(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het buitenwietseizoen staat op de stoep en dat merk je; zadenbedrijven komen met splinternieuwe wietsoorten die je buiten kunt kweken. Neem Purps #1, een uitbundig groeiende indica die weinig eisen stelt en na zestig dagen bloeien, zoet fruitige maar bovenal kleurrijke paarse toppen produceert.

Paarse wietsoorten zijn echte buitenwietklassiekers en zeker in de lage landen. De lage temperaturen in ons najaar brengen de mooiste paarse kleuren naar boven. Dinafems Purps #1 heeft echter een streepje voor op buitenwietklassiekers als Purple Haze en Purple Skunk en dat is haar heerlijke fruitige smaak.

De fruitige geur van Purple #1 wordt veroorzaakt door haar Hembra Blueberry genen, en doet eerder denken aan die van een fruitboom dan aan de geur van wietplanten. De toppen hebben met hun paarse gloed trouwens ook wel wat van rijpe bosbessen, maar dan wel van het formaat van pruimen.

Purps #1 is het veredelde product van een Hembra Blueberry een Macho PAK (Purple Afghan Kush). Ze is bijna voor de volle 100% indica en heeft dan ook mooie brede bladvingers die iedere zonnestraal opvangen. Haar structuur is echter verrassend open wat later in de levenscyclus helpt om schimmels te weren. Purps #1 start haar leven met een uitbundige groei, zeker in het voorjaar van een gematigd klimaat als het onze.

Wie buiten graag sterke en vooral grote wietplanten ziet, moet Purps #1 zeker een kans geven. Haar ruime internodiale afstand zorgt ervoor dat licht en lucht goed in het gewas kan penetreren. Maar het maakt Purps #1 vooral groots en majestueus. Verwacht geen discrete wietplant die je gemakkelijk even verbergt maar een trotse paarse dame die graag en veel toppen produceert.

Het unieke aroma van Purps #1 laat zich lastig omschrijven, maar is er een die je niet snel vergeet. Dinafem omschrijft het zelf als een fruitige mix van rode en wilde bessen met een snufje ananas. Goed, je weet hoe dat gaat met smaken; die verschillen nogal. reden temeer om Purps #1 gewoon zelf te proberen. Ze geeft je een heldere, ontspannen maar geestelijk stimulerende high, ondanks haar hoge THC percentage.

  • Soort: indica dominante plant
  • Genotype: Hembra Blueberry, Macho PAK
  • Bloeitijd binnen: 60 dagen
  • Geschikt voor: binnen en buiten
  • Geur/smaak: bosbes, wilde bes, zoet, ananas
  • Effect: geestelijk stimulerend en helder, lichamelijk ontspannen
  • Zadenbedrijf: Dinafem Seeds
(advertenties)