(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘The US Attorney General believes: “Good People Don’t Smoke Marijuana”. He’s wrong. We’re fighting back!’ Aldus een Amerikaanse actiegroep die vóór legale wiet is en dus tégen justitieminister Jeff Sessions. Om hun punt duidelijk te maken dropt #JeffSesh nu lange vloei op de markt met de kop van Jeff erop!

General Jeff

General Jeff’s “Old Rebel” Session Papers. Zo heten de lange vloei, verkrijgbaar in ‘zwart’ en ‘wit’. Ze zijn te bestellen via de website Etsy, een soort Marktplaats/Bol voor creatieve knutselaars. De eerste productie is reeds uitverkocht, maar er worden er snel meer gemaakt om aan de vraag te kunnen voldoen. Fijn weetje is ook dat in de maand maart een deel van de omzet gedoneerd wordt aan de bekende pro-cannabis lobbygroep Drug Policy Alliance!

Federaal wietverbod

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is de oerconservatief Jeff Sessions minister van  justitie in de regering van president Donald Trump en laat hij keer op keer weten dat hij het helemaal niks vindt dat zoveel staten medicinale en vooral recreatie cannabis hebben gelegaliseerd. Hij roept de officieren van justitie in de VS dan ook op om de federale wet te gaan handhaven en daarin staat nog steeds dat wiet verboden is.

Met #JeffSesh, zoals de actiegroep van de lange vloei zich noemt, is er nu een ludieke campagne gelanceerd om de minister een en ander over cannabis duidelijk te maken. Namelijk dit:

 

En iedereen die een pakkie lange Jeff-vloei koopt voor 5 dollar draagt bij aan het doel dat de wietactivisten voor ogen staat: ‘#JeffSesh is a celebration of progress in cannabis laws on the state level—and a positive vehicle to push them forward nationally’.

(advertenties)