(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wietolie is razend populair. Maar als je een versie met THC erin wilt, ben je aangewezen op doe-het-zelf, een cannabis social club, vrienden of de illegale markt. Helaas gaat het thuis knutselen met wiet niet altijd goed, zoals bij deze man uit Rhenen. Daar explodeerde de handel zelfs, wat de klungelaar nu op een werkstraf(je) komt te staan.

BHO wietolie

Het is met name de BHO-wijze van olie maken die nogal eens voor (explosie)gevaar zorgt, zeker als de olieboer van dienst nauwelijks weet waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Neem als exemplarisch voorbeeld deze 37-jarige man uit Rhenen. Op 7 november 2016 schreef CNNBS er al een post over, met de kop ‘Wietolie maken in Rhenen eindigt met explosie‘.

Overigens nog een braaf kopje vergeleken bij die van onze Amerikaanse collega’s bij Wired die zonder veel omhaal een verhaal over de gevaren van BHO-wietolie aankondigden met: ‘How Hash Oil Is Blowing Up Across the U.S. — Literally‘.

Keuken zegt boem!

Goed, olie van wiet maken met behulp van butagas (ook wel butaangas genoemd), daar draait het dus allemaal om. Onze amateur-olieboer uit Rhenen had zeggen en schrijven één internetfilmpje bekeken alvorens hij in november 2016 goedgemutst aan het werk toog in zijn flat.

Helaas gingen de BHO en het aardgas in zijn keukentje een ongezonde relatie aan, resulterend in een vette explosie. Als je op onderstaand videofragmentje van RTV Utrecht klikt kan je de wietolie-boem nog eens bekijken op hun site (het delen van de video is helaas onmogelijk bij deze regionale omroep):

Harde eis, softe straf

Overigens trof de politie toentertijd ook nog een wietkwekerij in aanbouw aan, dat dient even gezegd. Deze week mocht de ongelukkige – die er zelf nota bene het meeste van te lijden had met 2e en 3e graads brandwonden op aan zijn handen en armen – zich voor zijn hobby komen verantwoorden bij de rechter.

Daar zal de olieman vooraf nog wel met knikkende knieën naartoe zijn gegaan, want het Openbaar Ministerie eiste liefst 8 maanden gevangenisstraf!

Gelukkig werd de soep uiteindelijk minder heet gegeten, omdat de rechter vond dat de doe-het-zelver ‘zich niet bewust is geweest van de gevolgen van zijn actie’. En zo wordt 8 maanden celstraf dus 100 uurtjes schoffelen in het park (plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden)…

Wél veilig thuis wietolie maken?

Tja, wie trouwens wil weten hoe je wel veilig zelf wietolie met THC maakt, kan ook op CNNBS terecht natuurlijk. Gebruik de zoekfunctie maar eens, of check gelijk dit uitstekende how-to verhaal over zelf olie maken zonder de hele handel te laten exploderen:

Wietolie maken mét THC

[openingsfoto:  Roxana Gonzalez/Shutterstock]

 

(advertenties)