(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij is in Amerika nog niet eens leverbaar maar wordt nu al de bong van de toekomst genoemd. Wat de Puffco Peak zo bijzonder maakt? Het is ’s werelds allereerste elektrische bong voor concentraten en kan het dabben weleens retepopulair maken bij het grote publiek.

Concentraten mogen in Nederland dan wel officieel verboden zijn, van het wereldtoneel zijn ze niet meer af te slaan; de Puffco Peak was zelfs te bewonderen op CES 2018, ’s werelds grootste technologiebeurs Las Vegas, Amerika. Het ding wordt nu al de bong van de toekomst genoemd en laten we eerlijk zijn, zo ziet hij er ook uit.

Plug & play dabben

De populariteit van cannabisconcentraten zit al jaren in de lift en velen denken dat ze in de toekomst wiet weleens in het geheel kunnen gaan vervangen. En dat zou ook zomaar eens kunnen als je erover nadenkt. Tabaksrook is nu al overal verboden en ook wietrook bevat teer en andere schadelijke stoffen die vrijkomen wanneer je plantmateriaal verbrandt. Concentraten bieden wietliefhebbers een rookvrije ervaring en een smaakexplosie die met niets te vergelijken is. Het ‘roken’ van concentraten wordt dabben genoemd en wanneer je dabt verbrand je geen plantmateriaal maar verdamp je pure cannabinoïden en aroma’s.

De Puffco Peak ziet eruit als de bong van de toekomst en is dat in zekere zin ook. Hij heeft de potentie om het grote publiek aan het dabben te krijgen

Dabben is schoner, gezonder en ook veel smaakvoller dan het roken van wiet. Het dabben op zich, is tot nu toe alleen nogal omslachtig en daardoor vooralsnog voorbehouden aan een relatief kleine groep liefhebbers, zeker in de lage landen. Om te dabben heb je namelijk een speciaal soort bong nodig met een metalen of glazen pijpenkop (dabnagel) die gloeiend heet gestookt moet worden met een stormaansteker. Hoewel het het absoluut niet is, ziet dabben er daardoor nogal junkie-achtig uit en schrikt het veel gelegenheids-wietrokers af.

De Puffco Peak is bescheiden van formaat en heeft een strak futuristisch design. Hij ziet eruit als de bong van de toekomst en is dat in zekere zin ook. De Peak heeft de potentie om het grote publiek aan het dabben te krijgen. Bovendien komt er geen vlam bij aan te pas want hij is gewoon elektrisch. Met een druk op de knop verhit de Puffco Peak tot de juiste temperatuur en 20 seconden later kun je inhaleren, kijk maar.

 

Goede recensies

Hoewel de Peak van Puffco ook in Amerika nog niet geleverd wordt, zijn de eerste reviews al wel gepubliceerd en die beloven veel goeds. De Puffco laat grote dabwolken zien en de smaak wordt omschreven met woorden als ‘amazing’, ‘insanely smooth’ en zinnen als ‘Puffco heeft de perfecte e-rig uitgevonden!’. We kunnen niet wachten om het zelf te proberen…

Hoe Puffco dat voor elkaar heeft gekregen? Door een keramische dabnagel met deksel (carbcap) in te bouwen waardoor je op een lagere temperatuur kunt dabben. Bij dabben is de temperatuur namelijk van groot belang voor de smaak; hoe koeler je dabt des te beter de smaak. En omdat de Puffco Peak volledig elektrisch is, kun je de temperatuur ook nog eens heel nauwkeurig instellen. Het gebruik van water koelt de dab vervolgens waardoor hij in je keel zacht aanvoelt.

Coming soon

Zoals gezegd moeten we nog even wachten tot de Puffco Peak in de lage landen te bestellen is. De eerste exemplaren worden een dezer dagen in Amerika uitgeleverd. In Nederland wordt hij aan het begin van de zomer verwacht. Wanneer je bij de eerste trotse eigenaren wil horen, laat dan even je mailadres achter op Vaposhop.nl. De Puffco Peak gaat 379 euro kosten.

(advertenties)