(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Samen delen, cannabis is all about sharing. Op het social media users platform Reddit staat een post over wat iedere blower eigenlijk zou móeten weten over wiet, in de ogen van andere liefhebbers. Het levert eerlijke en nuttige tips op, op basis van duizenden reacties. Een opfriscursus voor de pro wellicht, maar de waarschuwingen en aandachtspunten zijn met name ook bedoeld voor mensen met geen/weinig ervaring. Hier komt de waarheid over wiet – volgens Reddit.

Tips van anderen die precies doen wat jij doet of wilt doen

Zeker door passen die tips die eraan komen, gebaseerd op wat de THC-community op Reddit ervan vindt. Wie het discussie en deelplatform kent, weet dat er daar veel interessante ‘content’ te vinden is. Zeg maar een soort Twitter voor wat beschaafdere – en wellicht relatief heel vaak wiet consumerende? – medemensen.

Reddit is ook (nog) niet zo commercieel als TikTok, Insta, Facebook, Snapchat, YouTube. Samengevat dus een prima forum dat Reddit. Helemaal als ze een vraag stellen als deze: “What is something that you believe every cannabis user should know?“.

Wij kwamen er dan weer via-via de site Cannabis.net  bij uit, omdat die gasten schreven: The Essential Wisdom for Every Cannabis User According to Reddit. Okay dan. Kom maar met die tips die elk cannamens moet weten – en zeker ook mensen met weinig tot geen ervaring met THC. Just do it!

Tip #1 –  Blijf nat (water drinken)

De fameuze droge (blowers) bek is niet alleen een ergernis. Het is een teken dat je lichaam hydratatie nodig heeft: vocht! En liefst in de vorm van gewoon water. Cannabis kan de speekselproductie verminderen, wat leidt tot een droge mond, wat kan worden verminderd door een fles water bij de hand te houden.

Gehydrateerd (nat) blijven verbetert de THC-ervaring, zodat je comfortabel bent en je kunt concentreren op het genieten van de high. En dus niet wordt afgeleid door dorst en die kurkdroge (blowers) bek van jou.

Tip #2 – Je kunt altijd meer edibles nemen… maar niet minder

Edibles kunnen een heerlijke en effectieve manier zijn om cannabis te consumeren, maar het vertraagde begin kan zelfs ervaren gebruikers verrassen. Soms kickt de THC pas na anderhalf uur of langer naar binnen, bij eetbare wietproducten zoals gummies, brownies, spacecake, lolly’s, chocolade, smoothies en zo verder.

Omdat de opname van THC via de spijsvertering (in plaats van de longen) effectiever is, is de high ook vaak  heftiger dan wat je gewend bent bij het roken van een joint. De edible klapt er nogal eens hard op, zogezegd. En eenmaal binnen, is ook binnen blijven… qua edible. Je high duurt ook nog eens een stuk langer dan bij inhalatie.

‘Dit advies is een cruciale herinnering aan het belang van voorzichtig doseren. Door laag te beginnen en langzaam te gaan, kunnen consumenten ongemakkelijke ervaringen vermijden en de dosis vinden die hen het meeste plezier en verlichting brengt’, aldus The Best of Reddit.

Waaraan wij van CNNBS graag willen toevoegen: vraag naar, of check vooraf de THC-dosis (in mg) van 1 edible. Alles tussen 2,5 en 10 milligram THC per enkele traktatie is goed. In principe, je moet zelf maar inschatten hoe hoog je tolerantie voor THC is – hoe hoger (meer ervaring met blowen), hoe hoger je edible-THC-gehalte mag zijn, wat ons betreft.

Tip #3 – Het tast je geheugen aan, net als je geheugen

Deze humoristische opmerking op Reddit benadrukt een welbekende bijwerking van wiet: aantasting van het kortetermijngeheugen.

Alhoewel ‘ff parkeren’ het beter verwoordt dan ‘aantasting’ eigenlijk, want het komt zo weer terug hoor, dat kortetermijngeheugenverlies. Voor je er zelf erg in hebt, soms.

Hoewel de down time van je brein meestal tijdelijk is – en vaak wordt gezien als onderdeel van het plezier, nietwaar – is het volgens de meer op gezondheid gefocuste Reddit-bewoners een vriendelijke herinnering om op je consumptiehoeveelheid te letten.

En let op deze extra tip; ‘Vooral als je verantwoordelijkheden hebt die een scherp geheugen vereisen’.

Oh ja, vergeten nog. Het gaat hier even alleen over de consumptie van één specifieke drug. Oftewel de berg (het bergje) wiet die er-door-heen gegrind wordt bij jou thuis aan tafel, op de bank of in bed!

Tip #4 – Onder narcose voor operatie? Lieg niet over je wiet!

Blijkbaar is het een zorgzaam soort mensen dat zich op Reddit ophoudt, want ook dit advies heeft met zorg te maken, letterlijk dan. ‘Ga je voor een operatie? Vertel de anesthesie artsen dat je rookt en lieg niet over hoeveel je rookt’, is de wijze raad. Voeg die dus bij je daad, indien nodig, in het ziekenhuis.

Cannabis kan invloed hebben op hoe het lichaam reageert op anesthesie, waardoor mogelijk de dosering moet worden aangepast. Eerlijk zijn tegen medische professionals zorgt ervoor dat je de veiligste en meest effectieve zorg krijgt.

Tot slot nog dit maatschappelijke belang van openheid over je wiet-consumptie (als je het dus niet al alleen uit eigen belang zou doen, dombo), volgens de THC-gemeenschap op Reddit.

‘Bovendien;En niet liegen over wiet benadrukt het belang van transparantie in alle discussies over gezondheidszorg waarbij cannabis een rol speelt’.

LEES OP CNNBS OOK: Blower heeft meer narcose nodig vóór en lijdt meer pijn ná operatie

Tip #5 – Wiet versterkt wat erin zit en dat geldt ook voor psychische dingetjes

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zeiden ze vroeger tegen iedereen die het maar horen wilde. En ja hoor, die vlieger gaat zeker op voor plantenvrienden met een issue in de bovenetage. Tuurlijk, dat hebben de meeste van ons wel en op ieder potje past een etiketje, nietwaar?

En vaak genoeg helpt wiet ook juist wel goed als (zelf)medicatie. Zeker bij PTSS, ADHD, autisme, het Tourette syndroom en nog wat meer van die dingen, zoals het opfleuren van het gemoed van stervende mensen met (te veel) doodsangst…

Toch, desalniettemin. De Reddit-tip luidt als volgt; als je een onderliggende psychische aandoening hebt, kan cannabis de symptomen negatief versterken. Wiet, of eigenlijk vooral THC, heeft op iedereen een ander effect en voor mensen met psychische aandoeningen kan het de symptomen – the good, the bad and the ugly – soms verergeren.

‘Dit advies onderstreept het belang van zelfbewustzijn en mogelijk overleg met een zorgverlener om te begrijpen hoe cannabis op individuele basis inwerkt op de geestelijke gezondheid’, schrijft men op Reddit.

Wij van de thuisploeg zouden eraan toe willen voegen: check als je met iets rondloopt in je hoofd vooral ook ons zusje Mediwietsite. Daar – HIER klikken – schrijven ze al jaren over medicinale cannabis. En daar zit wellicht wel iets van/voor jou tussen ook…

Tip #6 – De een wordt er anders door geraakt dan de ander

De effecten van cannabis kunnen per persoon sterk verschillen door (sekse)verschillen in lichaamssamenstelling, tolerantie en de gebruikte wietsoort.

Of zoals het nogal dramatisch klinkt op Reddit: ‘Deze diversiteit in ervaringen herinnert ons aan de subjectieve aard van cannabisgebruik en het belang van het vinden van wat voor jou het beste werkt’.

Als je meer wilt weten over zo’n beetje alle mogelijke effecten die ooit zijn vastgesteld bij wiet, dan gebruik je gewoon de zoekbalk hier op CNNBS en tik je bijvoorbeeld “effecten THC” in. Hits jonge! (523 om precies te zijn)

Eén tippen we er vast uit, bij wijze van opwarmertje: ‘Vrouw heeft minder THC nodig om net zo high als man te worden

Tip #7 – Je ruikt naar wiet, je bent er alleen ‘geurenblind’ voor

Elk van deze adviezen van Reddit’s cannabisgemeenschap belichaamt een mix van praktisch nut, voorzichtigheid en humor. Samen vormen ze een handleiding voor respectvolle, veilige en plezierige wietconsumptie.

‘En de tips weerspiegelen de collectieve wijsheid die de cannabiscultuur zo uniek en ondersteunend maakt’

Zo vat Cannabis.net het weer eens uitstekend samen. Dan de tip, ook op Reddit weten ze: ‘Wiet heeft een sterke, kenmerkende geur die kan blijven hangen op kleding en in het haar’. No shit Sherlock.

Dit praktische geheugensteuntje is volgens Reddit zelfs ‘cruciaal’ voor iedereen die discreet moet omgaan met zijn of haar gebruik. Men benadrukt hoe belangrijk het is om op te letten op je omgeving en de indruk die je achterlaat. Ach jawel, heel lief natuurlijk!

Tip #8 – Wiet is geen persoonlijkheid

De cannabiscultuur is rijk en divers, maar het is belangrijk om te onthouden dat je (eigen)waarde niet afhangt van je consumptiegewoonten aan de rijkelijk gevulde THC-tafel.

Of zoals Reddit het op onnavolgbare wijze zelf in de laatste woorden van dit behulpzame artikel stelt: ‘Dit advies pleit voor authenticiteit en het vinden van een gemeenschap die je waardeert om wie je bent, niet alleen om je gedeelde interesse in cannabis’*.

[*Nee dat niet misschien/natuurlijk, maar je komt in dat laatste geval toch in ieder geval een heel eind samen ;’-) ]
(advertentie)