(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Terpz & Herbz

Yes! Voor het eerst sinds 2018 wordt er weer een cannabis evenement georganiseerd in De Lage Landen! Op 20 april (420, wanneer anders?) organiseert cannabisbier-brouwer Cannahopper namelijk de eerste Terpz & Herbz cannabisexpo op een prachtige locatie in België. Zo’n beetje de hele Nederlandse en Belgische cannabisindustrie zal er zijn, dus reserveer nu vast je tickets!


* Update 10 april 2024: Terpz & Herbz laat weten dat ze diep getreurd zijn om te moeten melden dat het evenement toch afgelast wordt. De politie heeft het verboden omdat de samenkomst op de beurs zou aanzetten tot het gebruik van cannabis. De organisatie van Terpz & Herbz geeft aan persoonlijk een heel andere mening te hebben, maar staat met haar rug tegen de muur en is genoodzaakt om het evenement te annuleren.


* Update 19 maart 2024: De organisatie van Terpz & Herbz heeft een nieuwe locatie gevonden. Het evenement gaat dus door in dezelfde regio, namelijk het Bierkasteel te Izegem. Op YouTube zie je alvast een sfeerimpressie van deze nieuwe locatie. Ga naar eventsquare om tickets te bestellen. Eerder gekochte tickets blijven gewoon geldig.


* Update 4 maart 2024: de Avelgemse burgemeester Lut Deseyn heeft het evenement verboden. Zij zegt hiermee het advies van de politie en FOD Volksgezondheid te volgen, en vertelt tegen Nieuwsblad.be hierover het volgende. “Als ik van daar de raad krijg om het event niet toe te laten volg ik dat. Ik heb geen vertrouwen in wat voorgesteld werd en ik denk dat ik best progressief ben. Het staat de organisatie vrij om naar een andere gemeente of stad te gaan, maar in Bossuit zal het niet gebeuren.”

Organisator Tim Degrande van Cannahopper vermoedt het slachtoffer te zijn van een politiek spel in Avelgem en is hard op zoek naar een nieuwe locatie, wellicht ergens in Nederland. Uiteraard houdt CNNBS.nl je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over het Terpz & Herbs evenement. *


Het is alweer even geleden sinds we in Nederland van een cannabisbeurs of -evenement van formaat konden genieten. In 2018 alweer organiseerde het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) namelijk de laatste Cannabis Bevrijdingsdag. En voor de hoogtijdagen van de Nederlandse wietbeurzen moeten we zelfs nog verder terug in de tijd want na 27 edities stopte High Times in 2014 al met hun Amsterdamse Cannabis Cup.

Hier wordt Terpz & Herbz gehouden

De Terpz & Herbz expo is op 20 april op deze prachtige locatie in Avelgem, België.

Terpz & Herbz

Maar goed, dit jaar komt de Nederlandse én de Belgische cannabisindustrie dus wél weer gezellig samen, en wel op 20 april op de Terpz & Herbz cannabisexpo in België. Op een geweldige locatie mogen we wel zeggen, want het evenement wordt gehouden rond het prachtige Kasteel van Bossuit in Avelgem.

Het kasteel is een historisch monument en Frans-Belgisch erfgoed, en ligt in West-Vlaanderen op de grens tussen België en Frankrijk. En als je het ziet dan ben je waarschijnlijk meteen verkocht, want alleen de omgeving daar is al de moeite waard om eens te bezoeken.

Het Terpz & Herbz evenement zelf zal echter op het buitenterrein rond het Kasteel van Bossuit plaatsvinden; een hele industrie past nou eenmaal niet in een middeleeuws kasteel. In het zuiden van België is het rond april doorgaans wel droog. En mocht het toch regenen worden er tenten geplaatst.

Standhouders op het evenement hebben sowieso al tenten en de kunst- en muziekzones zijn ook overdekt. Daarover gesproken, wat kun je allemaal verwachten op Terpz & Herbz?

Geniet vanaf 11 uur doorlopend van de expo, muziek, food & drinks en kunst.

Expo, markt, food & drinks, muziek en kunst

De eerste editie van de Terpz & Herbz belooft op voorhand al een zeer succesvol evenement te worden. Check om te beginnen maar eens welke bedrijven allemaal op de Terpz & Herbz expo aanwezig zullen zijn. Ruim 50 nationale en internationale standhouders en sponsors dus, waaronder dus ook uw favoriete cannabis website CNNBS.nl.

De lijst is te lang om hier helemaal op te sommen. Maar neem van ons aan dat het niet de minste bedrijven zijn die je op markt kunt bezoeken. Verwacht dan ook zadenbedrijven, headshops, producenten van plantenvoeding, cannabis magazines (CNNBS, Soft Secrets en High Life), producenten van CBD, vloeimerken, parafernalia en allerlei andere innovatieve producten voor de groenliefhebber. Check de complete lijst met standhouders op de Terpz & Herbz Instagram pagina.

Het houdt echter niet op bij de expo en markt met standhouders, want je kunt vanaf 11 uur doorlopend van muziek en kunst genieten op Terpz & Herbz. In de overdekte muziekzone draaien de DJ’s Radikal Sound, Jahwed Family en  Skylarkin’ Sound hun beste tunes. En in de kunstzone kun je genieten van de cannabis-herbariums van Cannaseum, en de prachtige cannabis macro’s van Captain Hooter.

In de kunstzone exposeert onder andere Captain Hooter met zijn mooie macrofoto’s. Foto: Captain Hooter

Organisatie & tickets

De Terpz & Herbz expo wordt georganiseerd door de cannabisbier-brouwer Cannahopper. Met het evenement wil de Belgische cannabisbier-marktleider bijdragen aan de community. Daarnaast hoopt de organisator België met het event in de kijker te plaatsen van de nationale en internationale cannabiswereld. Bij onze zuiderburen groeit het aantal bedrijven die iets met cannabis, CBD of hennep doen namelijk ook hard.

Zelf heeft de brouwer in 2018 al de eerste Belgische cannabisbieren op de markt gebracht. En inmiddels produceren ze bij Cannahopper een compleet assortiment, en hebben ze ook een heerlijke frisdrank genaamd Swiid met de smaak van Girl Scout Cookies.

Kortom, zorg dat je er op 20 april 2024 bij bent in Avelgem in België! Tickets kosten slechts €7,00 en zijn hier te bestellen via eventsquare. Voor meer informatie kun je terecht op de Terpz & Herbz Instagram pagina, en het volledige adres van het evenement is: Kasteel van Bossuit, Doorniksesteenweg 581, 8583 Avelgem in België.

[Foto’s: Terpz & Herbz]
(advertentie)