(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is een vervelend dingetje aan de Green Rush die door de U.S.A. dendert: ook al is cannabis gelegaliseerd, je mag nergens blowen behalve in je eigen huis of in besloten (privé)kring. Maar zie, nu is de kogel toch door de kerk en wel in de hoofdstad van Colorado. ‘The Coffee Joint’ heeft al eerste in Denver de vergunning binnen om de consumptie van edibles en het vaporizen van wiet mogelijk te maken!

Cannabis hang-out voor inwoners én toeristen

Het besluit van de kiezers in Denver om zogeheten ‘stand-alone marijuana clubs’ toe te staan (met 54% van de stemmen aangenomen) dateert al uit 2016, maar pas nu heeft de gemeenteraad de eerste licentie uitgegeven. En dat werd tijd ook, want eindelijk kunnen plaatselijke blowers en de vele wiettoeristen die de staat en stad bezoeken ergens terecht voor hun liefhebberij buiten de eigen woning of een besloten feestje!

De eer van de eerste pot club in Colorado – en ook in heel de VS – gaat dus naar The Coffee Joint. Die toko – officieel een Cannabis Entertainment & Educational Center, haha – begroet ons nu op Google search met de woorden: ‘Welcome to Denver’s first social consumption club & coffee house’.

Nu is het nog rustig in The Coffee Joint maar dat zal snel verleden tijd zijn nu het de eerste in de VS is waar openlijk cannabis geconsumeerd mag worden…

Wel verdampen en edibles, geen joints

Wellicht vragen jullie je af waarom er wél edibles – eetwaren en drankjes met THC en vaak ook nog wat CBD – geconsumeerd mogen worden en vaporizen (verdampen van wiet) eveneens is toegestaan binnen de muren van The Coffee Joint, maar het ouderwets roken van een joint niét?

Welnu, dat heeft met het strenge rookverbod voor de horeca te maken: het roken van wiet binnen is verboden en het maakt daarbij niet uit of je puur blowt of met tabak. Overigens zou ook het roken van joints best hebben kunnen plaatsvinden binnen de vergunning van de eerste coffeeshop ‘Dutch style’ indien de club maar over een (dak)terras had beschikt…

Cannabiswinkel pal naast de deur

Het is overigens nog niet helemaal helder wanneer inwoners en toeristen nu aan de slag kunnen met edibles en vaporizers in The Coffee Joint. Om de maandag verleende vergunning helemaal actief te maken moeten er namelijk nog enkele inspecties plaatsvinden door ‘inspecteurs van diverse departementen’, zo meldt The Denver Post. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om bouwinspecties en veiligheidscontroles.

Handig, verkoop- en consumptiepunt pal naast elkaar 😉

Wanneer je eens lekker samen met andere gelijkgestemde wietzielen de eerste coffeeshop in de VS wilt bezoeken betaal je zeer waarschijnlijk entreegeld, zo laat de eigenaar in de media doorschemeren. En het is sowieso een ‘bring-your-own marijuana space’, dus verkocht wordt er niets dat tot de THC-cannabisproducten behoort.

Echter, het grappige is al dat er pal naast de deur van The Coffee Joint op 1130 Yuma Court in de Lincoln Park-buurt van Denver – heel handig en geenszins toevallig (dezelfde eigenaren) – een goed gevulde marijuana dispensary zit…

(advertenties)