(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Schitterend voetbalnieuws, vanaf de zijlijn. Buitenlandse supporters mogen komende zomer tijdens de WK Voetbal in Rusland hun wiet, cocaïne en zelfs heroïne meenemen, mits ze over een recept en benodigde papieren beschikken. Dat melden diverse Russische media, waaronder The Moscow Times.

Besluit van de Eurasian Economic Union

Het is nog lang geen 1 april en The Moscow Times is een serieus medium, helemaal voor Russische begrippen. Bovendien is het bericht over de WK-drugs gebaseerd op nieuws van TASS, het belangrijkste persbureau in Rusland.

Kortom, er is vooralsnog geen reden om aan te nemen dat we hier grandioos in de maling worden genomen door de dopingheads van de Eurasian Economic Union. Die publiceerde het schitterende besluit op haar eigen website deze week (is wel in het Russisch mensen). Deze economische club van landen in de Eurazië-regio wordt stevig geleid door Poetins moederland zelf, waar over 4 maanden de beste voetballers ter wereld hun kunstjes komen laten zien.

Het blijkt nóg veel kloteriger dat ‘wij’ er niet bij zijn deze zomer in Rusland nu voetbalfans zelfs hun drugs-op-doktersrecept- mogen meenemen… [foto: Zabotnova Inna/Shutterstock]

Recept en Russische paperassen nodig

Goed, diverse Russische media maken dus melding van het op zijn minst opmerkelijk te noemen besluit van de Eurasian Economic Union. Als de voetbalfans over een medische recept beschikken – let wel, opgesteld in de Russische taal – en bereid zijn om hun aanvraag door de beruchte bureaucratische mallemolen te loodsen, dan mogen ze tijdens de 2018 FIFA World Cup lekker genieten van hun blowtje, snuifje of zelfs spuitje.

Politie controleert voetbalfans

Het organisatiecomité van de WK Voetbal liet aan de pro-Kremlin krant Izvestia weten dat dienstdoende politieagenten tijdens de voetbalmatches de taak krijgen om de authenticiteit van de medische recepten te verifiëren. ‘Veiligheidsbeambten zullen bij checkpoints op het stadionterrein de handhaving van de regels voor het in bezit hebben van drugs-op-recept monitoren’, aldus de WK-organisatie dinsdag.

Ook de douane in Rusland is ernaar gevraagd en die verklaren dat voetbalfans in het bezit van medicinale drugs ook nog even een douaneverklaring moeten invullen en dan kan de beer los zogezegd…

De WK Voetbal begint op 14 juni en duurt tot 15 juli – zonder Nederland maar wel met 32 andere landen

[openingsfoto: Caromai/Shutterstock]
(advertenties)