. Kijk maar eens naar de beschrijving die Tarte Tatin van Green House meekreeg.

‘Verwacht wietplanten met de zoete geur en smaak van gekarameliseerde appeltjes, vanille en een intense romige nasmaak met een vleugje chocolade. Een combinatie van terpenen die vergeleken kunnen worden met het beroemde dessert Tarte Tatin, en die je doen denken aan de gouden ouwe Chocolope maar dan in een heel nieuw jasje. Appel met vanille en een lichte romigheid om de smaak te completeren, als een toef slagroom op je taart, prachtig!’

Caramel Apple Gelato x King’s Tart

En alsof het water je daarvan nog niet in de mond loopt, kunnen we je nog over de ouders van deze omgedraaide appeltaart vertellen. Dat zijn namelijk niet de minsten maar Caramel Apple Gelato van Compound Genetics, en de krachtige King’s Tart van Green House zelf. Caramel Apple Gelato werd gekozen vanwege de mooie structuur van de toppen, grote calyxen en de heerlijke geur. King’s Tart werd daarbij geselecteerd vanwege de zoete smaak om de trichoomproductie nog verder op te voeren.

Kweek je eigen appeltaart met Tarte Tatin…

Indica dominante hybride, 26% THC

Tarte Tatin is daarmee een indica dominante hybride geworden, die uitbundig groeit en een lage blad-bud verhouding heeft. De toppen produceren dan ook maar weinig blaadjes, wat het knippen aan het einde van de bloeifase een stuk makkelijker maakt. Toppen hebben dezelfde grote opgezwollen zaadzakjes (calyxen) als die van de Caramel Apple Gelato, en de opgevoerde trichoomproductie van King’s Tart.

De internodes zijn gemiddeld lang en de strek in de overgang van groei naar bloei beperkt zich tot ongeveer het dubbele formaat. Aan het einde van de acht tot negen weken durende bloeifase kunnen sommige planten mooie blauwe en paarse kleuren krijgen. Dit is een trekje dat ze van de Caramel Apple Gelato geërfd hebben.

De effecten van Tarte Tatin zijn sterk, maar dat kan ook niet anders met 26% THC. Het gevoel slaat snel in en duurt meer dan lang genoeg om een relaxte ontspanning in je lichaam en een lichte buzz in je hoofd te brengen. Een perfect doch pittig allround effect voor de hele dag én nacht!

  • Soort: indica dominante hybride (65% indica, 35% sativa)
  • Genotype: Caramel Apple Gelato, King’s Tart
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: karamel, appel, vanille, chocola, zoet en romig
  • Effect: ontspanning voor lichaam en geest, sterke allround buzz
  • Zadenbedrijf: Green House Seed Company
(advertentie)