(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel het enigszins subjectief is, zou het zomaar kunnen dat Serious Seeds met KaliBubba zijn beste wietsoort heeft afgeleverd. Dat vonden althans de kwekers die Serious’ nieuwe KaliBubba als eerste mochten kweken. Kijken wat deze kruising tussen Kali Mist kruising nog meer te bieden heeft.

KaliBubba is geen kruising tussen Kali Mist en Bubba Kush, zoals je wellicht zou denken. Ze is namelijk het nageslacht van Kali Mist en Bubble Gum, twee originele Serious Seeds wietsoorten. Oorspronkelijk was KaliBubba een creatie om weg te geven, en dat deed het sympathieke Nederlandse zadenbedrijf dan ook. De feedback die daarop terug kwam was echter zó goed, dat KaliBubba nu een heel eigen plek heeft op het menu van Serious Seeds.

‘De beste resultaten die ik ooit gehaald heb!’, en ‘dit is de beste wietsoort van Serious Seeds’, schreven kwekers nadat ze de zaden gekweekt hadden. Het was duidelijk dat KaliBubba meer was dan een promotiesoort.

KaliBubba is inderdaad een heleboel meer dan veel andere wietplanten. Om te beginnen is ze een sativa dominante wietsoort, die met name dankzij haar Kali Mist genen flink kan groeien. Om jezelf ervan te verzekeren dat ze niet té groot wordt, adviseert Serious Seeds dan ook om de planten niet langer dan een week of drie te laten groeien. Als je een beperkte ruimte hebt, dan kun je zelfs met één groeiweek wegkomen.

De verkorte groeitijd zal waarschijnlijk geen afbreuk doen aan je opbrengst, want KaliBubba is een wietplant met een grote oogst. De lange takken dragen grote en zware toppen die bedekt zijn met een gulle laag plakkerige kristallen. Je kweekruimte zal ruiken naar de zoete geur van Bubble Gum gecombineerd met het kruidige aroma van Kali Mist. En hoewel buitenkwekers niet ontevreden waren met hun resultaten, raadt Serious Seeds je niet aan om KaliBubba in ons klimaat buiten te kweken.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: Kali Mist, Bubble Gum
  • Bloeitijd: niet bekend, oogsttijd buiten eind oktober
  • Geslacht: regulier
  • Opbrengst: XXL
  • Geur/smaak: zoet, kruidig
  • Zadenbedrijf: Serious Seeds
(advertenties)