(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een beetje wake ’n bake sessie gaat natuurlijk gepaard met een lekker cannabis-ontbijtje. Je start je dag extra goed met een paar lekkere gebakken eitjes met wietspek. Buiten het feit dat spek iedere maaltijd sowieso al verbetert, is het knapperige stukje vlees ook zeer geschikt om cannabinoïden in op te lossen, je hebt er dus geen wietboter voor nodig.

Als je nog niet ontbeten hebt, haal dan even wat eieren en spek in huis. Wiet heb je als cannabisliefhebber vast wel liggen. We gaan je leren hoe je snel een heerlijk stoned ontbijtje maakt voor de lekkerste wake ’n bake sessie ever: gebakken eitjes met wietspek. Heerlijk voor nu, maar wellicht nog een beter idee voor een relaxte stonede zondagmorgen. Het ontbijt is per slot van rekening de belangrijkste maaltijd van de dag. Met een beetje wietspek erbij weet je zeker dat je je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid cannabinoïden vast in de pocket hebt.

Spek is supergeschikt om cannabinoïden in op te lossen, je gebruikt de vetten uit het vlees om de hars met daarin onder meer de THC uit de wiet, in op te lossen. Hierdoor heb je geen wietboter of wietolie nodig om het gerecht mee te maken, en dat is wel zo makkelijk natuurlijk.

Om de wiet te activeren bak je het 90 minuten in de oven op 100 graden, wellicht wil je alleen wat minder gebruiken als op deze foto…

Wat heb je nodig?

Om dit lekkere ontbijtje te maken heb je niet veel nodig, misschien heb je het zelfs al in huis. Een paar sneetjes brood, plakjes ontbijtspek, twee eitjes en gemaken cannabis. Verder een oven en bakpapier. Gebruik zoveel cannabis als je blieft voor je wak ’n bake.

Verwarm de oven voor op 100 graden, spreid de wiet op een stuk bakpapier en bak het anderhalf uur. Door de wiet op deze manier van tevoren in de oven te bakken, decarboxyleer je het. Bij het decarboxyleren wordt het niet psychoactieve THCa omgezet in het wel psychoactieve THC, zodat je er lekker high van wordt wanneer je het eet.

Wanneer de wiet gebakken is kun je het uit de oven nemen en kun je het spek gaan bakken. Leg zoveel plakken ontbijtspek als je wil eten op een nieuw stuk bakpapier en zet de oven op 135 graden. Bestrooi ieder plakje spek met de gebakken wiet en bak het vervolgens 10 minuten in de oven. Draai de spekplakken vervolgens even om en bestrooi ook de andere zijde met de gedecarboxyleerde wiet. Bak het nog eens 10 minuten in de oven.

Wietspek maken is een eitje! Foto: pamelapowell, Shutterstock.com

Wietspek maken is een eitje! Foto: pamelapowell, Shutterstock.com

Terwijl het wietspek voor de tweede keer in de oven bakt, neem je een koekenpannetje en bak je daarin twee spiegeleitjes. Hou je van een uitsmijter dan kun je er nog wat plakjes kaas op laten smelten. Alles klaar, beleg de sneetjes brood dan met de gebakken wietspek, en de spiegeleitjes. Eet smakelijk!

* Oh ja, al het vet dat achterblijft na het uitbakken van het spek, bevat geactiveerde THC dus wellicht wil je daar nog wat meer mee kokkerellen. Een simpel geroosterd broodje zuigt het vet gemakkelijk open is lekker met wat peper en eventueel zout. Je kunt het ook gewoon aan je jus toevoegen of gebruiken om mee te bakken.
Openingsfoto: Irina Levitskaya, MaluStudio, Shutterstock.com
(advertentie)