(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Maak kennis met Benjamin Thomas Wolf. Voormalig FBI-agent (!) maar tegenwoordig politicus. In november wil hij gekozen worden als congreslid, en hij poseert voor een politieke advertentie openlijk met een brandende joint in zijn vingers, hulde!

Benjamin Thomas Wolf is een held

De tijden veranderen snel op cannabisgebied en dan met name natuurlijk in Noord-Amerika. Want wie had pak ‘m beet 5 jaar geleden ooit durven denken of dromen dat een kandidaat voor het Amerikaanse Congres open en bloot met een brandende joint op de foto ging voor een politieke reclame? Juist, niemand.

En toch flikt de voormalige FBI-agent – het is werkelijk niet te geloven maar wel waar – het deze week. In november wil hij via zijn woonplaats Chicago, de stad waar ook oud-president Barack Obama vandaan komt, verkozen worden tot Congreslid. Onze steun heeft de nog jonge politicus (42 jaar) Benjamin Thomas Wolf alvast! En hij maakt ook best een goeie kans, aangezien de gemiddelde leeftijd in zijn kiesdistrict 5th Congressional District of Illinois 33 jaar is (en jonge mensen omarmen legale cannabis massaal in de VS).

De homepage van de verkiezingssite van Congres-kandidaat Wolf!

No nonsense cannabistaal

Dat hij durft te poseren met een brandende joint in zijn politieke hoofdkantoor in Ukrainian Village en zichzelf openlijk een ‘cannabis user’ noemt mag je gerust een doorbraak noemen in de Amerikaanse politiek. Andere politici ontkennen dat ze geïnhaleerd hebben (Clinton) of zeggen dat ze het ooit één keertje hebben geprobeerd toen ze nog héél jong en onbezonnen waren (Obama). Zo niet onze held Wolf, die stelt:

Wolf tijdens zijn beëdiging als FBI-agent (hé, iedereen mag een jeugdzonde hebben hoor)…

‘Als cannabisgebruiker vind ik het belangrijk dat we er voor uitkomen en erover praten. We realiseren ons dat cannabis miljoenen dollars kan opleveren voor de staat. Het is een medicijn voor miljoenen mensen in het hele land, het verandert de hervorming van het strafrecht en persoonlijk denk ik dat het een geweldige recreatieve substantie is ook’

Juist ja. Geef ons ook eens zulke politici dan in de Lage Landen please! Oh ja, gevraagd naar de herkomst van de joint op de publiciteitsfoto, antwoordt Wolf doodgemoedereerd: ‘Die is van mij. Waarschijnlijk overgebleven na een pokeravondje met de campagnestaf.’

(advertenties)