(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Iemand moet in december de eerste zijn en dit jaar is die eer voor columnist Mauro van The Stoned Society. Hij kijkt achterom naar het toch min of meer legendarische wietjaar 2018 en pikt er zijn persoonlijk highlights voor ons uit…

Net zoals in 2017 en 2016, is het weer tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar aan de hand van columns en gebeurtenissen.

Januari

Allereerst, was daar mijn voorspelling over de cannabis trends van 2018. De Amerikaanse soortjes zijn inderdaad doorgebroken in Nederland en Europa. CBD blijft in opkomst en kan zelfs gezien worden als hype. Ik brak een lans voor edibles om ze in de regulering mee te nemen en Vera Bergkamp gaf aan het daarmee eens te zijn op een D66 partij evenement in Groningen. Extracties niet… En ja, het was inderdaad de laatste Cannabis Bevrijdingsdag.

Ik kreeg ook griep en was een tijdje ziek in januari. Ook daarover schreef ik een stukje. Roken was er niet meer bij, dus ik zou anders wiet gaan consumeren.

Februari

Ik keek alvast vooruit naar ons jaarlijkse tripje naar Spannabis te Barcelona. En had nog een goed gelezen column over waarom ik nu eigenlijk cannabis gebruik, geschreven na een vraag van mijn moeder aan mijzelf.

Maart

In maart liep ik vooruit op de feiten door eens de details van de Canadese legalisering van cannabis te bekijken.

Ook in maart: de sprong van Hans Kamperman in de Tweede Kamer. Wat een bizarre week werd en waar ik over berichtte.

April

Ook in april keek ik al wat verder vooruit op het nieuws dat pas recentelijk echt in de media kwam. Ik had het namelijk al over de tabaksloze coffeeshop, die naar het schijnt ook echt gaat moeten komen. Daarnaast had ik het in april over de objectificatie van vrouwen in de cannabis industrie, wat nog steeds een dingetje is.

Mei

Dat het cannabis wereldje bizar en uniek is, legde ik uit in een column over censuur tot werkweigering. En ik verklaarde waarom (Amnesia) Haze zo populair is in Nederland.

Juni & Juli

In juni had ik een column die ook redelijk populair was en ging over waarom de coffeeshop zo duur is. In juli legde ik uit hoe dabben nu eigenlijk werkt in de praktijk.

Augustus

In augustus verscheen mijn denk ik meest populaire column, die ook in de echte wereld invloed heeft gehad. Namelijk over waarom wiet niet in gripzakjes moet. Bijna traditioneel onderhand, werd in augustus ook de inschrijving van de HomeGrown Cup geopend.

September

In september kwam mijn presidentschap bij ENCOD tot een einde. En legde ik uit waarom het huidige gedoogbeleid (ondertussen) ongezond is in mijn ogen.

Oktober

In oktober schreef ik een column over mediwiet nav. een nachtmerrie. En schreef ik waarom de cannabis legalisatie in Canada eigenlijk moet gezien worden als versie 1.0.

November

In november schreef ik een zeer genuanceerd verhaal naar aanleiding van een gebeurtenis in mijn directe omgeving. Voornamelijk over hoe tegenstanders van wiet vaak beredeneren en dat we er, of we het er mee eens zijn of niet, toch begrip voor moeten tonen.

En in november schreef ik een column die al langer in mijn hoofd zat, namelijk over Maastricht en waarom daar goede wiet te vinden is.

December

Deze column verschijnt natuurlijk in december. En waarschijnlijk is het ook niet de laatste en verschijnt er over twee weken toch nog eentje. Het jaar is nog niet gedaan namelijk…

Of het een goed wietjaar was? Ik denk het wel!

[openingsbeeld: craftswoman/Shutterstock, foto: Per Bengtsson/Shutterstock]
(advertentie)