(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De eerlijkheid van Serious Seeds over hun wietsoorten is prijzenswaardig. Neem hun enige autoflower wietsoort Autoflowering White Russian #1; qua kwaliteit voldoet deze aan de hoge Serious-standaard alleen de uniformiteit is nog niet helemaal pitch perfect. Maar dat vertellen ze je er dan ook eerlijk bij.

Wiet moet een bijna goddelijke kwaliteit hebben, voordat Serious Seeds het op haar menu zet. Zodoende heeft het zadenbedrijf in bijna dertig jaar! zaden maken, slechts 15 wietsoorten goed genoeg bevonden. Uitmuntende wietsoorten dan wel, en bijna allemaal multi-cupwinnaars!

Serious autoflower

Autoflowering White Russian #1 is Serious’ eerste en enige automatisch bloeiende variëteit. De wietsoort op basis van White Russian en Ruderalis is werkelijk van uitmuntende kwaliteit maar er is nog wel wat variatie en een aantal verschillende fenotypen. En dat vertellen ze je er gewoon eerlijk bij; iets dat meer bedrijven zouden moeten doen.

‘Deze omschrijving vertelt je de waarheid over deze wietzaden.’ Zo begint de omschrijving van Autoflowering White Russian #1. ‘Hoewel de autoflower nog niet voor de volle 100% perfect is, zal de kwaliteit van het eindproduct je verrassen.’

Serious werkt al een paar jaar aan de ontwikkeling van Autoflowering White Russian #1. In 2014 werden de eerste zaden aan testkwekers verstuurd en ook Dokter Groen kweekte toen twee van de planten in zijn tuin. Hoewel de planten in 2014 nog erg klein van stuk bleven, worden Autoflowering White Russian #1 tegenwoordig gewoon bijna een meter hoog. En dat van de kwaliteit kan onze groene kweekdokter beamen; al vroeg in de bloeifase zaten zijn planten vol met trichomen, hieronder een foto die hij in 2014 maakte.

Uniformiteit

Qua hoogte is Autoflowering White Russian #1 uniform maar qua topstructuur nog niet voor de volle 100%. Sommige planten hebben een wat meer open topstructuur en zullen wat minder oogsten maar de meerderheid van de planten produceren mooie harde toppen en leveren buiten rond de 20 gram per plant en soms meer. Autoflowering White Russian #1 planten hebben een levenscyclus van 70 tot 75 dagen van zaad tot oogst.

Maak je over de kwaliteit van Autoflowering White Russian #1 planten echter geen zorgen, ook die paar exemplaren met een open topstructuur zullen in de bloeifase bedekt worden met een dikke laag zoete en plakkerige trichomen. De smaak en potentie is absoluut top notch, en doet in niets onder voor die van de originele White Russian.

 

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: White Russian, Ruderalis
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 70 tot 80 dagen van zaad tot oogst
  • Geur: indringend, zoet, fruitig
  • Effect: zeer potent, ontspannen, uitstekend tegen pijn en slapeloosheid
(advertentie)