(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ook Turkije levert zijn bijdrage aan de bevoorrading van de Europese softdrugsmarkt, en dan met name de hasj natuurlijk. Hetzij van eigen Turkse bodem, hetzij als doorvoerhaven voor de zwarte stuff uit landen als Pakistan, Afghanistan en India. En qua creativiteit doen de Turken niet onder voor de Mexicanen ook!

Daar aan de Tigris

Als de wiedeweerga over naar de provincie Diyarbakır, gelegen in het zuidoosten van Turkije. En nu eens niet voor nieuws over oorlog zus of burgeroorlog zo maar voor wat good old fashioned cannabis nieuws. In de gelijknamige hoofdstad Diyarbakir – knus gelegen aan de beroemde rivier de Tigris – wonen zo’n 850.000 mensen, waarvan een onbekend percentage zich bezighoudt met de smokkel van geestverruimende handelswaar van uit Azië naar de Europese afzetmarkten.

Smack en shit

En dan hebben we het met name over heroïne en hasj. Om de status als smokkelhol te bewijzen hoeven we alleen naar het regionale nieuws van dit weekend te kijken. Zo werden er in het (grens)gebied behalve 2 partijen heroïne van respectievelijk 61 en 155 kilo twee politie-acties ondernomen om ons van de geliefde shit te beroven. Om te beginnen bleek er in een vrachtauto die naar verluidt afkomstig was uit het Lice district in Diyarbakır zomaar even 288 kilo cannabis verstopt te zitten. De bestemming was het westen van Turkije.

Fastfood hasjiesj

In het centrum van de stad is afgelopen vrijdag nog een flinke partij hasj afgepakt van genoemd smokkelaarsgilde. In een winkelpand wist de politie liefst 340 kilo hasj in beslag te nemen, zo meldt staatspersbureau Anadolu Agency. Twee verdachten zijn daarvoor gearresteerd en overgebracht naar de toch

Maar het meest bijzondere aan het hele Turkse hasjverhaal is toch wel de vermomming van de shit: KETCHUPFLESSEN.

(advertenties)