(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een goede dekmantel is handig als je je bezighoudt met de grootschalige commerciële wietteelt. Zeker in Brabant, waar de Hennep Taskforce de strijd tegen de plant op een jihad-achtige wijze aangaat. Jammer dus dat het doek is gevallen voor de Tandprothetische Praktijk Best.  Die herbergde namelijk een ‘extreem professionele wietkwekerij’ volgens de politie, die het feestje natuurlijk weer moest verstieren…

Professionele wietteelt onder Tandprothetische Praktijk Best

Eerder deze week konden we al het voortijdige einde melden van kringloopwinkeltje ‘Malle Pietje’ in het Zeeuwse Sas van Gent, waar tussen de verkoop van incomplete puzzels en afgetrapte fauteuils door enorm in allerlei soorten drugs werd gehandeld, en bovendien nog een wietplantage onder de winkelvloer draaide op de koop toe.

Helaas zal niets van dit lekkers onze longen ooit bereiken…

Maar dat was amateuristisch broddelwerk vergeleken bij de ondergrondse (!) hightech wietkwekerij die donderdag is ontmanteld in het Brabantse Best. Niet alleen was de cover-up er eentje met veel meer allure dan een tweedehandswinkel – deze volgens de politie ‘extreem professionele’ plantage bleek vakkundig gebouwd onder Tandprothetische Praktijk Best – ook de teelt zelf is een wereld van verschil.

Eigenaar tandenkliniek klust ondergronds bij

Uiteraard kwam de politie ook in dit geval weer eens in actie na een tip: er zou mogelijk hennep worden gekweekt in de kelder van het pand aan de Oirschotseweg. Nadat ook het stroomverbruik wel wat hoog leek voor uitsluitend tandenreparaties besloten de Brabantse dienders een kijkje te gaan nemen. En verdomd, er werd inderdaad wiet gekweekt (hoe verrassend), hetgeen een 37-jarige man uit Best – eigenaar van de tandentoko en tevens de huurder van het pand – op arrestatie kwam te staan.

‘Extreem professioneel’

Maar oneindig veel interessanter is natuurlijk die opmerking over ‘extreem professioneel’; wat kunnen we daarbij verwachten? Het beste idee daarvan geeft een kort filmpje van 38 seconden op de site van het Eindhovens Dagblad. Maar helaas hebben die koekenbakkers daar nog nooit van DELEN gehoord, dus moeten we je voor die halve minuut nu even omleiden (klik op onderstaand fragment en bekijk die beelden en kom dan maar snel terug):

Meer dan 100 kweeklampen

Dat ziet er inderdaad likkebaardend lekker uit allemaal, doodzonde van die ratterige tip en bijbehorend politie-optreden. Want geloof het of niet, het personeel van de tandenfabriek heeft nooit iets gemerkt van de hightech plantage onder hun voeten!

En het mag er toch wel wezen allemaal: 4 kweekruimtes, zo’n 500 planten, meer dan 100 kweeklampen en 45 ventilatoren om maar eens de belangrijkste zaken op te sommen. Bovendien was er ook een goede afzuiginstallatie gemaakt om de zeker en vast penetrante wietgeur ongemerkt af te voeren.

Omroep Brabant-verslaggever Tonnie Vossen mocht mee naar binnen en was zwaar onder de indruk, hetgeen zich in haar geval vertaalt in liefst drie tweets over 1 en dezelfde wietkwekerij. Met name de stoppenkast kon haar klaarblijkelijk wel bekoren:

Oogstrijp

De regionale media melden tot slot en zeker tot overmaat van ramp ook nog eens dat een groot deel van de planten oogstrijp was. En dat het zeer waarschijnlijk ook nog eens de eerste oogt ooit was van deze extreem professionele wietkwekerij.

Nou ja, we hebben in ieder geval de voorbeeld(ige) foto’s nog om ons te troosten c.q. te inspireren…

(advertenties)